Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Ξεριζώθηκε το δέντρο στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στη Λάρισα, που έχει συνδεθεί με δεκάδες θαύματα

Θλίψη και προβληματισμός στους πιστούς όλης της χώρας

Ακρατη θλίψη και συνάμα προβληματισμό έχει σκορπίσει στους πιστούς όλης της χώρας η είδηση ότι το ιερό δέντρο του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις, στο χωριό Βούναινα της Λάρισας, το οποίο «αιμορραγεί» και έχει συνδεθεί με δεκάδες θαύματα, ξεριζώθηκε και έπεσε από τον δυνατό αέρα πριν από μερικές ημέρες!

Από το περιβόητο «δέντρο της πίστης», που όσο περισσότερο κόσμο προσέλκυε άλλο τόσο συγκέντρωνε επικριτές, οι οποίοι έβλεπαν με καχυποψία το «θαύμα» που συντελείται κυρίως κατά την ετήσια μνήμη του οσιομάρτυρα, ρέει ένα πορφυρένιο υγρό, που μοιάζει με αίμα.

AGIOS NIKOLAOS
Ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις

Το θαυματουργό υγρό, το οποίο είναι ρευστό και βαθύ, και όχι σε ρητινώδη κατάσταση, αρχίζει να τρέχει το απόγευμα της 8ης Μαΐου, παραμονή της μνήμης του Αγίου Νικολάου, έως το πρωί της επόμενης ημέρας, ανήμερα της εορτής του. Ευλαβείς πιστοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που το γνωρίζουν αυτό, επισκέπτονται το ιερό προσκύνημα και συγκεντρώνουν το υγρό μέσα σε μπουκαλάκια ή το μαζεύουν με βαμβάκι, ελπίζοντας σε ένα θαύμα που θα δώσει λύση στο πρόβλημά τους. Και αυτό γιατί θεωρείται πως το «αίμα» του «δέντρου της πίστης» στα Βούναινα, στο οποίο δέθηκε και βασανίστηκε ο οσιομάρτυρας, έχει ιαματικές ιδιότητες, κυρίως για πάσχοντες από δερματικές παθήσεις και κεφαλοπονία!

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μιας πιστής, την οποία είχε φιλοξενήσει πριν από μερικά χρόνια το proskynitis.blogspot.gr: «Τον Μάρτιο του 2005 μού παρουσιάστηκε όγκος μεσοθωρακίου, υψηλής κακοήθειας, ταχέως πολλαπλασιασμού, με υγρό στους πνεύμονες και στην καρδιά. Από την πρώτη στιγμή έβαλα πάνω στο σημείο του προβλήματος το θαυματουργό αίμα του μαρτυρίου του Αγίου Νικολάου του Νέου, του εν Βουνένοις, και το σταύρωσα… Με όπλο τη μετάνοια και ασπίδα την πίστη, αλλά και με τέτοιο φρουρό δίπλα μου, δεν είχα να φοβηθώ τίποτα» ανέφερε η συγκεκριμένη πιστή, η οποία υποστήριζε ότι θεραπεύτηκε με τη χάρη του αγίου, ενώ σε άλλο σημείο της μαρτυρίας της τόνιζε: «Από τότε πηγαίνω συνέχεια στον τόπο της αθλήσεως του αγίου στα Βούναινα και είμαι μάρτυρας του θαυμαστού αυτού γεγονότος, να βλέπω δηλαδή το δέντρο κατόπιν παράκλησης να δίνει στους πιστούς το αίμα του (ένα κόκκινο υγρό αγίασμα, όπως το λέμε μερικοί πιστοί)».

dentro agios nikolaos

Ανήμερα της γιορτής του

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, στο σημείο όπου μαρτύρησε ο άγιος συγκεντρώθηκε και φέτος αρκετός κόσμος τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της γιορτής του, στις 9 Μαΐου. Κατά την παράδοση, στο σημείο όπου βρίσκονται τα δέντρα που «αιμορραγούν» έχυσε το αίμα του μαρτυρικά τόσο ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος ή ο εν Βουνένοις όσο και άλλοι χριστιανοί, που δολοφονήθηκαν από τους Αβάρους το 720 μ.Χ, επειδή δεν θέλησαν να αρνηθούν την πίστη τους. Έκτοτε τόσο από το δέντρο όπου μαρτύρησε ο άγιος όσο και από κάποια από τα γύρω, στα οποία σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι χριστιανοί, αναβλύζει αυτό το κόκκινο υγρό.

dentro kentriki
Ξεριζωμένο το δέντρο

Ο οσιομάρτυς Νικόλαος κατόρθωσε να ξεφύγει από τη μανία των Αράβων. Εγκαταλείποντας τις επαρχίες της Λάρισας και του Τυρνάβου, έφτασε στα ενδότερα της Θεσσαλίας, στα μέρη της Καρδίτσας, όπου βρίσκεται το χωριό Βούναινα, στο οποίο κατοικούσαν ασκητές και αναχωρητές. Εκεί βρήκε κατάλληλο τόπο για να ασκητέψει: Ενα φυσικό σπήλαιο, που καλυπτόταν από μια βελανιδιά.

Οι διώκτες του, όμως, τον εντόπισαν, τον έδεσαν σε ένα δέντρο και τον λόγχευαν με τη δική του λόγχη, ενώ στο τέλος απέκοψαν την τίμια κεφαλή του, ποτίζοντας με το αίμα του τη θεσσαλική γη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...