Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

Η «Μήδεια της Ηλείας» «τάισε» με δηλητήριο την έγκυο κόρη της

Το 1997 είχε συγκλονίσει την Ελλάδα

Eπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια, η αποκαλούμενη «Μήδεια της Ηλείας», η οποία σόκαρε το πανελλήνιο όταν ομολόγησε ότι έριξε δηλητήριο στο φαγητό της ανύπαντρης κόρης της, η οποία ήταν έγκυος, για να «ξεπλύνει» την ντροπή, ζει ελεύθερη και έχει επιστρέψει στο χωριό της!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παναγιώτα Τσιφρικά ζει κοντά στα παιδιά της, στο σπίτι όπου είχε δηλητηριάσει την 22χρονη Κωστούλα. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του χωριού Κακοτάρι, όπου συντελέστηκε το ειδεχθές έγκλημα, έχουν αποδεχτεί την παιδοκτόνο στη μικρή κοινωνία τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν διαγράψει από τις μνήμες τους όσα υπέφερε η νεαρή επίτοκος, η οποία πλήρωσε με τη ζωή της το γεγονός ότι επρόκειτο να φέρει στον κόσμο ένα παιδί εκτός γάμου! Οπως λένε, η Τσιφρικά βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη ηλικία και αποφεύγουν να τη ρωτούν για τη δολοφονία του παιδιού της όταν τη συναντούν.

Ηταν Ιανουάριος του 1997 όταν η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από τον είδηση ότι μια μητέρα πέντε παιδιών στην Ηλεία έριξε γεωργικό φάρμακο στις φακές της μιας κόρης της, επειδή δεν μπορούσε να της συγχωρέσει ότι έμεινε έγκυος εκτός γάμου!

Με δυσκολίες

Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, μετά τον θάνατο του συζύγου της η 48χρονη -τότε- Παναγιώτα Τσιφρικά ήταν ταυτόχρονα μητέρα και πατέρας για τα πέντε παιδιά της, καθώς δούλευε από το πρωί ως το βράδυ στα χώρια για να τα βγάλει πέρα. Παράλληλα εκείνη την περίοδο η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες της, η 22χρονη Κωστούλα, τη βοηθούσε με τα πρόβατα και με άλλες δουλειές, χωρίς να βαρυγκωμά.

mideia1997 mesa
Η Παναγιώτα Τσαφρίκα

Οι γείτονες στο ορεινό χωριό της Ηλείας με τους μόλις 200 κατοίκους είχαν πει ότι έβλεπαν συχνά τη νεαρή κοπέλα με τον κλειστό χαρακτήρα να παιδεύεται κουβαλώντας βαριά τσουβάλια και να τα ακουμπάει στην κοιλιά της, μη μπορώντας καν να φανταστούν πως η 22χρονη ήταν έγκυος και ότι έκανε καθετί που περνούσε από το χέρι της για να χάσει το μωρό που είχε στα σπλάχνα της, καρπό μιας εξωσυζυγικής σχέσης.

Ταυτόχρονα, η κοπέλα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κρύψει την εγκυμοσύνη της, όμως αναπόφευκτα κάποια στιγμή η μητέρα της αντιλήφθηκε ότι η κοιλιά της φούσκωνε. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να γράφεται και ο τραγικός επίλογος της σύντομης ζωής της, καθώς η μητέρα της άρχισε να μηχανεύεται τρόπους για να ξεπλύνει την ντροπή που η μεγαλύτερη κόρη της έφερε στην οικογένεια. Τελικά, το βράδυ της 19ης Ιανουαρίου 1997 βρήκε το δηλητήριο, το οποίο διέθετε δωρεάν ο δήμος στους χωριανούς για να εξολοθρεύσουν τις αλεπούδες που ρήμαζαν τα κοτέτσια, γέμισε ένα μπουκαλάκι και το φύλαξε στον φούρνο. Εν συνεχεία, φώναξε τα παιδιά της στο τραπέζι για να φάνε το φαγητό που είχε μαγειρέψει και την ώρα που γέμιζε το πιάτο της Κωστούλας άδειασε μέσα το περιεχόμενο του μπουκαλιού.

Μέσα σε λίγα λεπτά το 22χρονο κορίτσι είχε «διπλωθεί» από τους πόνους και τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, όταν ο αδελφός της προσπάθησε να τη ξυπνήσει, όλοι συνειδητοποίησαν με τρόμο ότι η άτυχη κοπέλα ήταν νεκρή.

«Αυτοκτονία»

Ο θάνατος της Κωστούλας αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία, όμως από τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία, αλλά και από τις καταθέσεις που έλαβε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η 48χρονη, η οποία δεν ενέκρινε τη σχέση της κόρης της με ένα παλικάρι που την είχε ζητήσει σε γάμο πριν από μερικά χρόνια, τη δολοφόνησε.

Στην αρχή, η αδίστακτη γυναίκα επέμενε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε. Ομως, στην πορεία έπεσε σε αντιφάσεις και τελικώς ομολόγησε ότι αυτή έριξε το δηλητήριο στις φακές της 22χρονης, λέγοντας κυνικά: «Τον τελευταίο καιρό τσακωνόμασταν συχνά. Οταν κατάλαβα ότι ήταν έγκυος, ήταν αργά για να το ρίξει. Δεν μου έλεγε και τον πατέρα του παιδιού. Εχω άλλα δύο κορίτσια, πώς θα τα πάντρευα ύστερα από τέτοια ντροπή; Εγώ έμεινα χήρα στα 37 και μεγάλωσα πέντε παιδιά δουλεύοντας μέρα νύχτα, δεν ήθελα τα υπόλοιπα να πάρουν τον κακό δρόμο της Κωστούλας και να ξεφτιλιστούν. Ζητώ συγγνώμη από τον Θεό και τα παιδιά μου».

Παρ’ όλα αυτά στη δίκη της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, το οποίο έγινε τον Νοέμβριο του 1997, η Τσιφρικά άλλαξε γραμμή υπεράσπισης και υποστήριξε ότι δεν δηλητηρίασε την κόρη της, χωρίς, ωστόσο, να πείσει το δικαστήριο που την καταδίκασε σε πολυετή κάθειρξη, αναγνωρίζοντάς της, όμως, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μάλιστα, έδωσε και ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, αφήνοντας τη 48χρονη «Μήδεια» ελεύθερη ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...