Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Υπόθεση Παπαγεωργίου: Αμφισβητούν τα εις βάρος τους στοιχεία οι δύο νέοι κατηγορούμενοι

Σκληρή Στάση!

Στην «αντεπίθεση» επιχείρησαν να περάσουν χθες οι δύο νέοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών έπειτα από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία.

mariospapageorgiou

Επιχειρώντας να αμφισβητήσουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος τους, οι δύο κατηγορούμενοι κατέθεσαν χθες, και ενώ επρόκειτο να απολογηθούν στον ανακριτή, αίτηση ακυρότητας της προδικασίας, η οποία αναμένεται να κριθεί σήμερα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Το αποτέλεσμα ήταν ή διαδικασία των απολογιών τους να «παγώσει» μέχρι να κριθεί η αίτησή τους και ως εκ τούτου να λάβουν νέα προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν σήμερα.

Οι δύο νέοι συλληφθέντες, ηλικίας 53 και 54 ετών, φέρεται ότι ανήκουν στο στενό περιβάλλον του 80χρονου «εγκεφάλου» της υπόθεσης, ο οποίος ήδη βρίσκεται στη φυλακή, καταδικασμένος σε ισόβια συν 20 χρόνια και δέκα χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του φοιτητή, τον Αύγουστο του 2012.

dolofonos mariou
Ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί από τις δικαστικές Αρχές ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απαγωγή και ανθρωποκτονία, ενώ στον φάκελο της υπόθεσης περιλαμβάνονται, κατά πληροφορίες, συνομιλίες τους με τον καταδικασθέντα ως «εγκέφαλο» της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρονου, καθώς και άλλα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο είχε μεταφέρει τον άτυχο φοιτητή με το όχημά του, το οποίο λίγο αργότερα έκαψε. Μέχρι στιγμής, πάντως, και οι δύο φέρεται ότι αρνούνται τα σε βάρος τους στοιχεία και τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, στάση που αναμένεται να κρατήσουν και ενώπιον του ανακριτή.

Την ίδια στιγμή, δικαστικές πηγές εκτιμούν πως οι συλλήψεις των δύο νέων κατηγορουμένων και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν αποκλείεται να φέρουν και νέα εντάλματα, σηματοδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του φοιτητή, αλλά και απαντήσεις στο ερώτημα της μητέρας του θύματος για το τι έγινε η σορός του γιου της, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

solofonos mariou2
Ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων

Τα ίχνη του άτυχου φοιτητή χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012, οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Ξημερώματα της επόμενης ημέρας η μητέρα του φοιτητή Βαρβάρα Θεοδωράκη δέχθηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον γιο της. Η γυναίκα, σε κατάσταση απόγνωσης, στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή οικογενειακού της φίλου, ο οποίος της συνέστησε να μην ειδοποιήσει τις Αρχές. Αυτό όμως που δεν μπορούσε να φανταστεί τότε η χαροκαμένη μάνα ήταν πως ο άνθρωπος αυτός ήταν τελικά, σύμφωνα και με τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.

mama mariou2
Η μητέρα του άτυχου Παπαγεωργίου

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η εν εξελίξει ανακριτική έρευνα για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση, η οποία και οδήγησε στις δύο νέες συλλήψεις, είχε αρχίσει με παρεμπίπτουσα απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, το οποίο είχε επιβάλει ισόβια συν 20 χρόνια και δέκα χρόνια κάθειρξη στον 80χρονο «εγκέφαλο». Στο «κάδρο» της έρευνας βρίσκονται εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειας του 80χρονου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...