Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Λέκτορας του ΑΠΘ δολοφόνησε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Καταπέλτης ο εισαγγελέας του Εφετείου

Κατακεραύνωσε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης τον 51χρονο λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό, τον Αύγουστο του 2013, της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Στη μαραθώνια αγόρευσή του, διάρκειας άνω των τεσσάρων ωρών, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, τον οποίο χαρακτήρισε έναν άνθρωπο σκληρό και ανάλγητο.

lektoras apth
Ο 51χρονος λέκτορας Γεωλογίας του ΑΠΘ

«H πραγματική ζωή ξεπερνάει κάποιες φορές ακόμη και τον πιο ευφάνταστο και ευρηματικό σεναριογράφο. Με τη συνολική του συμπεριφορά, τη σκληρότητα και την αναλγησία επέδειξε πλήρη περιφρόνηση προς το έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής» ανέφερε σε αυστηρό τόνο ο εισαγγελέας Λεωνίδας Νικολόπουλος, προτείνοντας να κηρυχθεί ο 51χρονος ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή, όπως και πρωτόδικα. Αναλύοντας το αποδεικτικό υλικό της πρωτοφανούς στα αστυνομικά και τα δικαστικά χρονικά της χώρας υπόθεσης, τόνισε ακόμη πως οι «δίδυμοι» θάνατοι επήλθαν από δηλητηρίαση με αρσενικό που χορήγησε στις δύο γυναίκες ο καταδικασμένος σε δις ισόβια λέκτορας Γεωλογίας, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για σκληρή αδήριτη πραγματικότητα, δεν είναι σενάρια, υποθέσεις και εικασίες».

«Κερνούσε δηλητήριο»

Γιαγιά και εγγονή είχαν χάσει τις ζωές τους την ίδια εβδομάδα, τον Αύγουστο του 2013, και τα δύο περιστατικά είχαν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους γιατρούς του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, όπου είχαν νοσηλευτεί. Οπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, ανατρέχοντας στο χρονικό της υπόθεσης, η χορήγηση του αρσενικού άρχισε τον Φεβρουάριο του 2013 και συνεχίστηκε μέσα στο νοσοκομείο, όπου ξεψύχησαν οι δύο γυναίκες. «Κερνούσε δηλητήριο τη γυναίκα του!» τόνισε εμφατικά για τον 51χρονο, ενώ, αναφερόμενος στον θάνατο της 85χρονης, είπε ότι επρόκειτο για παράπλευρη απώλεια στην προσπάθεια του κατηγορουμένου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές.

Η άτυχη σύζυγος

«Βλέποντας τα δύσκολα να έρχονται πάνω του, έπρεπε να υπάρξει ακόμη ένα άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον που θα υφίστατο τον ίδιο θάνατο, με κίνητρο τον αποπροσανατολισμό των διωκτικών Αρχών. Επέλεξε την άτυχη γιαγιά» εξήγησε ο εισαγγελικός λειτουργός, επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος γεωλόγος του ΑΠΘ γνώριζε για τις θανατηφόρες συνέπειες του αρσενικού λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς του. Οπως εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος, ο 51χρονος «μετάγγιζε» το λεγόμενο «καθαρό αρσενικό» σε φιάλη νερού, από το οποίο έπινε η σύζυγός του, ενώ με τον ίδιο τρόπο χορήγησε την ουσία στην ηλικιωμένη, η οποία κατανάλωνε νερό αποκλειστικά από φιάλη που προοριζόταν για την ίδια.

dilitirio

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι οι θάνατοι των δύο γυναικών οφείλονται σε χρόνια επιβάρυνση των οργανισμών τους από το νερό που είχε περιεκτικότητα σε αρσενικό, στο εξοχικό της οικογένειας, στη Χαλκιδική, και στην κατανάλωση μολυσμένων τροφών, ενώ στάθηκε στις προβληματικές σχέσεις του 51χρονου με τη σύζυγό του, με την οποία απέκτησε ένα παιδί το 2010. Εκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στην εξωσυζυγική σχέση του πρώην ακαδημαϊκού με μεταπτυχιακή φοιτήτριά του, με την οποία απέκτησε αργότερα παιδί. «Είχε αποκτήσει συναισθηματική σχέση μαζί της, ήθελε να δημιουργήσει οικογένεια. Ο γάμος του έπρεπε να διακοπεί» ανέφερε με νόημα ο εισαγγελέας.

Η γιαγιά της συζύγου του

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος πανεπιστημιακός είχε αρνηθεί τις αποδιδόμενες κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες «έωλες, αβάσιμες και αναπόδεικτες», ενώ είχε αμφισβητήσει τις εργαστηριακές εξετάσεις που έδειξαν ότι οι δύο γυναίκες δηλητηριάστηκαν, αφήνοντας αιχμές για αυθαιρεσίες. Ωστόσο, είχε αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, λέγοντας ότι ήταν καθαρά σαρκικής φύσεως, χωρίς συναισθηματική αξία. Η δίκη θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...