Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Δίκη Πισπιρίγκου: Εντατικολόγος «καίει» την Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν με ανακοπή και εκείνη ανέβαζε φωτογραφίες στο facebook με παραλίες

Την εικόνα μιας γυναίκας, η οποία ενώ έμπαινε στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν το παιδί της έπειτα από ανακοπή, κοίταζε το ρολόι της για να φύγει, μετέφερε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταθέτοντας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο εντατικολόγος – παιδίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Χαράλαμπος Κοτσώνης. «Ηταν διαδικαστική με το παιδί, δεν μας έδειχνε ότι είχε κατανοήσει την τραγωδία που είχε πλήξει την οικογένειά της.

Είχε χάσει τα άλλα δύο της παιδιά, τη Μαλένα και την Ιριδα, και η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν με ανακοπή. Ομως εκείνη ενδιαφερόταν να τροφοδοτεί τα social media που είχε με φωτογραφίες. Δεν μπορεί να έχεις τέτοιο πρόβλημα στην οικογένειά σου και να ανεβάζεις φωτογραφίες στο facebook με παραλίες και συναυλίες. Εγώ δεν έχω facebook, αλλά μου έδειχναν τις φωτογραφίες οι νοσηλεύτριες, οι οποίες είχαν δεχθεί αίτημα φιλίας από εκείνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσώνης για την κατηγορούμενη μητέρα, η οποία έδειξε με μορφασμούς τη δυσαρέσκειά της για τις αναφορές αυτές του μάρτυρα.

pispirigkou 3

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατάθεσής του ο εντατικολόγος περιέγραψε το ιστορικό της νοσηλείας του 9χρονου κοριτσιού στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου αλλά και στη ΜΕΘ του, ενώ μίλησε για τα επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι, με εμετούς, βραδυκαρδία και πτώση κορεσμού, μόνο όσο βρισκόταν στον θάλαμο νοσηλείας και ποτέ στην Εντατική.

Aίτια

«Η συνεχής παρακολούθηση του παιδιού και η απουσία συνοδού είναι η μόνη διαφορά της νοσηλείας του στη ΜΕΘ σε σχέση με τη νοσηλεία του στην κλινική» τόνισε μάλιστα με έμφαση ο μάρτυρας, ενώ ανέφερε πως η ανακοπή που υπέστη η 9χρονη δεν μπορούσε να εξηγηθεί από τους γιατρούς του νοσοκομείου, καθώς είχαν αποκλείσει με σειρά εξετάσεων και ελέγχων, νευρολογικά, καρδιαγγειακά, μεταβολικά και άλλα αίτια που θα μπορούσαν να την έχουν προκαλέσει.

pispirigkou 2
Η Ρούλα με την Τζωρτζίνα στο Νοσοκομείο

Τότε ήταν, όπως κατέθεσε ο κ. Κοτσώνης, που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του άρχισαν να προβληματίζονται με τη συμπεριφορά των γονιών της μικρής Τζωρτζίνας αλλά και με τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών τους, οι οποίοι «δεν ήταν πλήρως διευκρινισμένοι».

«Μας προβλημάτισε η συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας. Είχε απρόσφορο συναίσθημα, ήταν διαδικαστική σε ό,τι έκανε με την κόρη της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, για να επισημάνει αμέσως μετά: «Δουλεύω σε αυτή τη Μονάδα 16 χρόνια και ήταν η πρώτη φορά που το σύνολο του προσωπικού που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα είπε “εδώ υπάρχει πρόβλημα”. Με τα δεδομένα αυτά, κρίναμε ότι πει να διερευνηθεί και το θέμα της εμπλοκής σε αυτούς τους θανάτους της οικογένειας. Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε, και ας αποδειχθεί μετά ότι το παιδί έπεσε από την κούνια.

pispirigkou anartiseis

Είναι το ίδιο σαν να σου έρθει ένα παιδί με σπασμένα πλευρά, οφείλεις να το διερευνήσεις. Δεν ξεκινάμε να αποδείξουμε κάτι εναντίον των γονιών. Οφείλαμε να ενημερώσουμε και όλη η ομάδα στήριξε τον κ. Ηλιάδη για να γίνει κάποια διερεύνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

Υπεράσπιση: Πότε βάλατε στη διαφορική διάγνωση το ενδεχόμενο η μητέρα να προκαλούσε κακό στα παιδιά της;

Μάρτυρας: Τέθηκε όσο προχωρούσαν οι έλεγχοι και δεν προέκυπτε σαφής αιτία ανακοπών.

Υπεράσπιση: Γιατί τότε διδάξατε στη μητέρα πώς να χορηγεί φάρμακα και τροφή στην Τζωρτζίνα μέσω της γαστροστομίας; Αφού είχατε υποψίες, γιατί δεν επιμείνατε να το δείξετε στον κ. Δασκαλάκη;

Μάρτυρας: Δεν επιμείναμε να εκπαιδευτεί η κατηγορουμένη. Η πρακτική μας είναι να εκπαιδεύουμε και τους δύο. Δεν ήταν επιλογή μας. Είναι γεγονός ότι οι μητέρες εμπλέκονται περισσότερο σε αυτήν την εκπαίδευση. Δεν είναι ότι επιλέξαμε, απλά η κατηγορουμένη ήταν περισσότερο παρούσα στα επισκεπτήρια και επειδή ήταν μητέρα θεωρήσαμε ότι αυτή θα αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού.

Υπεράσπιση: Από το διάστημα που περνούσε η μητέρα με το παιδί, σας φαινόταν ψυχρή;

Μάρτυρας: Σας μετέφερα μια γενικότερη αίσθηση, αλλά δεν θυμάμαι τι γινόταν σε κάθε επισκεπτήριο. Ηταν ένας γονιός που έμπαινε, καθόταν και κοιτούσε το ρολόι για το πότε θα φύγει.

Υπεράσπιση: Θυμάστε ποια νοσηλεύτρια σας είπε για τις φωτογραφίες στα social media;

Μάρτυρας: Σας είπα, δεν έχω facebook. Θυμάμαι ότι οι νοσηλεύτριες στην ομάδα δέχτηκαν μαζικά αιτήματα φιλίας από τη μητέρα. Δεν θυμάμαι ποιες το ανέφεραν ότι ανέβαζε φωτογραφίες.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...