Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για τον τραγικό θάνατο του μικρού Μάριου που έφαγε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι

Πιστολέρο στο σκαμνί

Εξι χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου κατά τη διάρκεια άσκοπων πυροβολισμών στο Μενίδι, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου δύο άτομα που ταυτοποιήθηκαν ότι γλεντούσαν και πυροβολούσαν στον αέρα, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του παιδιού.

marios dolofonia1
Ο 11χρονος Μάριος

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπονται σε δίκη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου Σουλούκου στις 8 Ιουνίου 2017 από την αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής στον αύλειο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Η υπόθεση, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, εξιχνιάστηκε με καθυστέρηση πολλών ετών, αν και οι δύο κατηγορούμενοι, κάτοικοι Μενιδίου, είχαν κληθεί σε ανάκριση και είχαν αρνηθεί πως πυροβολούσαν προς την κατεύθυνση του σχολείου. Ομως οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία και τους παρέπεμψαν στη Δικαιοσύνη.

Οπως διαπιστώθηκε, βολίδα ραβδωτού πυροβόλου όπλου διαμετρήματος (Cal.) 9mm Parabellum (9×19) με το οποίο φαίνεται πως πυροβολούσαν στον αέρα προκάλεσε τον θάνατο του Μάριου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δύο κατηγορούμενοι πυροβολούσαν στον αέρα, γνωρίζοντας πως μπορεί να σκοτώσουν άνθρωπο, καθώς βρίσκονταν σε πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή, σε χρόνο με συχνή διέλευση πεζών και οχημάτων και ενώ σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων βρισκόταν δημοτικό σχολείο στο οποίο υπήρχε σχολική γιορτή. Για τον λόγο αυτό θα καθίσουν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο και όχι από αμέλεια. Ο ένας κατηγορούμενος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Ο ένας από τους δύο είναι ήδη κρατούμενος σε φυλακή για άλλη υπόθεση.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών συντάχθηκαν με την παραπεμπτική πρόταση της αντιεισαγγελέως Αργυρώς Ι. Ντουνουλάκη πως οι δύο κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι οι πράξεις τους ενδέχεται να προκαλούσαν τον θάνατο κάποιου παρευρισκομένου στην ευρύτερη πυκνοκατοικημένη περιοχή. Σε εκκρεμότητα παραμένει η ημερομηνία της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ικανοποιημένη εμφανίζεται η οικογένεια του άτυχου Μάριου από την παραπομπή των δύο κατηγορουμένων σε δίκη για κακούργημα.

«Αίσθημα εξαιρετικής ικανοποίησης μας προκαλεί το γεγονός ότι, έστω με πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρηση, παραπέμπονται σε δίκη δύο πρόσωπα προκειμένου να κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη η συμμετοχή τους στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου Σουλούκου» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόδωρος Μαντάς. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε φτάσει και στο Διοικητικό Εφετείο, το οποίο επιδίκασε στην οικογένεια του παιδιού αποζημίωση 490.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...