Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τα Πατήσια της Χίσλοπ!

Η συγγραφέας έτοιμη να στηρίξει τη βελτίωση της περιοχής-κόσμημα, όπως η ίδια χαρακτηρίζει

Από το «Νησί» στα… Πατήσια! Η Βικτόρια Χίσλοπ αποκάλυψε ότι μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στο Λονδίνο όπου ζει με την οικογένεια της, την Κρήτη στην οποία κάνει διακοπές τα καλοκαίρια και τα Πατήσια, συγκεκριμένα στην πλατεία Καλλιγά, εκεί όπου νοικιάζει διαμέρισμα. Η συγγραφέας δηλώνει ενθουσιασμένη με το νέο της σπίτι, στο κέντρο της Αθήνας, από το οποίο έχει εύκολη πρόσβαση στο κομμωτήριο της γειτονιάς ή μπορεί να ψωνίζει στο μανάβικο τα λαχανικά και τα φρούτα της, πράγμα που την ικανοποιεί και της δίνει μια πραγματική εικόνα της πολύβουης πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έχει ήδη συναντηθεί με μέλη της Ένωσης Πολιτών Πλατείας Καλλιγά, με σκοπό να στηρίξει τους σκοπούς τους, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της περιοχής. Η Χίσλοπ έχει αγαπήσει πολύ τη νέα της γειτονιά, γι’ αυτό και αρκετές φορές, όταν έρχεται στην Ελλάδα, καλεί φίλους και γνωστούς της, προκειμένου να τους αποδείξει ότι τα Πατήσια δεν είναι επικίνδυνα, όπως ακούγεται, αλλά πως πρόκειται για μία περιοχή «κόσμημα» της Αθήνας.
423r4q4f 2Αυτό προέκυψε όταν κάποιοι από τον περίγυρο της ξαφνιάστηκαν με την επιλογή της να μείνει στη συγκεκριμένη περιοχή και όχι -για παράδειγμα- στο Κολωνάκι. Εκείνη όμως τους διαβεβαίωσε πως πιο επικίνδυνο είναι το Λονδίνο παρά η γειτονιά της.

Σε ομιλία της, πάντως, στο Art links -το οποίο διοργάνωσε η επιστήθια φίλη της και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Βάσω Σωτηρίου- η Βικτόρια Χίσλοπ υποστήριξε πως δεν εμπνέεται καθόλου από την αγγλική πρωτεύουσα, ενώ όταν… πατάει Ελλάδα η έμπνευση της έρχεται μεμιάς. Η αγάπη της για τη χώρα μας την έχει «αναγκάσει» να μάθει ελληνικά, ωστόσο αν και το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει δεν της επιτρέπει να διαβάσει άνετα τα έργα συναδέλφων της δήλωσε πως της αρέσει η δουλειά της Ιωάννας Καρυστιάνη και ο Νίκος Καζαντάκης οι οποίοι έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά.

Και μπορεί να μην έχει αποκτήσει το ιδιόκτητο σπίτι της στην Αθήνα, περιμένει όμως ακόμη να πάρει το κλειδί της πόλης, όπως της είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Η βραβευμένη συγγραφέας αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη επιστροφή των Γλυπτών +του Παρθενώνα στην Ελλάδα. «Συναισθηματικά, πιστεύω ότι πρέπει να έρθουν στο σπίτι τους, όμως κάθε φορά που συνομιλώ με τον διευθυντή του (σ.σ. Βρετανικού) Μουσείου, εκφράζει τον προβληματισμό του για το τι θα γίνει και με τα υπόλοιπα εκθέματα, αν τα ζητήσουν κι άλλες χώρες».

Τεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...