Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Γιώργος Γιαννόπουλος: Αναστολή και πίσω στο κελί!

Τέσσερα χρόνια η ποινή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, που γύρισε στη φυλακή για άλλη υπόθεση!

Με χειροπέδες στα χέρια και συνοδεία αστυνομικών που τον μετέφεραν πίσω στο κελί του έφυγε, χθες, από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργος Γιαννόπουλος.

Στη δεύτερη μαραθώνια δίκη του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, ο 70χρονος μουσικός, αν και κρίθηκε ένοχος για μία πράξη σεξουαλικής κακοποίησης ενός κοριτσιού σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας (από τις τέσσερις συνολικά για τις οποίες κάθισε στο εδώλιο) και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή, εντούτοις επέστρεψε στις φυλακές. Ο λόγος ήταν ότι πρέπει να εκτίσει το υπόλοιπο της πενταετούς κάθειρξης που του είχε επιβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το Εφετείο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης άλλου κοριτσιού, ηλικίας μόλις έξι ετών, στην αυλή της εξοχικής του κατοικίας στον Ωρωπό, το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

pyx lax 600x397 1

Μάλιστα, παρά την καταδίκη του αυτή από το Εφετείο, ο Γιώργος Γιαννόπουλος κατάφερε να πείσει χθες δικαστές και ενόρκους να του χορηγήσουν και δύο ελαφρυντικά που σαφώς συνέβαλαν στο να του δοθεί στη συνέχεια και η αναστολή στην 4ετή ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε για την υπόθεση των τεσσάρων κοριτσιών, για την οποία δικαζόταν εδώ και μήνες. Τα ελαφρυντικά που «κέρδισε» ο κατηγορούμενος είναι αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη! Η δε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που του επιβλήθηκε του χορηγήθηκε υπό τον όρο να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Παραγραφή

Ο 70χρονος κατάφερε να πέσει στα… μαλακά για αυτή την ογκώδη δικογραφία, αφού για τις άλλες τρεις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, για τις οποίες δικάστηκε, κρίθηκε από δικαστές και ενόρκους ότι έχει τελεστεί αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, το οποίο όμως έχει πλέον παραγραφεί. Ενδεικτική ήταν η επισήμανση του προέδρου του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της σχετικής απόφασης: «Δεν είχαν διάρκεια και ένταση οι πράξεις. Εγιναν πάνω από τα ρούχα και ήταν στιγμιαίες».

Αλλά και η εισαγγελέας με την αγόρευσή της στο δικαστήριο είχε δείξει τον δρόμο για την απαλλαγή του 70χρονου, επικαλούμενη είτε αμφιβολίες για τις δύο από τις τέσσερις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του είτε παραγραφή της κατηγορίας των γενετήσιων πράξεων για τις άλλες δύο περιπτώσεις.

giorgos giannopoulos kentriki

Παρ’ όλα αυτά, η εισαγγελική λειτουργός είχε, εμμέσως πλην σαφώς, εκφράσει αμφιβολίες για τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς περί αθωότητάς του, που προέβαλε ο Γ. Γιαννόπουλος στη δίκη του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά; Μας είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος πως έχουν παρερμηνευτεί τα αγγίγματά του στα παιδιά πάνω στο παιχνίδι στη θάλασσα. Γιατί, όμως, τον συνοδεύει αυτή η φήμη; Είναι πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί όπως εξιστορήθηκαν από τις καταγγέλλουσες, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια δεν θεωρώ ότι υπάρχει πλήρης απόδειξη. Είναι δύσκολο όταν έχουμε να προσεγγίσουμε πράξεις με τόσο μεγάλη χρονική απόσταση μόνο με μαρτυρίες».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα υποστήριζαν στις καταγγελίες τους οι ενήλικες σήμερα γυναίκες, ο Γ. Γιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια διακοπών τους σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας το χρονικό διάστημα 2007-2015, με πρόσχημα τα παιχνίδια στη θάλασσα, τις θώπευε κάτω από τα μαγιό και τις έβαζε να καθίσουν στα γόνατά του, πάνω στα γεννητικά του όργανα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...