Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Άρχισε η δίκη των 12 ανηλίκων για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου συμμαθητή τους στο Ιλιον

«Τέρατα» στο σκαμνί

Η ώρα της απόδοσης ποινικών ευθυνών στους 12 ανηλίκους για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου συμμαθητή τους σε εγκαταλειμμένο σπίτι στο Ιλιον έφτασε.

Τα οκτώ αγόρια και τα τέσσερα κορίτσια τα οποία κατηγορούνται για αυτή τη ζοφερή υπόθεση κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, προκειμένου να δικαστούν, κεκλεισμένων των θυρών, για τις κατηγορίες, κατά περίπτωση, του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

OmadikosViasmos 15xronos Ilion1 2048x1536 1

Το κουβάρι της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Δεκέμβριο του 2022, όταν συμμαθήτρια του θύματος μίλησε στους γονείς της για την αρρωστημένη δράση των κατηγορουμένων και εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού.

Η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να μιλήσει καθώς και εκείνη είχε δεχθεί ασελγείς προτάσεις από τους κατηγορουμένους, που της πρότειναν να κάνουν και στην ίδια ό,τι έκαναν και στον 15χρονο. Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και να γλιτώσει τη σεξουαλική κακοποίηση, δεν είχε όμως συμβεί το ίδιο, όπως φάνηκε στη συνέχεια, και στην περίπτωση του 15χρονου μαθητή, τον οποίον οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχαν βιάσει κατ’ επανάληψη, τραβώντας μάλιστα και βίντεο με τις αρρωστημένες πράξεις τους.

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει το θύμα της υπόθεσης στις Αρχές, οι συνομήλικοί του τον είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερες από πέντε φορές μέσα στο εγκαταλειμμένο σπίτι, στο οποίο είχαν εμφανιστεί και οι τέσσερις ανήλικες μαθήτριες! «Με κράταγε κεφαλοκλείδωμα και δεν μπορούσα να ανασάνω, και με πίεζε στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω, και του έλεγα δεν μπορώ να πάρω ανάσα, άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ (…) Σταματούσαν όταν το αποφάσιζαν αυτοί» είχε καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης ο 15χρονος, για να περιγράψει και τον άγριο bullying που του έκαναν οι συνομήλικοί του τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο.

ilion 1

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι στις απολογίες που είχαν δώσει στην ανακρίτρια είχαν εν μέρει αποδεχτεί τις πράξεις τους, αρνούμενοι, ωστόσο, ότι βίαζαν τον συμμαθητή τους. Μίλησαν για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο του ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση ή την απειλή βίας.

Ενδεικτικά είναι όσα είχε υποστηρίξει ένας εκ των κατηγορουμένων, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, με το υπόμνημα που είχε καταθέσει στην ανάκριση: «Ουδείς εκ των συγκατηγορουμένων μου και εμού είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. (…) Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου, αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα “ρε, τι κάνετε;”». Αλλος, πάντως, ανήλικος είχε αναφέρει στην απολογία του: «Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτε. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο».

Χθες, η δίκη των 12 ανηλίκων (οι έξι από αυτούς είναι προφυλακισμένοι) άρχισε μετ’ εμποδίων και με αίτημα των συνηγόρων τους η ακροαματική διαδικασία να διεξαχθεί σε άλλη, μεγαλύτερη αίθουσα. Αρχικά το αίτημα αυτό απερρίφθη από το δικαστήριο και οι συνήγοροι αποχώρησαν, λίγο αργότερα, όμως, ενημερώθηκαν πως θα μεταφερθούν σε μεγαλύτερη αίθουσα. Ετσι, η δίκη άρχισε κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, με πρώτους μάρτυρες τους γονείς του 15χρονου μαθητή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...