Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Βασίλης Ρουμπέτης: Το πρωτοπαλίκαρο του Στεφανάκου και του Σκαφτούρου, ανέλαβε το… μερίδιό τους στη «μαφία των βυτιοφόρων!

«Ράμπο» με... γερές πλάτες

Υψηλή «προστασία» φαίνεται πως είχε ο Βασίλης Ρουμπέτης: Το πρωτοπαλίκαρο επίσης δολοφονημένων «πρωταγωνιστών» της Greek Mafia (ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος) είχε προσληφθεί, παρά το… πλούσιο ποινικό του μητρώο, στον Δήμο Πειραιά επί δημαρχίας Μώραλη και κυκλοφορούσε με τη θωρακισμένη Μερσεντές του εφοπλιστή, καναλάρχη και προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου, αν και είχε σκοτώσει το 2007 τον 22χρονο φίλαθλο του «Τριφυλλιού» Μιχάλη Φιλόπουλο.

Ο «Ράμπο» της Θύρας 7 του Ολυμπιακού ή «ταξιτζής», όπως ήταν γνωστός στα κυκλώματα των νονών της νύχτας, κατηγορούνταν για την απόπειρα δολοφονίας ενός άνδρα στη Ροβιάτα Ηλείας τον Ιούνιο του 2010. Ο Διονύσης Ντούρος, που είχε βαρύ ποινικό παρελθόν, με ληστείες και πυροβολισμούς, δέχθηκε δολοφονική επίθεση μπροστά από το καφενείο του πατέρα του. Ο τραυματίας, που έμεινε στο νοσοκομείο επτά μήνες με τραύματα στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματός του, κατάφερε να βγει ζωντανός, αλλά έμεινε ανάπηρος.

Οι μαρτυρίες οδήγησαν στον Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος καταδικάστηκε το 2017 για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ντούρου σε 12 έτη κάθειρξη. Ομως, δεν εξέτισε την ποινή του, καθώς το δικαστήριο του χορήγησε ανασταλτικό μέχρι το Εφετείο, με αποτέλεσμα το πρωτοπαλίκαρο των «νονών» Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου να κυκλοφορεί ελεύθερο.

Αν και είχε ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία του 22χρονου φιλάθλου Μιχάλη Φιλόπουλου, οι δικαστές δεν έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή… Η δίκη σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, στις 19 Ιουνίου 2023, δηλαδή έξι χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη. Ομως δεν πρόλαβε να δικαστεί, καθώς κάποιοι τού έκλεισαν για πάντα το στόμα, τερματίζοντας την πολυετή δράση του στα κυκλώματα της νύχτας, λαθρεμπορίας καυσίμων και «προστασίας» καταστημάτων, ενώ φαίνεται πως είχε εμπλακεί και σε «συμβόλαια θανάτου», μεταξύ των οποίων και δύο δημοσιογράφων.

vasilis stefanakos1606
Βασίλης Στεφανάκος

Ο «κύκλος του αίματος» είχε ανοίξει τον Ιανουάριο του 2018 με τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος λυμαινόταν το λαθρεμπόριο καυσίμων σε πρατήρια της δυτικής Αττικής. Ο Ρουμπέτης ήταν πρωτοπαλίκαρό του και τη μοιραία ημέρα είχε πάρει το θωρακισμένο αμάξι του, με αποτέλεσμα ο Στεφανάκος να είναι απροστάτευτος και να πέσει νεκρός έξω από την εταιρία του στο Χαϊδάρι μέσα σε μη θωρακισμένο όχημα. Μετά τη δολοφονία Στεφανάκου τα ηνία στο λαθρεμπόριο καυσίμων πήραν δύο ομάδες. Μία από αυτές ήταν του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος εκτελέστηκε τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα του 2022 στο χωριό του στα Δερβενοχώρια.

vasilis stefanakos nekros1606
Ο Βασίλης Στεφανάκος νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του

Και σε αυτήν την εκτέλεση ήταν πρωτοπαλίκαρο του δολοφονημένου ο Ρουμπέτης, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε την «επιχείρηση» λαθρεμπορίας καυσίμων, παράλληλα με την αντίπαλη ομάδα που ευθύνεται για τη δολοφονία Σκαφτούρου. Η διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό του 38χρονου Βασίλη Ρουμπέτη και του 31χρονου γαμπρού του Διονύση Μουζακίτη έφερε στο φως ακόμα μία φορά τα κυκλώματα που λυμαίνονται τα καύσιμα στην Αττική και εμπλέκονται σε «προστασίες» καταστημάτων αλλά και «συμβόλαια θανάτου» επιχειρηματιών, ακόμα και δημοσιογράφων, κάτω από τη μύτη των αστυνομικών Αρχών.

vasilis roumpetis
Βασίλης Ρουμπέτης

Κάποιοι στην Αστυνομία φαίνεται ότι γνώριζαν πως επίκειται νέο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στις αντίπαλες συμμορίες της Greek Mafia, που αλληλοφαγώνονται τα τελευταία χρόνια. Πολύ περισσότερο καθώς ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν πρωτοπαλίκαρο των επίσης δολοφονημένων «νονών» της νύχτας Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου, ενώ είχε κατονομαστεί ως εμπλεκόμενος στη δολοφονία του γιου επιχειρηματία καυσίμων Γιώργου Μήτσου στα Γλυκά Νερά.

Λαθρεμπόριο πετρελαίου

Ο Αναστάσιος Μήτσου, πατέρας του δολοφονημένου, είχε καταγγείλει μέλη της Greek Mafia πως λυμαίνονται το λαθρεμπόριο πετρελαίου, με την ανοχή επίορκων αστυνομικών. Αυτό φαίνεται να είναι και το «κλειδί» σε όλες τις υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών των «νονών» της νύχτας: Οι επίορκοι αστυνομικοί, οι οποίοι ανέχονται πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ οι «νονοί» επιβάλλουν με τα καλάσνικοφ τον «νόμο της σιωπής».

giorgos mitsou1606
Ο Γιώργος Μήτσου

Το φθινόπωρο του 2022 και ενώ υπήρχαν φήμες για νέα «συμβόλαια θανάτου», η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή μια ειδική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σκιά», που προέβλεπε τη συνεχή παρακολούθηση οκτώ στελεχών της επονομαζόμενης Greek Mafia, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Ρουμπέτης. Ομως, η επιχείρηση, που τέθηκε σε εφαρμογή τον Οκτώβριο του 2022, διακόπηκε μετά τις τακτικές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία τον Φεβρουάριο του 2023. Μόλις τέσσερις μήνες αργότερα ο Ρουμπέτης έπεφτε νεκρός…

Προστασία

Μετά το φιάσκο της νέας ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και τη διπλή δολοφονία Ρουμπέτη – Μουζακίτη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής «ανακάλυψαν» κύκλωμα μπράβων που απειλούσε, χτυπούσε επιχειρηματίες και «προστάτευε» καταστήματα στα νότια προάστια.

Μία λεπτομέρεια: Οι μπράβοι δρούσαν ανεξέλεγκτα επί μήνες, ενώ είχαν συνεργούς τουλάχιστον τρεις επίορκους αστυνομικούς, αλλά κανείς δεν είχε ασχοληθεί… Επίσης, μέσα σε χρόνο-εξπρές εντόπισαν αυτοκίνητο-γιάφκα στον Νέο Κόσμο με οπλισμό κοντά σε κατάστημα που φέρεται ότι ελέγχεται από άνθρωπο της αντίπαλης συμμορίας του Ρουμπέτη.

Μέσα στο όχημα, όπου είχαν βρεθεί δύο «καθαρά» καλάσνικοφ, δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών, αλεξίσφαιρα γιλέκα και μία χειροβομβίδα, υπήρχαν αποτυπώματα των δύο θυμάτων της ενέδρας στον Κορυδαλλό. Ομως, πέρα από την «προστασία» των «νονών» από επίορκους αστυνομικούς και τους δικαστές, που έκριναν πως μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος με ανασταλτικό, αν και είχε σκοτώσει τον 22χρονο Μιχάλη Φιλόπουλο και είχε προσπαθήσει να σκοτώσει ακόμα ένα άτομο, η υπόθεση περιπλέκεται περισσότερο μετά την αποκάλυψη ότι η θωρακισμένη Μερσεντές με την οποία κυκλοφορούσε ανήκει στην εταιρία του εφοπλιστή, καναλάρχη και προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου.

giannis alafouzos1606
Ο Γιάννης Αλαφούζος

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας επιχείρησε την περασμένη εβδομάδα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας άγνοια για το πώς έφτασε το πολυτελές αμάξι του στα χέρια του μαφιόζου. Απέφυγε να πει οτιδήποτε για το ότι η θωρακισμένη Μερσεντές είχε παραχωρηθεί στο αφεντικό του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη και από εκεί κατέληξε σε έναν από τους αρχηγούς των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, τον δολοφονημένο Βασίλη Ρουμπέτη…

Το χειρότερο είναι το σοκ που υπέστησαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, διαπιστώνοντας πως η θωρακισμένη Μερσεντές του προέδρου της αγαπημένης τους ομάδας κατέληξε στον δολοφόνο του 22χρονου φιλάθλου του «Τριφυλλιού» Μιχάλη Φιλόπουλου… «Δεν πρέπει οι φίλαθλοί μας να παρασυρθούν από αυτούς που ως στόχο έχουν την αποδυνάμωσή μας» απάντησε ο Γιάννης Αλαφούζος, χωρίς να δώσει μια πειστική εξήγηση για το πώς κατέληξε η Μερσεντές του στον Ρουμπέτη…

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο και πολιτικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι το όνομα του Βασίλη Ρουμπέτη εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, στα «συμβόλαια θανάτου» των δημοσιογράφων-εκδοτών Στέφανου Χίου και Κώστα Βαξεβάνη. Το συμβόλαιο κατά του Στέφανου Χίου εκτελέστηκε, αλλά ο δημοσιογράφος γλίτωσε από θαύμα, με δύο σφαίρες στο σώμα του. Μάλιστα, ο Ρουμπέτης είχε συναντήσει τον Στέφανο Χίο στα γραφεία της εφημερίδας του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δημοσιογράφος. Αντίθετα, στην περίπτωση του Κώστα Βαξεβάνη το συμβόλαιο φαίνεται να ακυρώθηκε μετά την εμπλοκή συνεργών του δολοφονημένου σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών, που οδήγησε στην εμπλοκή του πρώην παρουσιαστή και μάνατζερ Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος με τη σειρά του άφηνε αιχμές κατά του τέως υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, δημοσιοποιώντας sms που είχε ανταλλάξει μαζί του.

Ο Βαξεβάνης είχε καταγγείλει το «συμβόλαιο θανάτου» που είχε εκμυστηρευτεί σε συνεργάτη του δημοσιογράφου πρώην συνεργάτης του Φουρθιώτη, ο οποίος φερόταν ότι είχε απευθυνθεί σε άνθρωπο της νύχτας με το ψευδώνυµο «ταξιτζής» ή «ταρίφας» για να του αναθέσει την εκτέλεση του εκδότη του «Documento». Η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι και τη Βουλή, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κατά του Φουρθιώτη, ο οποίος αθωώθηκε τελικά από τη Δικαιοσύνη.

Το «κερασάκι στην τούρτα» της διαπλοκής αποτελεί η αποκάλυψη του site Ζούγκλα ότι ο Βασίλης Ρουμπέτης είχε προσληφθεί από τον Δήμο Πειραιά, παρά το πλούσιο ποινικό του μητρώο, και μάλιστα με την υπογραφή του δημάρχου και επί σειρά ετών στελέχους του Ολυμπιακού Γιάννη Μώραλη. Ο δολοφονημένος μαφιόζος είχε προσληφθεί με δύο δίμηνες συμβάσεις μεταξύ του 2018 και του 2019, αν και ο νόμος απαγορεύει να προσληφθεί ως υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάποιος που έχει καταδικαστεί για κακούργημα!

Η Ζούγκλα επικοινώνησε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για το θέμα της παράνομης πρόσληψης του Βασίλη Ρουμπέτη στον Δήμο Πειραιά. Ο κ. Μώραλης δεν θέλησε να τοποθετηθεί, αναφέροντας: «Δεν θα ήθελα να πω κάτι πάνω σ’ αυτό το θέμα σήμερα», αποφεύγοντας να αναφερθεί επί της ουσίας στην πρόσληψη του μαφιόζου. Δεν γνωρίζουμε αν το γεγονός ότι ο Ρουμπέτης ήταν ο «Ράμπο» της Θύρας 7 έπαιξε ρόλο στην πρόσληψή του. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι Πειραιώτες που θα διεκδικούσαν την ίδια θέση, αλλά δεν οπλοφορούσαν ούτε ήταν πρωτοπαλίκαρα «νονών της νύχτας»…

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...