Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι καταγγελίες της δημοσιογράφου Στέλλας Ψωμά για τον θάνατο του συντρόφου της

Δεν υπάρχει «Σωτηρία» με άφαντο ΕΚΑΒ!

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μακάβρια λίστα συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της καθυστερημένης διακομιδής τους από το ΕΚΑΒ. Αυτή τη φορά τον δικό της γολγοθά ανεβαίνει η δημοσιογράφος Στέλλα Ψωμά, καθώς πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός της και πατέρας των παιδιών της.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Όπως καταγγέλλει στην «Espresso», από τη μία το ΕΚΑΒ που δεν ήρθε ποτέ να παραλάβει τον σύντροφό της και τα λάθη των γιατρών από την άλλη στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» κόστισαν τη ζωή του Νίκου Βλαστού. Μάλιστα η δημοσιογράφος θα κινηθεί νομικά κατά του ΕΚΑΒ αλλά και του νοσοκομείου!

syntrofos dimosiografou1906
Νίκος Βλαστός

Όπως εξηγεί, όταν ο σύντροφός της αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, κάλεσε από την περιοχή των Αμπελοκήπων ασθενοφόρο, το οποίο δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα να μεταφέρει μόνη της με ταξί τον ασθενή στο νοσοκομείο: «Στις 24 Απριλίου κάλεσα το πρωί ασθενοφόρο, γιατί ο σύντροφός μου είχε πρόβλημα με το αναπνευστικό του από μια ίωση, έχοντας ήδη ιστορικό με ΧΑΠ. Αφού πέρασε ήδη μία ώρα και κάτι, με ειδοποιούν ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο, διότι έχουν πολλά περιστατικά και έχουν έλλειψη ασθενοφόρων.

dimosiografos1906
Στέλλα Ψωμά

Βλέποντας ότι ο άνθρωπος δεν ήταν πολύ καλά, λόγω της έλλειψης οξυγόνου, με τον κρύο ιδρώτα να τον λούζει, τον βάζω σε ταξί για να τον μεταφέρω στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»! Στη διαδρομή καταλαβαίνω ότι δεν είναι καλά και προσπαθώ με μαλάξεις στην καρδιά να τον κρατήσω με τις αισθήσεις του» λέει με σπαραγμό η Στέλλα Ψωμά.

Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει, τα συνεχόμενα λάθη των γιατρών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» κόστισαν τη ζωή του συντρόφου της: «Φτάνοντας στα επείγοντα, την ώρα που τον βάζουν στο καροτσάκι χάνει τις αισθήσεις του. Είχε πάθει ανακοπή και τον επανέφερε ο γιατρός του Καρδιολογικού. Αμέσως γίνεται διασωλήνωση και τον μεταφέρουν στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική ΜΕΘ. Εκεί αρχίζει ο γολγοθάς μας. Από εκείνη την ημέρα παρουσιάζει πυρετό, χωρίς να γνωρίζουν από πού προέρχεται. Μου έλεγαν ότι θα υπάρχει πρόβλημα στον εγκέφαλο μετά την ανακοπή που υπέστη. Εγώ τους έλεγα μήπως έχει πάρει κάποιο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και εκείνοι μου απαντούσαν ότι δεν δείχνει λοιμώδης ο πυρετός, αλλά πρέπει να προχωρήσουν σε τραχειοτομή.

Υστερα από πολλά και αφού ήταν σχεδόν τρεις βδομάδες στην Εντατική, μου είπαν ότι είχε κολλήσει το μικρόβιο Κλεμπσιέλλα, καθώς επίσης και άλλο ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο. Η αντιβίωση δε που του χορηγήθηκε ήταν τόσο τοξική που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στους νεφρούς. Υστερα από πολλές εξετάσεις που έβγαιναν καλές και δεν έδειχναν κάτι λοιμώδες ο πυρετός συνεχιζόταν, χωρίς να γνωρίζουν από πού προέρχεται.

sotiria nosokomeio

Ενώ στις καθημερινές μου επισκέψεις ο ανθρωπός μου είχε επαφή και καταλάβαινε τι του έλεγα, κάποια στιγμή συγκινήθηκε και έκανε έναν λυγμό. Οι γιατροί συνέχιζαν να μου λένε ότι δεν έχουν επαφή και θα προχωρήσουν σε μαγνητική και εγκεφαλογράφημα, όπως και έγινε, με τα αποτελέσματα να δείχνουν υποξαιμία. Μετά την τραχειοτομή η επαφή του με το περιβάλλον ήταν μηδενική. Τελικά ο άνδρας μου δεν άντεξε και στις 6 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή».

Κλείνοντας, η δημοσιογράφος δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά κατά του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου «Σωτηρία»: «Εχω ζητήσει τον πλήρες φάκελο του συντρόφου μου και πατέρα των παιδιών μου, που αναγράφει τα φάρμακα που του χορήγησαν και βεβαίωση ποιος γιατρός τον είχε χρεωθεί. Θα κινηθώ νομικά κατά του Νοσοκομείου “Σωτηρία” και του ΕΚΑΒ, και θέλω το υπουργείο Υγείας να πάρει θέση. Οταν μάλιστα ρώτησα ποιος βγαίνει ζωντανός από εκεί, ο γιατρός μού απάντησε ότι η Ελλάδα έχει θνησιμότητα 30%, γιατί δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό και τα κρεβάτια είναι το ένα δίπλα στο άλλο, οπότε ο ένας κολλάει τον άλλον».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...