Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Βόλτες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο έκανε το αγοράκι που χτύπησε στο κεφάλι και χρειαζόταν αξονική τομογραφία

Η οδύσσεια ενός 6χρονου

Οι τραγικές ελλείψεις και η σοβαρή υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), που φτάνει τις 45.000 κενές οργανικές θέσεις, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), έχουν πρακτικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών και δεν την αφήνουν, όπως είναι φυσικό, ανεπηρέαστη.

Οπως συνέβη με την υπόθεση του 6χρονου, που ταλαιπωρήθηκε, όπως και οι δικοί του, επί 3 ώρες, έως ότου βρει να κάνει μια αξονική τομογραφία ύστερα από τον τραυματισμό του με πατίνι. Περιστατικό για το οποίο άλλωστε διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Οι γονείς του 6χρονου που έπεσε από το πατίνι και τραυματίστηκε στο κεφάλι αναγκάστηκαν να τον περιφέρουν επί ώρες από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για μια αξονική τομογραφία που θα έδειχνε την έκταση του τραύματος στο κεφάλι του, καθώς ο αξονικός τομογράφος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δεν λειτουργούσε, ενώ στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» ο τομογράφος δεν τηρούσε τις προδιαγραφές για μικρά παιδιά.

Πέρα δώθε

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Τσαλικάκης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, ενώ επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή, όταν το αγοράκι έπεσε με το πατίνι του κι άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Αμεσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος. Οι γιατροί αποφάσισαν να πάνε τον 6χρονο στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη. Το παιδί επέστρεψε έτσι στο Ιπποκράτειο, ενώ η «βόλτα» στην πόλη γινόταν με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Με αφορμή το περιστατικό, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο θα προμηθευτεί νέο αξονικό τομογράφο, επιπλέον του χαλασμένου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ λειτουργούν 4 από τις 10 χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει, 6 από τις 12 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, 5 από τις 11 στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», 10 από τις 14 στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», 2 από τις 4 στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος».

Τουλάχιστον 1.650 τακτικά χειρουργικά περιστατικά περιμένουν να εξυπηρετηθούν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», αφού λειτουργούν 5 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες, ενώ 3.500 ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Οπως καταγγέλλεται ακόμη, στα τέλη Μαΐου στη Λήμνο, όπου το νοσοκομείο δεν διαθέτει αναισθησιολόγο, πατέρας πλήρωσε ο ίδιος για την αεροδιακομιδή του γιου του στη Θεσσαλονίκη, καθώς διαφορετικά έπρεπε να περιμένει μέρες για να αντιμετωπιστεί χειρουργικά το κάταγμα που είχε υποστεί. Η μεταφορά του αποδείχθηκε σωτήρια, μια και ο νεαρός αντιμετώπισε επιπλοκές και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...