Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Δίκη Πισπιρίγκου: Καταπέλτης η κατάθεση της διευθύντριας του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Μυρσίνης Μαυρίκου

«Το μεγαλύτερο επεισόδιο με βραδυκαρδία δεν το έχετε δει ακόμη», είπε στους γιατρούς η Ρούλα για την Τζωρτζίνα

Ως μια… ατάραχη μητέρα, που δεν είχε καμία αγωνία για την κατάσταση της υγείας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, ούτε και καμία απορία για το πώς το παιδί της θα πορευτεί στο μέλλον, όντας ανάπηρο με βαριά τετραπληγία, περιέγραψε χθες τη Ρούλα Πισπιρίγκου η διευθύντρια του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Μυρσίνη Μαυρίκου, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

pispirigkou 3

Η κατάθεση της μάρτυρα, η οποία πρώτη «εγκαινίασε» τον κύκλο των καταθέσεων των γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του «Αγλαΐα Κυριακού», ήταν καταπέλτης για την 34χρονη μητέρα, η οποία κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης της, με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

«Δεν έχω ξαναδεί γονιό να προβλέπει το μέλλον του παιδιού του» είπε η κυρία Μαυρίκου, αναφερόμενη στην περιβόητη «ατάκα» που φέρεται ότι είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στους γιατρούς του νοσοκομείου όταν εκείνοι είχαν σπεύσει στο δωμάτιο του παιδιού έπειτα από επεισόδιο «σπασμών», που τους ανέφερε η μητέρα του.

pispirigkou 1

«Ιδιαίτερα ψύχραιμη»

«Μας έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της μητέρας, με δεδομένα τα προβλήματα που είχε. Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη, ακόμη και όταν το παιδί έκανε επεισόδια και μας κάλεσε στο δωμάτιό του. Στο πρόσωπό της δεν είδα καμία αγωνία. Οταν πήγα στο δωμάτιο και εξέτασα το παιδί, είπα ότι είναι επεισόδιο ταχυκαρδίας και όχι βραδυκαρδίας. Τότε η μητέρα μάς είπε “το μεγαλύτερο επεισόδιο με βραδυκαρδία δεν το έχετε δει ακόμη”. Αυτό μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Δεν έχω ξαναδεί γονιό να προβλέπει το μέλλον του παιδιού του, ειδικά όταν αυτό είναι συνδεδεμένο με μηχανήματα στο νοσοκομείο» είπε η μάρτυρας, η οποία νωρίτερα είχε επισημάνει πως οι εξετάσεις που είχαν γίνει στο κοριτσάκι ήταν όλες καλές και τίποτα δεν εξηγεί με βάση τα δεδομένα που είχαν στα χέρια τους οι γιατροί τον «ακαριαίο θάνατο» της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022 μέσα στο «Αγλαΐα Κυριακού».

roula manos0206

Εισαγγελέας: Τελικά αυτό το μεγάλο επεισόδιο που προέβλεψε η μητέρα ήρθε;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε αυτό το γεγονός στις 29 Ιανουαρίου 2022, που οδήγησε τελικά σε θάνατο. Στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν ξέρει κανείς τι προηγήθηκε της ανακοπής. Το παιδί βρέθηκε σχεδόν νεκρό. Πολύ περίεργο αυτό που έγινε.

Εισαγγελέας: Για τα επεισόδια σας ειδοποίησε η μητέρα;

Μάρτυρας: Ναι, από την πόρτα του δωματίου. Πήγαμε, αλλά ήμασταν στην έναρξη του περιστατικού και δεν μπορούσαμε να ξέρουμε πώς ξεκίνησε…

Πρόεδρος: Η κυρία κατηγορούμενη σας έκανε ερωτήσεις για το μέλλον του παιδιού; Πώς θα εξελιχθεί η υγεία του;

Μάρτυρας: Οχι.

Πρόεδρος: Σας εξέφρασε με άλλο τρόπο την αγωνία της;

Μάρτυρας: Οχι.

Πρόεδρος: Από όσα εσείς είδατε, έχετε καταλήξει για τα αίτια της ανακοπής που υπέστη το παιδί;

Μάρτυρας: Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αυτός από τα ιατρικά δεδομένα. Οταν έφυγα την προηγούμενη ημέρα από το νοσοκομείο, δεν περίμενα ότι την επομένη θα ενημερωθώ πως το παιδί πέθανε.

Τα φάρμακα

Νωρίτερα, μάλιστα, η κυρία Μαυρίκου, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, εξήγησε γιατί αποφάσισε να δώσει εντολή στις νοσηλεύτριες να χορηγούν εκείνες τα φάρμακα στην Τζωρτζίνα, μέσω της γαστροστομίας που έφερε, και όχι η μητέρα του, όπως συνέβαινε μέχρι τότε.

pispirigkou 2
Η Ρούλα με την Τζωρτζίνα στο Νοσοκομείο

«Είδα κάποια περιστατικά που με είχαν προβληματίσει. Ηταν ένα παιδί που στην Πάτρα εμφάνιζε επεισόδια, αλλά όσες φορές είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ δεν εμφάνισε κανένα επεισόδιο.

Θεώρησα πιο ασφαλές και λογικό να είμαι σίγουρη ότι τα φάρμακα χορηγούνται σωστά. Αν ένα φάρμακο δεν το χορηγήσεις στη σωστή του δόση, μπορεί να είναι κατασταλτικό ή και θανατηφόρο» κατέθεσε χαρακτηριστικά η γιατρός, η οποία στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση και συγκεκριμένα από συνεργάτιδα του Αλέξη Κούγια, ο οποίος χθες δεν βρέθηκε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς δίκαζε άλλη υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, η μάρτυρας ρωτήθηκε από την υπεράσπιση για την κεταμίνη, την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χρησιμοποίησε η κατηγορούμενη για να αφαιρέσει τη ζωή της κόρης της. Απαντώντας η κυρία Μαυρίκου ανέφερε πως η κεταμίνη δεν χρησιμοποιείται στην παιδιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα και πως πρόκειται για φάρμακο που μπορεί να βρει κανείς στα χειρουργεία των νοσοκομείων, καθώς χορηγείται για αναισθησία.

«Περίεργοι θάνατοι»

Από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία δεν έλειψαν και οι αναφορές στους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Ιριδας και Μαλένας. Οπως κατέθεσε η κυρία Μαυρίκου, οι θάνατοι των δύο αδελφών της Τζωρτζίνας ήταν για την ίδια περίεργοι.

malena
Μαλένα

«Ρωτήσαμε τους γονείς για το οικογενειακό ιστορικό και το ατομικό τους ιστορικό. Το ρωτάμε πάντα. Είχαμε δύο αιφνίδιους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, οι οποίοι ήταν λίγο περίεργοι θάνατοι για μένα» είπε η μάρτυρας για να προσθέσει: «Το 3,5 ετών παιδί της οικογένειας είχε νοσηλευτεί με οξεία λευχαιμία και “έφυγε” από ηπατική ανεπάρκεια. Ρώτησα τους γονείς εάν το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα με το ήπαρ και μου είπαν “όχι”. Ο πατέρας με ενημέρωσε πως έχουν κινηθεί νομικά. Για να πεθάνεις από ηπατική ανεπάρκεια, πρέπει να έχεις πρόβλημα με το ήπαρ. Δεν πεθαίνεις μπαμ και κάτω.

irida2806
Η Ιριδα

Μου είπαν ακόμη και για το βρέφος ότι η αιτία του θανάτου του ήταν “αγενεσία φλεβόκομβου”. Πρώτη φορά το άκουγα αυτό και μου έκανε εντύπωση. Μίλησα και με καρδιολόγους, οι οποίοι και αυτοί μου είπαν πως είναι περίεργο». Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...