Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Να είστε συγκρατημένοι στις αντιδράσεις σας και στα ξαφνικά...

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Εκτός Ελλάδας δύο από τους επτά καταδικασθέντες για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1»

Θα... ζήλευε & ο Εσκομπάρ

Σε ξέφραγο αμπέλι φαίνεται πως έχει μετατραπεί η Ελλάδα, την οποία θα… ζήλευαν και τα καρτέλ της Κολομβίας, καθώς έκαναν φτερά δύο από τους επτά καταδικασθέντες για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» κάτω από τη μύτη, αν όχι τις… ευλογίες, των Αρχών.

  • Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Πρόκειται για τον Ιρανό Μπονιάντ, ο οποίος συνόδευε το φορτίο του λευκού θανάτου στο πλοίο, και έναν από τους Τούρκους συλληφθέντες, τον Ακαμπέι, συνεργάτη του συμπατριώτη του Μπασκάλ, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακίνηση των ναρκωτικών και είχε πεθάνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στις Φυλακές Κορυδαλλού.

noor106072

Οι δύο καταδικασθέντες, που αναζητούνται πλέον ως φυγόποινοι, εξαφανίστηκαν προτού δικαστούν εκ νέου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, καθώς ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, με την οποία τους είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά.

Στο νέο δικαστήριο, που άρχισε χθες, οι δύο φυγόποινοι (σ.σ.: καθώς μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου έχει αναβιώσει η πρωτόδικη απόφαση που είχε επιβάλει ισόβια στον Τούρκο και 18 έτη κάθειρξη στον Ιρανό) κινδυνεύουν να καταδικαστούν μέχρι και με ισόβια, αν δεν τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Οι υπόλοιποι

Εν αντιθέσει με τους δύο φυγόποινους, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χθες οι Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης, Κωνσταντίνος Καρτσώνης και ακόμα δύο Τούρκοι καταδικασθέντες, οι οποίοι παραμένουν στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως λόγω του ελαφρυντικού που τους χορηγήθηκε είχαν «σπάσει» τα ισόβια για τους Γιαννουσάκη και Μπουρδούβαλη, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν καθείρξεις 18 ετών και να αποφυλακιστούν με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, έχοντας συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής με ευνοϊκό υπολογισμό των ημερών εργασίας στη φυλακή.

noor106071

Αν δεν τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό στη δίκη που άρχισε, τότε κινδυνεύουν με ισόβια και κατά συνέπεια θα αναγκαστούν να εκτίσουν περισσότερα πραγματικά χρόνια κράτησης… Ομως ο Τούρκος και ο Ιρανός, που είναι άφαντοι, δεν θα αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο!

Κατά τη χθεσινή εκφώνηση των ονομάτων των επτά καταδικασθέντων που επρόκειτο να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά διαπίστωσαν ότι οι δύο απουσίαζαν. Η έκπληξή τους ήταν μεγαλύτερη όταν προσήλθε ο διερμηνέας του Ιρανού κατηγορούμενου, αναφέροντας πως ο Μπονιάντ έχει επαναπατριστεί στη χώρα του με διοικητική απέλαση από την Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο ακροατήριο, ήταν και ο ίδιος στο αεροδρόμιο όταν αναχώρησε από την Αθήνα. Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Όμως μέσα στη δικογραφία δεν βρέθηκε χαρτί διοικητικής απέλασης από την Αστυνομία.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχει συμβεί ένα από τα παρακάτω ενδεχόμενα:

– Είτε η ΕΛ.ΑΣ. έκρινε ότι πρέπει να τον επαναπατρίσει στη χώρα του με τη διαδικασία της διοικητικής απέλασης, δίχως να λάβει υπόψη την καταδικαστική απόφαση των 13 ετών κάθειρξης και ότι είχε αποφυλακιστεί με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, δηλαδή με τους όρους της διαμονής στην Ελλάδα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα… Εκτός και αν δεν είχαν επιβληθεί όροι για έναν καταδικασμένο για διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης, οπότε ευθύνη φέρουν και δικαστικοί λειτουργοί που ενέκριναν την υφ’ όρον απόλυση του τελεσίδικα καταδικασθέντος για διακίνηση ναρκωτικών, χωρίς την επιβολή όρων!

Είτε οι αστυνομικοί του αεροδρομίου έκαναν τα στραβά μάτια ή ολιγώρησαν, αφήνοντας τον Ιρανό να φύγει από τη χώρα.

NOOR1

Κατά την ολιγόωρη διακοπή για το θέμα που δημιουργήθηκε, οι δικαστές διαπίστωσαν πως μέσα στη δικογραφία υπάρχει χαρτί της Αστυνομίας για απόδραση του δεύτερου καταδικασθέντος! Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε λάβει πενθήμερη άδεια από τη φυλακή, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δεύτερος φυγόποινος, ο Τούρκος Ακαμπέι, επέστρεψε στο Βέλγιο, όπου μένει μόνιμα, και συμπτωματικά είναι η έδρα του Ουργκάν Ορχάν, του μεγαλέμπορου ναρκωτικών που φέρεται ότι οργάνωσε τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Μάλιστα, όταν επέστρεψε στο Βέλγιο, ο Ακαμπέι ανάρτησε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, πανηγυρίζοντας για την επιστροφή του κάτω από τη… μύτη των ελληνικών Αρχών.

Και σε αυτήν την περίπτωση τίθεται εύλογο ερώτημα πώς κατάφερε να αποδράσει. Πώς είναι δυνατό να χορήγησε το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών (σ.σ.: στο οποίο συμμετέχει και εισαγγελικός λειτουργός) πενθήμερη άδεια σε καταδικασθέντα για ναρκωτικά και μάλιστα ενώ ήταν σε εξέλιξη στον Αρειο Πάγο η αναίρεση της δίκης με την οποία είχαν «σπάσει» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί…

Αν μη τι άλλο θα πρέπει να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τις τυχόν ευθύνες αστυνομικών, δικαστικών ή των υπευθύνων των φυλακών για το πώς κατάφεραν να εξαφανιστούν δύο από τους επτά καταδικασθέντες για το μεγαλύτερο φορτίο του λευκού θανάτου που κατέληξε στην Ευρώπη

Η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου, καθώς δεν προσήλθαν οι διερμηνείς που είχαν οριστεί για τους δύο Τούρκους καταδικασθέντες που είναι παρόντες.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Τζένη Λάττου: Η «απόδραση» της πρώην συντρόφου του Παντελίδη από τα αιματοβαμμένα χαλάσματα του Μαρόκο

Τον απόλυτο τρόμο στα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρες...