Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μαριάννα Τουμασάτου: «Κάθε καλοκαίρι μάς χώριζαν τα Μέσα με τον άντρα μου»

H Μαριάννα Τουμασάτου, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Η Ήβη Αδάμου αποκαλύπτει: «Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν η πρώτη μου σχέση»

Η Ήβη Αδάμου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Επιχειρηματίες σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές αλλάζουν τις τιμές στο relax στην παραλία!

Oι κατεδαφίσεις μαγαζιών στη Μύκονο, το λουκέτο στο Principote και ο ξυλοδαρμός αρχαιολόγου έφεραν αναδουλειές με αποτέλεσμα να αλλάξει ο «χάρτης της ξαπλώστρας»

Να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα προσπαθούν οι τοπικές Αρχές και επιχειρηματίες στη Μύκονο μετά το «λουκέτο» στο εμβληματικό εστιατόριο – beach bar Principote στον Πάνορμο, τις κατεδαφίσεις σε άλλα παραθαλάσσια καταστήματα, όπως η ψαροταβέρνα Sea Satin, τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου, αλλά και το όργιο αισχροκέρδειας σε βάρος επισκεπτών στο νησί των ανέμων.

Οι επιχειρηματίες του νησιού έχουν υποστεί σοκ, καθώς η φετινή θερινή σεζόν άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, οδηγώντας σε ραγδαία πτώση της τουριστικής κίνησης. Σε μια προσπάθεια να ρεφάρουν, σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές της Μυκόνου προχώρησαν σε κάθετη μείωση των τιμών στις ξαπλώστρες σε γνωστές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που ήταν μέχρι πρότινος ο επίγειος παράδεισος για εγχώριους και ξένους celebrities!

mykonos gkremismata kentriki

Με τις νέες όμως τιμές πλέον το «άβατο» των κοσμικών beach bar για τους… κοινούς θνητούς δεν ισχύει και έτσι ανάμεσα στα wannabe μοντέλα και στις σταρλετίτσες του Instagram θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους από τους Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες στα χωράφια της Μυκόνου μέχρι τους Πακιστανούς λατζέρηδες στα χάι εστιατόρια του νησιού.

Στη διακήρυξη προφορικής πλειοδοτικής δημοπράτησης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας που προχώρησε μέσα στον Ιούνιο η δημοτική Αρχή Μυκόνου, εμφανίστηκαν δεκάδες επιχειρηματίες που είναι διατεθειμένοι να ρίξουν την τιμή του σετ ξαπλώστρας και ομπρέλας από τα 300 ευρώ που είχαν συνηθίσει οι επισκέπτες του νησιού στα μόλις 20 ευρώ!

Τι λέει η σύμβαση

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της σύμβασης που καλούνται να υπογράψουν οι επιχειρηματίες με τον Δήμο Μυκόνου, «η τιμή ενοικίασης της ομπρέλας ορίζεται μέχρι του ποσού των 6 ευρώ, του καθίσματος μέχρι του ποσού των 7 ευρώ και του σετ ομπρελοκαθισμάτων (ομπρέλα και δύο καθίσματα) δεν πρέπει να ξεπερνάει το ποσό των 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του τέλους 0,5% υπέρ του Δήμου Μυκόνου».

Οι τιμές αυτές αφορούν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις παραλίες:

  • Καλό Λιβάδι Τμήμα Νο 3 300 τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων με τιμή εκκίνησης 36.000 ευρώ
  • Λιας: 50 τ.μ. για την εγκατάσταση καταδυτικών υπηρεσιών, με τιμή εκκίνησης 14.000 ευρώ
  • Αγράρι: 50 τ.μ. για θαλάσσια μέσα αναψυχής, με τιμή εκκίνησης 14.000 ευρώ
  • Κόρφος: 50 τ.μ. για θαλάσσια μέσα αναψυχής, με τιμή εκκίνησης 13.000 ευρώ
  • Ελιά στα τμήματα Νο 1 500 τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων με τιμή εκκίνησης 60.000 ευρώ και Νο 2 500 τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων με τιμή εκκίνησης 60.000 ευρώ
  • Καλαφάτη Τμήμα Νο 1 50 τ.μ. για θαλάσσια μέσα αναψυχής, με τιμή εκκίνησης 13.000 ευρώ, Τμήμα Νο 2 50 τ.μ. για θαλάσσια μέσα αναψυχής, με τιμή εκκίνησης 13.000 ευρώ, Τμήμα Νο 3 500 τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων με τιμή εκκίνησης 30.000 ευρώ και Τμήμα Νο 3 500 τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων με τιμή εκκίνησης 30.000 ευρώ.

Οι τιμές αφορούν ετήσιο μίσθωμα.

Η δημοπρασία διεξήχθη στο δημαρχείο του νησιού και ήταν δεκάδες οι επιχειρηματίες που έσπευσαν να ανταποκριθούν, ρίχνοντας τις αστρονομικές απαιτήσεις των προηγούμενων ετών, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει το τουριστικό ρεύμα προς το νησί και να ρεφάρουν μετά το «λουκέτο» στο Principote και τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε beach bars και εστιατόρια του νησιού.

mykonos

Όμως αυτό έχει ως αποτέλεσμα την… αλλοίωση της σύνθεσης των τουριστών που μπορούν να κάνουν την ηλιοθεραπεία τους στις παραλίες του κοσμοπολίτικου νησιού. Ενώ μέχρι πρότινος οι λουόμενοι έπρεπε να πληρώνουν μέχρι και 300 ευρώ το σετ για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα, τώρα μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία και με μόλις 20 ευρώ, σε μια προσπάθεια να ανεβάσουν την τουριστική κίνηση, αλλά ρίχνοντας τις απαιτήσεις για το… πορτοφόλι των επισκεπτών του νησιού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...