Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Εμπλεκόμενος στην υπόθεση Φουρθιώτη σε σπείρα που ρήμαζε χρηματοποστολές

Πρόκειται για έναν 50χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ και είχε βάλει βόμβα στο σπίτι του γνωστού παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη

Αντιμέτωπες με έναν παλιό γνώριμο, και δη έναν από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, ήρθαν οι διωκτικές Αρχές εξιχνιάζοντας τη σπείρα που κρυβόταν πίσω από ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική.

meniosfourthiotis 167511477 1043107622881317 1979306544695280487 n Πρόκειται για έναν 50χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ και είχε βάλει βόμβα στο σπίτι του γνωστού παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, τον Απρίλιο του 2021, ύστερα από εντολή του τελευταίου. Οπως διαπίστωσαν οι άνδρες του Τμήματος Ληστειών, ο δράστης ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκανε επιδρομή σε χρηματαποστολές στα Σεπόλια.

menios fourthiotis2
Ο 50χρονος, ο οποίος έχει αθωωθεί για την εμπλοκή του στην υπόθεση Φουρθιώτη, μαζί με έναν 53χρονο και τη 42χρονη φίλη του, σύμφωνα με την έρευνα των Aρχών, «φορούσαν γάντια και έφεραν πιστόλια με τα οποία ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο των χρηματαποστολών, ενώ για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο-ορμητήριο» στην περιοχή των Σεπολίων.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ χάπια, τρία αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα, πιστόλι, δύο γεμιστήρες, 35 φυσίγγια, είδη ρουχισμού που φορούσαν την ημέρα της ληστείας και 11.250 ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη υπενθυμίζεται ότι τόσο ο 50χρονος όσο και ο συγκατηγορούμενός του είχαν κριθεί από το δικαστήριο ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο, ωστόσο, τους έκρινε ομόφωνα αθώους για σειρά σοβαρότερων αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά).

menios
Τελικά, αθωώθηκαν οριακά κατά πλειοψηφία των ενόρκων (4-3), ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Σωτ. Μπουγιούκου, ο οποίος ζητούσε την ενοχή τους.

menios
Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο. Αμφότεροι αποφυλακίστηκαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...