Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Μετά τη Μύκονο η Πάρος: Όργιο αυθαιρεσίας με ξαπλώστρες και κατασκευές ακόμα και σε περιοχές Natura

Η Πάρος έπαθε... Μύκονο

«Κράτος εν κράτει» φαίνεται πως είναι κάποιοι επιχειρηματίες στην Πάρο, οι οποίοι… ζήλεψαν τη «δόξα» των συναδέλφων τους στη Μύκονο, που κερδοσκοπούν χτίζοντας αυθαίρετες κατασκευές και τοποθετώντας παράνομα ξαπλώστρες και άλλες κατασκευές παράνομα στον αιγιαλό, δίπλα στο κύμα.

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τη Μύκονο, σειρά πήραν οι καταγγελίες για όργιο αυθαιρεσίας στην Πάρο, με τους κατοίκους του νησιού να διαμαρτύρονται, καθώς πολλοί επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται παράνομα τις παραλίες. Μάλιστα, κάποιοι το… τερμάτισαν, φτάνοντας στο σημείο να τοποθετήσουν ξαπλώστρες ακόμα και σε περιοχές φυσικού κάλλους Natura!

Διαβάστε επίσης: Έξαλλη η Κλέλια Ρένεση: «Οι παραλίες ανήκουν στον κόσμο και όχι στα μπιτσόμπαρα»

Βίντεο που έφερε στο φως ο ΑΝΤ1 καταγράφει την καταστρατήγηση του αιγιαλού στην περιοχή της Μικρής Σάντα Μαρία, όπου ο επιχειρηματίας τοποθέτησε παράνομα δεκάδες ξαπλώστρες, ομπρέλες και κιόσκια. Ο επιχειρηματίας αδιαφόρησε για το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο Πάρου στις 25 Απριλίου αποφάσισε να μη μισθώσει την παραλία για τρία χρόνια, επειδή έχει κριθεί ως περιοχή Νatura.

«Βρέθηκε επιχειρηματίας ο οποίος, δίχως να έχει νοικιάσει κανένα μέρος του αιγιαλού, εντελώς αυθαίρετα, κάλυψε την παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες, κάτι που δείχνει τον βαθμό αποθράσυνσης» δήλωσε ο Ηλίας Πετράκης, επιχειρηματίας στο νησί.

«Δίχως να υπάρχει καμία άδεια, οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται όμορους χώρους της επιχείρησής τους και τους χρησιμοποιούν σαν πάρκινγκ, και μάλιστα δημιουργούν και θέμα σε άλλους επισκέπτες που θέλουν να παρκάρουν εκεί, αρνούμενοι την πρόσβαση προφανώς.

Ο επισκέπτης δεν μπορεί να γνωρίσει ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω σε αυτόν τον χώρο». Μια δεύτερη καταγγελία αφορά την παραλία του Φάραγγα, όπου επιχειρηματίες έχουν στήσει μη αδειοδοτημένες κατασκευές, ενώ έχουν επιβάλει τον δικό τους νόμο, απαγορεύοντας την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων.

«Κοιτάξτε, έχω όπλο»

«Στον Φάραγγα ο άλλος είπε “κοιτάξτε, έχω όπλο” μέσα στην παραλία του Φάραγγα. Εχουν διωχθεί από τις παραλίες» δήλωσε ο κάτοικος του νησιού Χρήστος Γεωργούσης. «Εχουν χτιστεί τοίχοι από τσιμέντο, έχουν κόψει την πρόσβαση προς τις άλλες παραλίες. Τα μονοπάτια εδώ κοντά, εδώ που σας μιλάω… υπάρχει αυτός ο τοίχος, ο οποίος είναι χρόνια. Είχαμε πάει στο λιμεναρχείο. Δεν κινήθηκαν. Ο τοίχος παραμένει ακόμα» πρόσθεσε.

Δύο κάτοικοι προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του επιχειρηματία που κατέλαβε μέρος της περιοχής Σάντα Μαρία από το 2018. Οπως καταγγέλλουν, ένας κοινόχρηστος δρόμος που οδηγεί στη διάσημη ακρογιαλιά του νησιού παραμένει απροσπέλαστος για λουομένους, ντόπιους και επισκέπτες του νησιού. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας φύτεψε δέντρα στο συγκεκριμένο κομμάτι γης και άνοιξε λάκκους, παρεμποδίζοντας τη χρήση του δρόμου από πεζούς και οχήματα. Το δικαστήριο έλαβε απόφαση για να ελευθερωθεί η είσοδος της παραλίας. Ομως, όπως φαίνεται, συνεχίζει τη δράση του ανενόχλητος εδώ και πέντε χρόνια…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...