Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Οι 40 μαχαιριές στο κεφάλι του επιχειρηματία Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από το χέρι του αδελφού του

Λάθη και αντιφάσεις που οδήγησαν στον δράστη της δολοφονίας, η οποία έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022

Με τη συμπλήρωση δέκα μηνών από τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με 40 χτυπήματα στο κεφάλι στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022 μέσα στο σπίτι του, στο χωριό Εφύρα Ηλείας, η Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση, διαπιστώνοντας πως δολοφόνος ήταν ο ίδιος ο αδερφός του, με τον οποίο είχαν προστριβές.

Η υπόθεση παρέμενε ανεξιχνίαστη, καθώς δεν υπήρχαν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία που να «δένουν» τον δράστη της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση είχαν αποκλείσει από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο ληστείας ή διάρρηξης, καθώς δεν είχαν βρεθεί ίχνη παραβίασης στο σπίτι ούτε είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Επίσης, από τις καταθέσεις γειτόνων δεν προέκυψαν οικονομικές διαφορές του συνταξιούχου με κάποιον συγχωριανό του.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε δύο πρόσωπα από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον του θύματος. Για τον λόγο αυτό είχαν δώσει καταθέσεις τα δύο αδέρφια του νεκρού, η σύζυγος και ο γιος του ενός αδελφού που τον βρήκε νεκρό.

Xαράλαμπος Αναγνωστόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία από τις καταθέσεις ανέκυπτε το ενδεχόμενο κίνητρο του δράστη της δολοφονίας. Ο αδερφός, που ήταν ο κύριος ύποπτος, είχε πέσει σε αντιφάσεις σε σχέση με άλλες μαρτυρίες.

Επίσης, είχε προβληματίσει τις Αρχές το γεγονός ότι είχε καθαρίσει τα αίματα στο σπίτι του δολοφονημένου αδερφού του, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν αποτυπώματα, βιολογικό υλικό και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις Αρχές… Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί στη δικογραφία δεν είναι αρκετά για να «δέσουν» τον κατηγορούμενο.

Εξάλλου, δεν είχε βρεθεί το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης για να στερήσει τη ζωή του άτυχου συνταξιούχου, το οποίο ήταν πιθανότατα κάποιο ξύλινο αντικείμενο. Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί περίμεναν τα αποτελέσματα του DNA από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου οι υποψίες να γίνουν… αποδείξεις για τη στυγερή δολοφονία.

Το κίνητρο του δολοφόνου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου εκτιμάται πως είναι προσωπικές και οικονομικές διαφορές. Τα δύο αδέλφια δεν είχαν καλές σχέσεις και, μάλιστα, προκύπτει πως ανάμεσά τους υπήρχαν συχνοί τσακωμοί, οι οποίοι φαίνεται πως οδήγησαν τον δράστη να μαχαιρώσει τον αδερφό του με μανία 40 φορές στο κεφάλι και τον αυχένα. Τουλάχιστον τα μισά από τα τραύματα ήταν βαθιά και απέβησαν μοιραία για τη ζωή του. Το θύμα έφερε και 10 αμυντικά τραύματα στα χέρια, καθώς προφανώς αντιστάθηκε στον δολοφόνο του.

Οικόπεδο

Ο 68χρονος επιχειρηματίας είχε εντοπιστεί στο σπίτι δίπλα στο ελαιοτριβείο, που διατηρούσε σε ένα οικόπεδο που δεν είχε κάμερες και, όπως μετέδιδαν τότε τοπικά μέσα ενημέρωσης, το γνώριζε ο δράστης της δολοφονίας, που, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ήξερε καλά το θύμα, τον αιφνιδίασε, χωρίς να του αφήσει περιθώρια αντίδρασης για να σώσει τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργό, ο οποίος τον βοήθησε να σβήσει τα ίχνη του και ενδεχομένως να του δώσει άλλοθι. Πάντως, πριν από λίγες ημέρες τις έρευνες είχαν «θολώσει» οι τοξικολογικές εξετάσεις, που έδειξαν πως ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος έπαιρνε ψυχοφάρμακα. «Είναι εφικτός ο αυτοτραυματισμός του 68χρονου, ο οποίος στη συνέχεια εξέπνευσε από αιμορραγία» είχε αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα, αφήνοντας ανοιχτό και αυτό το ενδεχόμενο.

Τελικά οι αστυνομικοί, αφού αξιοποίησαν τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και αξιολόγησαν τις μαρτυρικές καταθέσεις, διακρίβωσαν τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας από τον 70χρονο αδερφό του Αγγελο, με τον οποίο το θύμα καβγάδιζε το προηγούμενο διάστημα.

Η δικογραφία σε βάρος του 70χρονου υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ο οποίος άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο φερόμενος ως αδελφοκτόνος παραμένει ελεύθερος. Ο ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση αναμένεται είτε να καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία είτε να εκδώσει ένταλμα σύλληψής του, προκειμένου να συλληφθεί και να απολογηθεί ως κρατούμενος για τη δολοφονία του αδερφού του.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...