Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Μαριάννα Τουμασάτου: «Κάθε καλοκαίρι μάς χώριζαν τα Μέσα με τον άντρα μου»

H Μαριάννα Τουμασάτου, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Η Ήβη Αδάμου αποκαλύπτει: «Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν η πρώτη μου σχέση»

Η Ήβη Αδάμου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Ο Ροδίτης φονιάς της Ελένης Τοπαλούδη προσπαθεί να αποδομήσει το κατηγορητήριο

Το χτύπημα που έγινε από δεξιόχειρα ενώ είναι αριστερόχειρας, το κινητό και το πρόβλημα στύσης

Απερίγραπτη οργή προκαλεί ακόμη μία φορά με τους νέους ισχυρισμούς του ένας εκ των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη, που χωρίς ίχνος ηθικής και ανθρωπιάς προσπαθεί να αποδομήσει το κατηγορητήριο, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις και προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Οι αιτήσεις αναιρέσεων που άσκησαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του, αλβανικής καταγωγής, που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, θα συζητηθούν στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, έπειτα από αναβολή, στο ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

topaloudi3 768x512 1

Μάλιστα, διά του συνηγόρου του Χάρη Αμπράζη, ο Ροδίτης ισχυρίζεται ότι δεν έχουν διερευνηθεί σωστά πολλά στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως οι επικοινωνίες που είχε το τηλέφωνο της Ελένης Τοπαλούδη μετά τον θάνατό της! Αναλυτικά, υποστηρίζει ότι εσφαλμένα έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ότι το τηλέφωνο έπεσε στον βυθό της θάλασσας, αφού από έγγραφο γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών, που υπάρχει στη δικογραφία, προκύπτει ότι το τηλέφωνο είχε επικοινωνίες μέσω γραπτών μηνυμάτων μετά τον θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη!

Και επικαλείται ότι αυτό το κινητό έχει επικοινωνίες με τηλέφωνο «πακιστανικό», όπως χαρακτηρίζεται. Φέρεται ότι προκύπτουν ειδικότερα τρεις χρήσεις του κινητού, την 28η Νοεμβρίου 2018, την 30ή Νοεμβρίου 2018 και ένα μήνυμα από φίλη της την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Στην αίτηση αναιρέσεως που άσκησε ο Ροδίτης αρνείται την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία έχει κριθεί ένοχος και ισχυρίζεται, πέραν των νομικών λόγων που προβάλλει, πως είναι αριστερόχειρας που του επιβλήθηκε ποινή ισοβίων για μία ανθρωποκτονία που έγινε από δεξιόχειρα και επιπλέον του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή των 15 ετών για έναν βιασμό, ενώ, όπως έσπευσε να ενημερώσει άπαντες, εκείνη την ημέρα δεν είχε… στύση!

Ισχυρίζεται ακόμη ότι ο συγκατηγορούμενός του μετέφερε μόνος την κοπέλα και ότι το χτύπημα με το σίδερο έγινε από δεξιόχειρα, ομοίως και τα τραύματα με το μαχαίρι. Υποστηρίζει, τέλος, ότι μόνο τα παπούτσια του συγκατηγορούμενού του βρέθηκαν με αίματα πεταμένα στα βράχια και ισχυρίζεται ότι αυτό μαρτυρά ότι μόνον εκείνος μετέφερε το άψυχο σώμα της άτυχης Ελένης.

goneis topaloudi2106
Οι γονείς της φοιτήτριας

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο καταδικασθέντες έχουν κριθεί ομόφωνα ένοχοι για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας και του ομαδικού βιασμού της 21χρονης φοιτήτριας από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας το 2022. Η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης ακολούθησε την πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία τόσο ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο όσο και ο αλβανικής καταγωγής καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που τελέστηκε από κοινού, και ομαδικό βιασμό που τελέστηκε από δύο δράστες από κοινού.

Το φρικτό έγκλημα, που πέντε χρόνια μετά εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο, εκτυλίχθηκε αργά το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου. Οι δύο νεαροί φέρεται ότι πήγαν στο σπίτι της Ελένης, όπου τη βίασαν παράλληλα και διαδοχικά, ασκώντας της σωματική βία. Μάλιστα, την απειλούσαν για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα με μαχαίρι, ενώ τη γρονθοκόπησαν όταν προέβαλε αντίσταση, με συνέπεια να ζαλιστεί και να χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, κι ενώ έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, τη μετέφεραν γυμνή σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο Φώκια και έριξαν το σώμα της από ύψος περίπου 10 μέτρων στη θάλασσα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...