Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Απανθρακωμένοι άνθρωποι και εγκλωβισμένοι σε εργοστάσια στη Μαγνησία

Γιατί Θεέ μου;

Μάχη με το πύρινο θηρίο προκειμένου να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές έδιναν μέχρι αργά χθες το βράδυ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι στη Μαγνησία.

Το απόγευμα δύο άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, όταν εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, ενώ ένας άλλος γλίτωσε από θαύμα. Μια ηλικιωμένη βρέθηκε απανθρακωμένη στον οικισμό Χοροστάσι, στον Αλμυρό Βόλου, μέσα σε τροχόσπιτο όπου διέμενε με τον σύζυγό της, σε περιοχή με ξερά χόρτα, που παραδόθηκε στις φλόγες. Η γυναίκα κοιμόταν όταν η φωτιά έφτασε στο σημείο, ενώ ο σύζυγός της, που ήταν στην παραλία, έτρεξε για να τη βοηθήσει, αλλά ήταν ήδη αργά. Ο ίδιος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του λίγα μέτρα μακριά από το φλεγόμενο όχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ευτυχώς ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Επίσης απανθρακωμένος βρέθηκε και ο 45χρονος Α.Κ., κτηνοτρόφος, τον οποίο κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ να κινείται προς τον χώρο που είχε τα ζώα του στον Αγιο Γεώργιο Φερρών στη Μαγνησία. Το πύρινο θηρίο που αναδύθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας πήρε γρήγορα έκταση 10 χιλιομέτρων λόγω ανέμων και έκαιγε ανεξέλεγκτο.

magnisia foties2707

Στη Μαγνησία και στην ευρύτερη περιοχή από τις 13.00 ξέσπασαν διαφορετικά πύρινα μέτωπα στον Νέο Πλάτανο, στο Βελεστίνο, στο Κρόκιο, στις Μικροθήβες και στο Σέσκλο, καθώς και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε, ενώ απομακρύνθηκαν κάτοικοι από Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν και για τον απεγκλωβισμό εργαζομένων σε εργοστάσιο χαρτιού και εκτυπώσεων στο Σέσκλο, το οποίο περικύκλωσαν οι φλόγες.

Επίσης, εκκενώθηκαν τα σπίτια περιμετρικά του Βελεστίνου και οι κάτοικοι οδηγήθηκαν προς το κέντρο της πόλης. Δυστυχώς, ο καλπασμός της φωτιάς κατέστρεψε σπίτια στην περιοχή, ενώ στις φλόγες είχαν παραδοθεί και δύο εργοστάσια. Ακόμα και στον Βόλο έφτασε ο αποπνικτικός καπνός και, έτσι, εστάλη μήνυμα σε όλους τους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από τη μάχη με τις φλόγες διακομίστηκε με σοβαρά εγκαύματα στο Νοσοκομείο Βόλου πυροσβέστης που επιχειρούσε στο μεγάλο μέτωπο στο Βελεστίνο. Ο πυροσβέστης έχει εγκαύματα β’ βαθμού σε χέρια, πρόσωπο και πλάτη. Υπηρετούσε στην Κατερίνη και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Μαγνησία τις τελευταίες ώρες. «Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει! Δεν αγαπάνε το σπίτι τους, τη φύση! Δεν αγαπάνε κανέναν! Οι πυροσβέστες δίνουν μάχες, ένας είναι τραυματισμένος με εγκαύματα. Δεν έχει μάνα και παιδιά; Οι φωτιές δεν μπαίνουν μόνες τους, οι φωτιές είναι ανθρώπινες» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

magnisia foties27071111

Στο μεταξύ, ένας νεαρός συνελήφθη από την Αστυνομία στη διασταύρωση των οδών Αντωνοπούλου και Ρήγα Φεραίου, καθώς ταυτοποιήθηκε ότι έβαλε τη φωτιά στη Νεάπολη Βόλου το μεσημέρι, ενώ πυρπόλησε άλλους δύο κάδους σκουπιδιών στις οδούς Κ. Καρτάλη, Ρ. Φεραίου και Κωνσταντά. Ο άντρας εθεάθη να ρίχνει εύφλεκτο υλικό σε κάδο απέναντι από το 25ο Δημοτικό σχολείο Βόλου στη Νεάπολη και αμέσως μετά η περιοχή παραδόθηκε στις φλόγες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...