Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μετά τον καύσωνα έρχονται ισχυροί άνεμοι (μπουρίνια) και καταιγίδες

Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει...

Μπορεί χθες να ήταν η πιο θερμή ημέρα του φετινού καλοκαιριού και ο καύσωνας, που έπληττε ανελέητα για σχεδόν δύο εβδομάδες ολόκληρη τη χώρα, να κορυφώθηκε, ωστόσο από σήμερα το σκηνικό του καιρού αλλάζει ραγδαία, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί μέχρι και για μπουρίνια!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Εκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές, με τον καύσωνα να δίνει τη σειρά του σε ισχυρούς βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους και καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

«Σήμερα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία, στις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως σε περιοχές της Χαλκιδικής) και στο βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια)» αναφέρει η ΕΜΥ στο σχετικό δελτίο.

Τη ραγδαία μεταβολή του καιρού επιβεβαιώνει και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo, κάνοντας λόγο για μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. «Για σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς), 19 έως 36 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 20 έως 34 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 23 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 34 βαθμούς στην Κρήτη (στη νότια Κρήτη έως 39 βαθμούς), 21 έως 32 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 38 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 4-6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί, 5-6 μποφόρ, και το βράδυ σχεδόν μέτριοι, 3-4 μποφόρ» αναφέρεται στο προγνωστικό δελτίο και προστίθεται:

Στον Σαρωνικό

«Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι και στον Σαρωνικό έως ισχυροί, 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ στα 3-4 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες σε σχεδόν μέτριους, 3-4 μποφόρ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...