Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη στο Κιλκίς

Η Βουλή θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά, που «έφυγε» στο καθήκον

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, στο Κιλκίς, παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για την οικογένεια του 27χρονου Περικλή Στεφανίδη, του ενός εκ των δύο ιπτάμενων που βρίσκονταν το μεσημέρι της Τρίτης στο Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στην τεράστια πυρκαγιά.

kideia pilotou28073
Οι γονείς του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 17.00 στον ιερό ναό προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο νέο, που έπεσε σαν ήρωας. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

kideia pilotou28074
Ο Περικλής Στεφανίδης

Εξω από την εκκλησία έφτασε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας για να αποδώσει τιμές στον 27χρονο ανθυποσμηναγό, ενώ αμέτρητα ήταν και τα στεφάνια που εστάλησαν στη μνήμη του. Το φέρετρο του Περικλή Στεφανίδη ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία και έφτασε στην εκκλησία από τις 16.00, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισε στις 17.00, όπως ήταν προγραμματισμένο.

kideia pilotou28072

Οι στρατιώτες του αγήματος έριξαν τιμητικές βολές πριν από την ταφή του, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «αθάνατος».

kideia pilotou2807

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του και τα μέλη της οικογένειάς του, που κρατούσαν στα χέρια τους όλη την ώρα δύο φωτογραφίες του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού. Στις φωτογραφίες, μάλιστα, απεικονίζεται την ώρα πτήσης και με την επίσημη ενδυμασία του Σώματος.

Σήμερα αναμένεται να πέσει ο τραγικός επίλογος του δυστυχήματος που σημάδεψε τη χώρα, αφού θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 η κηδεία του Χρήστου Μουλά στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι, Αποκόρωνα Χανίων, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

kideia pilotou28071
Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς

Ο αδικοχαμένος σμηναγός σε έξι μήνες επρόκειτο να γίνει πατέρας. Γνωρίζοντας αυτήν την πληροφορία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και του πρότεινε η Βουλή να υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του 34χρονου, που «έφυγε» στο καθήκον. Ο πρόεδρος της Βουλής δέχτηκε αμέσως και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται πως η Βουλή στηρίζει οικονομικά τα παιδιά των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας έως τα 25 έτη τους με ένα συμβολικό ποσό, που καταβάλλεται ετησίως.

Η πολιτική ηγεσία

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας επικράτησαν στιγμές συγκίνησης και δέους, κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής -στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας- για τους δύο ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους.

Για να τιμήσουν τους δύο αδικοχαμένους πιλότους, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία στάθηκαν ακίνητες και σιωπηλές στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτιρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα Οπλα σε ένδειξη φόρου τιμής. Μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια, καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων, τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου, όπου στεγάζονται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και όλα τα γενικά επιτελεία.

«Ο σμηναγός Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους» είπε σε δήλωσή του μετά την τελετή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των γενικών επιτελείων και μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπτάμενους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου». «Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους, δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...