Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 02 Μαΐου

ΚΡΙΟΣΑκολουθήστε ρυθμούς και πρότυπα που ταιριάζουν περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία...

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Δολοφονία πίσω από την 59χρονη Γερμανίδα που βρέθηκε νεκρή στο Πήλιο

Ο killer του Πηλιου!

Από τις σελίδες σεναρίου αστυνομικής ταινίας μοιάζει να ξεπήδησε η δολοφονία της 59χρονης Γερμανίδας που πυροβολήθηκε πισώπλατα και βρέθηκε νεκρή από τον σύζυγό της στην αυλή του σπιτιού όπου έμεναν τα τελευταία 11 χρόνια, στην περιοχή Μηλίνα του νοτίου Πηλίου.

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε χθες, 11 ημέρες μετά τον θάνατο της γυναίκας, στις 24 Ιουλίου, με βάση το πόρισμα που εξέδωσε η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση, η οποία διαπίστωσε πως ο θάνατός της οφείλεται σε τραύμα από σφαίρα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες αποδιδόταν σε παθολογικά αίτια.

Η γυναίκα έφερε τραύμα διαμπερές στη θωρακική χώρα, στην καρδιά και στους πνεύμονες. «Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο-τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου.

Συναφώς αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22 mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή» γράφει η ιατροδικαστής στην αναφορά της. Ο δολοφόνος φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει τη φονική επίθεση, καθώς πλησίασε αθόρυβα και σκυμμένος την άτυχη γυναίκα από πίσω και την πυροβόλησε με φορά από κάτω προς τα πάνω, στην πλάτη.

Η εξήγηση για το ότι το θανατηφόρο τραύμα δεν εντοπίστηκε εξαρχής οφείλεται στο γεγονός ότι τα βλήματα των 22 χιλιοστών είναι αρκετά διατρητικά, αλλά δεν αφήνουν μεγάλη οπή στο σημείο διείσδυσης, ούτε προκαλούν μεγάλη αιμορραγία. Υστερα από το ιατροδικαστικό πόρισμα οι αστυνομικές Αρχές άρχισαν νέες έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου που πυροβόλησε πισώπλατα και σκότωσε τη Γερμανίδα.

Για τον λόγο αυτόν εκλήθησαν να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση ο 62χρονος σύζυγός της, ο οποίος τη βρήκε νεκρή στην αυλή του παραθαλάσσιου σπιτιού όπου περνούσαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τα τελευταία χρόνια διέμεναν μόνιμα, αλλά και οι δίδυμες κόρες τους. Σκοπός της Αστυνομίας είναι να εξακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο ο 62χρονος Γερμανός καθυστέρησε σχεδόν πέντε ώρες να δηλώσει τον θάνατο της 59χρονης. Οπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η 59χρονη γυναίκα σκοτώθηκε περίπου στις 3-4 μετά το μεσημέρι στην αυλή του σπιτιού στο Πήλιο και τη σορό της εντόπισε ο σύζυγός της σχεδόν πέντε ώρες μετά, στις 8 το απόγευμα.

Η βολίδα από το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης παρέμεινε στο σώμα της γυναίκας. Η 59χρονη Γερμανίδα φορούσε μαγιό, από πάνω ποδιά μαγειρέματος και παντόφλες, ενώ η σορός της βρέθηκε στο τσιμέντο της αυλής.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν τις σχέσεις του ζευγαριού. Για τον λόγο αυτόν έχουν απευθυνθεί στις γερμανικές Αρχές, ενώ έψαξαν το σπίτι του στο Πήλιο, στο οποίο δεν βρέθηκαν το όπλο της δολοφονίας της 59χρονης και ο κάλυκας, πράγμα που σημαίνει ότι ο δράστης είχε την ψυχραιμία να τον μαζέψει. Ερευνες έγιναν και σε κοντινά σπίτια, σκάφη και ποιμνιοστάσια αλλά δεν βρέθηκε το φονικό όπλο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...