Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε όλη η Ελλάδα – Δραματικές διασώσεις σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο...

Η κακοκαιρία Byron σαρώνει τη χώρα αφήνοντας πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους, εγκλωβισμούς και σοβαρές καταστροφές.

Ποια ηθοποιός και πρωταγωνίστρια πετυχημένης σειράς της σεζόν είναι η μικρούλα της...

Το χαριτωμένο κοριτσάκι που διασκέδαζε σε παιδικό πάρτι γενεθλίων μεγάλωσε και είναι καταξιωμένη ηθοποιός της χώρας μας.

Μιχάλης Αεράκης: Πρεμιέρα με τη σύζυγο και την αδελφή στο πλευρό του

Ο Μιχάλης Αεράκης έκανε πρεμιέρα με την παράσταση «Νίκος Ξυλούρης - Ο Αρχάγγελος της Κρήτης» στο Θέατρο Ήβη που πραγματεύεται τη ζωή του τραγουδιστή.

Γεννητούρια! Μανούλα για πρώτη φορά γνωστή ηθοποιός

Μαμά έγινε γνωστή ηθοποιός της χώρας μας! Έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι και αποκάλυψε το όνομα που θα του δώσουν

Mαύρος ουρανός για καρκινοπαθή – Η κραυγή του κ. Ουρανού Χιώτη

Λαβύρινθος ταλαιπωρίας για 67χρονο που ψάχνει το δίκιο του

Η διαρκής έλλειψη συντονισμού και οι ανισότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι κοστοβόρες θεραπείες, αλλά και η ανυπαρξία της Πολιτείας είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ένας 67χρονος καρκινοπαθής, ο οποίος από τη μία στιγμή στην άλλη καλείται να πληρώσει από την τσέπη του τις εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβάλλεται διαρκώς και τις οποίες μέχρι πρότινος κάλυπτε το κράτος.

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Ο Ουρανός Χιώτης πριν από μερικά χρόνια διαγνώστηκε με κακοήθεια στο νεφρό και κρίθηκε απαραίτητο να κάνει ολική αφαίρεση. Εκτοτε άρχισε για εκείνον μία οδύσσεια, αφού υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και μία σειρά από εξετάσεις, τις οποίες, μάλιστα, επαναλαμβάνει κάθε τρεις εβδομάδες ως και σήμερα. Παράλληλα, έχει διαγνωστεί και με διαβήτη, για τον οποίο λαμβάνει καθημερινά αγωγή.

Οι χημειοθεραπείες

«Από το 2018 έκανα κάθε μήνα χημειοθεραπείες σε δημόσιο νοσοκομείο για να μην προχωρήσει η πάθηση. Συγκεκριμένα κάθε 21 ημέρες ο γιατρός μού έγραφε κανονική εισαγωγή. Προηγουμένως, όμως, έπρεπε να υποβληθώ σε εξετάσεις για να ελέγξω τις τιμές του αίματος, της ουρίας, του θυρεοειδούς αλλά και του διαβήτη, ώστε να σιγουρευτούμε πως είναι όλα στα φυσιολογικά επίπεδα. Επέλεγα τα ιδιωτικά κέντρα για τις εξετάσεις μου, καθώς εκεί υπάρχει διαθεσιμότητα για ραντεβού, ενώ στα δημόσια θα έπρεπε να περιμένω αρκετές ημέρες και έτσι θα κατέληγα να χάνω το ραντεβού της εισαγωγής για τις θεραπείες μου» εξηγεί μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso» ο 67χρονος και συνεχίζει:

Ο Ουρανός Χιώτης κρατώντας στα χέρια του την πρόσφατη απόφαση του ΚΕΠΑ με την οποία έχει αναπηρία σε ποσοστό 74%

«Με δεδομένο ότι το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) μετά τους απαραίτητους ελέγχους μου είχε βγάλει αναπηρία σε ποσοστό 67%, τόσα χρόνια δεν πλήρωνα τις εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Εκλεινα ραντεβού με τον ογκολόγο μου στο δημόσιο νοσοκομείο για τις θεραπείες μου και λίγες ημέρες νωρίτερα έκανα τις εξετάσεις, για να τις έχω μαζί μου. Πριν από λίγο καιρό επανέλαβα τον έλεγχο από το ΚΕΠΑ, το οποίο μου έβγαλε αναπηρία σε ποσοστό 74%». Οπως υποστηρίζει ο ίδιος, από την αρχή του έτους άρχισαν στα διαγνωστικά κέντρα να του ζητούν χρηματικό αντίτιμο για τις εξετάσεις που κάνει.

«Παρά το γεγονός ότι ο γιατρός στο δημόσιο νοσοκομείο μού γράφει τις εξετάσεις και το παραπεμπτικό που μου έρχεται μέσω της άυλης συνταγογράφησης λέει ποσοστό συμμετοχής 0%, πάω στο διαγνωστικό κέντρο και μου ζητάνε να πληρώσω. Οταν ρώτησα γιατί άλλαξε το σύστημα, μου απάντησαν “κακώς τόσο καιρό δεν πληρώνατε”» υπογραμμίζει ο Ουρανός Χιώτης και στη συνέχεια διερωτάται:

Ζητά εξηγήσεις

«Πώς γίνεται, λοιπόν, το 2021-2022 με 67% αναπηρία να μην πλήρωνα τις εξετάσεις και τώρα με 74% να πληρώνω ολόκληρο το αντίτιμο; Εκτός αυτού, πρέπει μερικές φορές να κάνω μέσα στον μήνα δύο φορές εξετάσεις σε περίπτωση που κάποια τιμή δεν είναι στα φυσιολογικά επίπεδα. Κάθε δύο μήνες πρέπει να κάνω αξονική και κάθε τρεις τέσσερις μήνες μαγνητική. Αυτά είναι πολλά χρήματα, πώς θα τα πληρώσω;»

Ο 67χρονος ζητεί εξηγήσεις σχετικά με την τροποποίηση που του έχει κοστίσει ήδη αρκετά χρήματα. «Οι αρμόδιοι στο υπουργείο Υγείας να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Εχω τρελαθεί, θα πρέπει δηλαδή συνεχώς για να κάνω τη θεραπεία μου, να πληρώνω από την τσέπη μου τις εξετάσεις που απαιτούνται» καταλήγει ο Ουρανός Χιώτης μιλώντας στην «Espresso».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα