Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Μαριάννα Τουμασάτου: «Κάθε καλοκαίρι μάς χώριζαν τα Μέσα με τον άντρα μου»

H Μαριάννα Τουμασάτου, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Η Ήβη Αδάμου αποκαλύπτει: «Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν η πρώτη μου σχέση»

Η Ήβη Αδάμου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα της Πάτρας! – Ο 35χρονος που σκότωσε τη μάνα του καθάρισε και τη θεία του στο ίδιο σπίτι 7 χρόνια αργότερα

Οι κάμερες τον «έπιασαν» να βγαίνει μεταμφιεσμένος με περούκα, γυαλιά ηλίου, υφασμάτινη χειρουργική μάσκα από το διαμέρισμα

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες όλων σχετικά με το στυγερό έγκλημα που εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, με θύμα την 55χρονη Νικολίτσα Μητροπούλου, αφού τελικά οι Αρχές συνέλαβαν χθες τον ανιψιό της, που πριν από επτά χρόνια είχε φυλακιστεί και για τη δολοφονία της μητέρας του!

Ο 35χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε, χτυπώντας ανελέητα στο κεφάλι, την 55χρονη θεία του μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στην Πάτρα. Ο ίδιος εντοπίστηκε μέσα σε ένα τροχόσπιτο στο Λουτράκι, μαζί με την 33χρονη σύντροφό του από την Αλβανία και ακινητοποιήθηκε. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης από την πλευρά του ο φερόμενος ως δράστης τηρούσε αρνητική στάση, δεν παραδέχτηκε τίποτα, ωστόσο τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι αδιάσειστα.

egklima patra0508
Το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα στην Πάτρα

Παράλληλα, οι έμπειροι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας από τον άνθρωπο που το 2016 είχε σκοτώσει με τον ίδιο τρόπο τη μητέρα του και είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Αυτή τη φορά τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη προήλθαν ως επί το πλείστον από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Συγκεκριμένα, το υλικό που διαθέτουν οι αστυνομικοί δείχνει τον 35χρονο να βγαίνει από το σπίτι της άτυχης γυναίκας την Τετάρτη 26 Ιουλίου μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, υφασμάτινη χειρουργική μάσκα, μακρυμάνικο λευκό μπλουζάκι, φόρμα εργασίας, μαύρα αθλητικά παπούτσια με λευκή σόλα και χαρακτηριστική αερόσολα, τσαντάκι μέσης, σακίδιο πλάτης, γάντια μιας χρήσης.

Στα σκουπίδια

Ο ύποπτος πέταξε δύο σακούλες σκουπιδιών σε κάδο απορριμμάτων της περιοχής, ενώ πήρε μαζί του ακόμα μία φεύγοντας. Στη συνέχεια περπάτησε στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου με κατεύθυνση προς το κέντρο της Πάτρας, ενώ αργότερα εντοπίστηκε να κινείται επί του πεζοδρομίου, στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Σατωβριάνδου, χωρίς να φοράει την υφασμάτινη χειρουργική μάσκα, αποκαλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

egklima patra0508 kentrikiES
Ο μητροκτόνος κατά την προσαγωγή του το 2016

Κατευθύνθηκε προς τον σταθμό ΚΤΕΛ Αχαΐας επί της οδού Ζαΐμη. Κατά τη διαδρομή του από το τελευταίο σημείο ως τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Αχαΐας απέρριψε τη σακούλα απορριμμάτων που κατείχε, εκ νέου εμφανίστηκε με τοποθετημένη τη χειρουργική μάσκα χωρίς τα λευκά χειρουργικά γάντια, εξέδωσε εισιτήριο και επιβιβάστηκε σε λεωφορείο με προορισμό την Κόρινθο. Φτάνοντας στον προορισμό του, πήρε ταξί και έφτασε σε τροχόσπιτο που βρίσκεται επί της οδού Ιβύκου στο αλσύλλιο Λουτρακίου Κορινθίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον θεωρούσαν από την πρώτη στιγμή ύποπτο και τον αναζητούσαν. Οι υποψίες σε βάρος του προέκυψαν από το γεγονός ότι πριν από επτά χρόνια είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της 53χρονης μητέρας του. Η κατηγορία που τότε είχε αντιμετωπίσει είχε μετατραπεί λόγω καταθέσεων συγγενικών του προσώπων και έτσι απελευθερώθηκε. Από την αρχή λοιπόν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έψαχναν κάθε σημείο, όπου πιθανόν να βρισκόταν.

Οταν διαπίστωσαν πως λίγη ώρα μετά την εγκληματική ενέργεια είχε αναχωρήσει με υπεραστικό λεωφορείο, κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο Λουτράκι, στο τροχόσπιτό του. Κατά την έρευνα στο εσωτερικό του τροχόσπιτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο κινητά τηλέφωνα, μια υφασμάτινη χειρουργική μάσκα, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια μαύρου χρώματος και τσαντάκι μέσης τα οποία φορούσε ο δράστης κατά τη διαφυγή του από την οικία της παθούσης.

Στη δικογραφία αναμένεται να προστεθούν και τα αποτελέσματα ερευνών γενετικού υλικού που εντοπίστηκαν στο σπίτι της 55χρονης, τα οποία βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, ενώ κατά πληροφορίες πριν από τη δολοφονία προηγήθηκε πάλη μεταξύ δράστη και θύματος.

Είχε διαλύσει το κεφάλι της μητέρας του το 2016

Το στυγερό έγκλημα με θύμα την άτυχη Νικολίτσα Μητροπούλου μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες καλογραμμένου σεναρίου ταινίας θρίλερ, αφού πριν από επτά χρόνια ο ανιψιός της, που τώρα κατηγορείται για τον φόνο της, φυλακίστηκε για τη δολοφονία της μητέρας του.

Στο ίδιο σπίτι στην οδό Μπουκαούρη στην Πάτρα, όπου βρέθηκε η 55χρονη με διαλυμένο κεφάλι, είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένη τον Ιούλιο του 2016 η 53χρονη αδελφή της, Αννα. Για την υπόθεση του 2016 είχε συλληφθεί ο γιος του θύματος.

Το κουβάρι εκείνης της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 19 Ιουλίου 2016, όταν ο γιος της 53χρονης κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γιατί ισχυρίστηκε ότι τη βρήκε τραυματισμένη στο σπίτι τους. Η άτυχη Αννα είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ως τις 27 Ιουλίου, όταν άφησε την τελευταία της πνοή.

Αντιφάσεις

Ο τότε 28χρονος άνδρας είχε ισχυριστεί στην Αστυνομία πως τη βρήκε τραυματισμένη και πιθανότατα τη μητέρα του χτύπησαν ληστές ή είχε κάποιο σοβαρό ατύχημα μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις κι έτσι λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη και φυλακίστηκε για τη στυγερή δολοφονία που είχε «παγώσει» το πανελλήνιο.

Πληροφορίες, πάντως, ανέφεραν ότι τόσο ο ίδιος όσο και η 53χρονη μητέρα του αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα και ότι συχνά πυκνά καβγάδιζαν, με τους γείτονες να ακούν τις φωνές τους.

Ο άνδρας ποτέ δεν ομολόγησε το έγκλημα, αρνούνταν σθεναρά οποιαδήποτε εμπλοκή του και τελικά, λόγω της μετατροπής του κατηγορητηρίου που αντιμετώπισε, έχει αποφυλακιστεί και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Μάλιστα, μετά τον εντοπισμό του πτώματος και της θείας του, Νικολίτσας, οι αστυνομικές Αρχές τον αναζήτησαν προκειμένου να δώσει κατάθεση και, μόλις συγκέντρωσαν τα στοιχεία που τον «έδειχναν» ως ύποπτο, τον συνέλαβαν.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...