Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Εξαλλος ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς, εξαπέλυσε βολές στη σύσκεψη της UEFA παρουσία εκπροσώπων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

«Ντιναμό και Αστυνομία υπεύθυνες για το έγκλημα»

Η ΑΕΚ πενθεί και οι άνθρωποί της δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το έγκλημα που διαπράχθηκε με τη δολοφονία του Μιχάλη.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Σε έξαλλη κατάσταση ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς μίλησε στη σύσκεψη της UEFA στην OPAP Arena όπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της κροατικής ομάδας, καταλογίζοντας την απόλυτη ευθύνη στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της «Ενωσης».

giorgos kosmas0908
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς

Δεύτερη υπεύθυνη τόνισε ότι είναι η Ελληνική Αστυνομία. Συνοπτικά στην τοποθέτησή του αναφέρει: «Είναι αδιανόητο και παρανοϊκό να συμμετέχουμε σε μια σύσκεψη ενώ θρηνούμε την απώλεια της ζωής του οπαδού μας και έχουν συμβεί όσα συνέβησαν. Η ΑΕΚ θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς γνώριζαν για τους 150 και πλέον οπαδούς τους που είχαν ξεκινήσει. Δεν πληροφόρησαν κανέναν στη χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) σύσκεψη, παρά μόνο είπαν ότι ενδεχομένως 30 οπαδοί να έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και να προσπαθήσουν να μπουν στο γήπεδο στη διάρκεια του ματς.

Θεωρούμε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ απόλυτα υπεύθυνη για το ότι μια ομάδα οργανωμένων εγκληματιών Κροατών ξεκίνησε οργανωμένα από το Ζάγκρεμπ για να προκαλέσει ό,τι προκάλεσε. Θα μπορούσε η Ντιναμό να δώσει πλήρως τη χθεσινή εικόνα και να υποστηρίξει τη θέση της ΑΕΚ στην Αστυνομία. Τίποτα δεν έγινε από αυτά, για αυτό θεωρούμε την Ντιναμό έναν από τους βασικούς υπευθύνους. Ο δεύτερος βασικός υπεύθυνος είναι η Αστυνομία, που επέτρεψε στο κομβόι να διασχίσει την Ελλάδα και να φτάσει στην Αθήνα και να κάνουν το προγραμματισμένο ραντεβού με οργανωμένους εγκληματίες οπαδούς άλλης ελληνικής ομάδας. Και από κοινού τούς επέτρεψαν να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Επιστολή σε Οικονόμου

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε επίσημη επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, με κοινοποίηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο υφυπουργείο Αθλητισμού, στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Στην επιστολή αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε υπουργέ. Μια ελληνική οικογένεια θρηνεί έναν αδόκητο χαμό του παιδιού της, που έχασε τη ζωή του από επαγγελματίες δολοφόνους και οργανωμένους εγκληματίες.

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

Δυστυχώς, η εισβολή της στρατιάς των εγκληματιών δεν παρεμποδίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, προς την οποία απευθυνθήκαμε διά νομίμων εκπροσώπων μας και διά του υπευθύνου ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, τόσο κατά την απογευματινή σύσκεψη ασφαλείας που έλαβε χώρα στο γήπεδό μας όσο και τηλεφωνικά σε μεταγενέστερο χρόνο. Το γεγονός ότι δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην άμεση επέμβαση των σεκιούριτι του γηπέδου και απλών πολιτών που επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά και παρείχαν προστασία στους συνανθρώπους μας αλλά και σε περιουσιακά μας στοιχεία.

Είναι αδιανόητη η εγκληματική αμέλεια και ανικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να προστατεύσει τους πολίτες από εγκληματικές ενέργειες Κροατών και Ελλήνων δολοφόνων, που μετά βεβαιότητας γνώριζε ότι θα συμβούν, χωρίς να προβεί σε καμία αποτρεπτική ή κατασταλτική ενέργεια. Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών στους υπευθύνους. Απαιτούμε να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος Ελλήνων πολιτών».

Και μέσα σε όλα σήμανε συναγερμός και για το σημερινό παιχνίδι Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ! Υπάρχουν πληροφορίες ότι Γάλλοι οπαδοί θα βρεθούν στη χώρα μας, όπως και υποστηρικτές της ιταλικής Λιβόρνο! Ολοι είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς της ΑΕΚ και η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται για αντίποινα!

Ορίστηκαν τα ματς

Οπως ήταν αναμενόμενο, λόγω των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια η αναμέτρηση ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναβλήθηκε. Υπήρξαν πολλές διαβουλεύσεις και φήμες ότι η ΟΥΕΦΑ θα απέβαλλε τους Κροάτες και θα κατακύρωνε τα ματς υπέρ της ΑΕΚ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όρισε ως πρώτο παιχνίδι την αναμέτρηση του Ζάγκρεμπ όπου η Ντιναμό θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στις 15 Αυγούστου στις 21.00. Αργά το απόγευμα έγιναν γνωστές η ημερομηνία και η ώρα της αναμέτρησης ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην OPAP Arena, που αναβλήθηκε, με την UEFA να την ορίζει για το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21.45.

Λουλούδια από τους αρχηγούς

Χθες το μεσημέρι οι αρχηγοί της ομάδας της ΑΕΚ Κώστας Γαλανόπουλος, Γιώργος Αθανασιάδης, Σέρχιο Αραούχο, Στίβεν Τσούμπερ, Νταμιάν Σιμάνσκι επισκέφτηκαν το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης και άφησαν λουλούδια.

Ο Αραούχο αφήνει λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...