Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο δολοφόνος και ο γνωστός «πράσινος»! – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες, μέσα στους οποίους εκτιμάται ότι βρίσκεται ο φονιάς

Φόβος και τρόμος σε όλη την Ευρώπη

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στις εισαγγελικές Αρχές οι 98 συλληφθέντες των αιματηρών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν προχθές το βράδυ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ «Αγια-Σοφιά», τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οπαδού των «κιτρινόμαυρων».

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αρκετοί εξ αυτών αναμένεται να αντιμετωπίσουν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία τους εμπλέκουν στο «μακελειό» που εκτυλίχθηκε κάτω από τη «μύτη» της ΕΛ.ΑΣ. Οπως εκτιμάται, ανάμεσα στους 98 συλληφθέντες είναι και ο φονιάς του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, και πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει, προκειμένου να τον «δέσουν» με τη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη.

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

Στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες είναι Κροάτες, σκληροί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με ναζιστικές τάσεις. Οι ίδιοι χαρακτηρίζονται αιμοσταγείς και αδίστακτοι δυνάμει δολοφόνοι, που διέσχισαν ανενόχλητοι ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, δίχως κανείς από την Αστυνομία να αντιληφθεί το παραμικρό. Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο αυτοκίνητο που τους μετέφερε πέρασε τα σύνορα της Κακαβιάς στις 10 το πρωί και το τελευταίο στη 1 το μεσημέρι!

Εκτός από τους Κροάτες, έχουν συλληφθεί ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός, ένας Αλβανός και δύο Ελληνες, εκ των οποίων ο ένας, ο Δ.Α., φέρεται ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρχηγός της οποίας φέρεται ότι ήταν μια γυναίκα, οπαδός της ίδιας ομάδας, που είχε προφυλακιστεί.

Μάλιστα, σε σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ενημέρωνε» για το δολοφονικό ραντεβού! Μετά την άσκηση των διώξεων οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον ανακριτή, από τον οποίο οι περισσότεροι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

hooligans0908

Εκτός των 98 που συνελήφθησαν, στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται ακόμη 17 άτομα, εκ των οποίων το ένα κρατείται στην Κακαβιά, καθώς θεωρείται πως είναι μέλος της ομάδας των χούλιγκαν που δολοφόνησε τον 29χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά ακινητοποιήθηκε στα σύνορα. Επίσης, επτά Κροάτες κρατούνται στα σύνορα των Ευζώνων και εξετάζεται η εμπλοκή τους στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον νεαρό φίλαθλο της ΑΕΚ.

Σκληροί νεοναζί

Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχουν το παρατσούκλι Bad Blue Boys. Είναι σεσημασμένοι νεοναζί, ακραία παραβατικοί και με πολύ βαρύ ποινικό μητρώο. Eχουν σοκάρει πολλές φορές στο παρελθόν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

hooligans dinamo09081
Ναζιστικοί χαιρετισμοί σε καταδρομικές πορείες των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Είναι οπαδοί του Αδόλφου Χίτλερ και του Κροάτη φασίστα ηγέτη των Ούστασι, Aντε Πάβελιτς. Το 1990, όταν ακόμH η Γιουγκοσλαβία ήταν ενωμένη, υποστήριξαν μαζικά τον Φράνιο Τούτζμαν που μεθόδευσε την ανεξαρτητοποίησή της. Πρωταγωνίστησαν μάλιστα στα επεισόδια με τον Ερυθρό Αστέρα εκείνη την εποχή.

Σε γκράφιτι που εμφανίστηκε το 2008 σε κεντρικό σημείο του Ζάγκρεμπ έκαναν κάλεσμα: «Θάνατο στους δημοσιογράφους». Μετά τον σάλο αρνήθηκαν ότι ήταν δικό τους, αν και είχε την υπογραφή τους.

hooligans dinamo0908

Οπλοστάσιο

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις που έχουν γίνει στα γραφεία του συνδέσμου οι Αρχές έχουν κατασχέσει όπλα, πυρομαχικά, ρόπαλα κ.ά. Υπήρχαν και φωτογραφίες του Χίτλερ. Στην Ελλάδα έχουν στενές σχέσεις με το νεοναζιστικό σκέλος, την παλιά ΝΟΠΟ (Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών), την ακραία μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, που δεν έχει «σβήσει» ακριβώς. Ετσι εξηγείται ότι στην επίθεση των Κροατών προχθές υπήρχε σύμπραξη από την ακραία πτέρυγα «πράσινων» χούλιγκαν.

Τον Νοέμβριο του 2015 ο κροατικός Τύπος δημοσίευε τα σχέδια των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την… αρωγή ακραίων οπαδικών στοιχείων του Παναθηναϊκού, για τον αγώνα της κροατικής ομάδας με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά για το Champions League. Στο σενάριο «πολέμου» που ανέφερε το δημοσίευμα της jutarnji.hr οι «πράσινοι» χούλιγκαν είχαν υποσχεθεί ότι «για καθέναν από τους Κροάτες χούλιγκαν θα δώσουν δύο δικούς τους για να τους ενισχύσουν στο “ραντεβού” με εκείνους του Ολυμπιακού».

«Κόψανε το αυτί σε έναν φίλο μου»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων έζησαν τη βραδιά τρόμου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Αυτόπτης μάρτυρας και κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε χθες στην ΕΡΤ ότι τα ΜΑΤ έφτασαν 20-25 λεπτά μετά τα επεισόδια: «Ηρθαν καμιά εικοσαριά ένστολοι που μας πλάκωσαν στα δακρυγόνα. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε» τόνισε.

Οπως περιέγραψε, «καθόμασταν αμέριμνοι εδώ στην καφετέρια, πίναμε το ποτό μας, σουλάτσαρε ο κόσμος με τα παιδιά του στον πεζόδρομο. Ξαφνικά βλέπουμε δύο παιδιά της ΑΕΚ. Μας είπαν: “Φύγετε, κάνουν επιδρομή Κροάτες”. Δεν το πιστέψαμε. Μας φάνηκε πολύ περίεργο και ξαφνικά δεν περνάνε 3-4 λεπτά και βλέπουμε 250 άτομα να τρέχουν με ρόπαλα στα χέρια, με κλομπ, με μολότοφ, να αρχίζουν να τα σπάνε όλα, να βαράνε όποιον βρίσκουν μπροστά τους, να βάζουν φωτιές. Τρομοκρατηθήκαμε. Σπάσανε αυτοκίνητα, μαχαιρώνανε».

Οπως αποκάλυψε, «κρυφτήκαμε μέσα στην καφετέρια και μπήκε ένα παιδί, το οποίο ήταν μαχαιρωμένο στην κοιλιά. Αλλο ένα παιδί το είχαν μαχαιρώσει στο χέρι. Ενας κύριος με την κόρη του 13 ετών την τραυμάτισαν. Εναν κολλητό μου φίλο, που τον έφερα από το Περιστέρι, έφαγε μια ροπαλιά, του κόψανε το αυτί και μετά βέβαια από 20-25 λεπτά ήρθαν τα ΜΑΤ».

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία

Τον γύρο του κόσμου, με εκτενείς αναφορές, έκανε από το πρωί χθες η είδηση της αιματηρής επίθεσης των Κροατών χούλιγκαν, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη:

  • Tuttomercato (Ιταλία): «Τραγωδία! Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».
  • RMC (Γαλλία): «Οπαδός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου πριν από το παιχνίδι ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ».
  • «L’Equipe» (Γαλλία): «Μαχαιρώθηκε οπαδός πριν από τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ».
  • «AS» (Ισπανία): «Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες στα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ».
  • «De Telegraaf» (Ολλανδία): «Δράμα στην Ελλάδα. Ενας νεκρός και 83 συλλήψεις έπειτα από συμπλοκή οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».
  • «24 Sata» (Κροατία): «Ετσι μπήκαν ανεμπόδιστα οι Κροάτες χούλιγκαν στο μετρό».
  • Ζουτάρνι (Κροατία): «Η Ντιναμό απειλείται με τον πιο σκοτεινό επίλογο. Η ΑΕΚ θέλει να τη διώξουν από την Ευρώπη, ευθύνες για τα επεισόδια και στην Ελληνική Αστυνομία».
{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...