Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

«Ντου» σε Κυκλάδες και Ιόνιο και 16 συλλήψεις ιδιοκτητών και υπευθύνων καταστημάτων σε παραλίες

Κατάληψη αιγιαλών χωρίς άδεια και τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων ακόμα και... πάνω στο κύμα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το «σαφάρι» των ελέγχων από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά τη χρήση αιγιαλού. Το τριήμερο από 4 έως 6 Αυγούστου σε Κυκλάδες και Ιόνιο πραγματοποιήθηκαν 16 συλλήψεις από κλιμάκια ελέγχων τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, που αφορούσαν ιδιοκτήτες και υπευθύνους καταστημάτων που παραβίαζαν τις διατάξεις.

Οι παραβάσεις αφορούσαν την κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια, υπέρβαση άδειας μέσω κατάληψης επιπλέον χώρου από τον παραχωρηθέντα, χρήση χώρου που εμπίπτει σε προστατευτικές διατάξεις της Αρχαιολογίας και παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα μέσω τοποθέτησης ομπρελοκαθίσματων σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από την ακτογραμμή.

Συγκεκριμένα, στη Μύκονο συνελήφθησαν ένας υπεύθυνος επιχείρησης που είχε τοποθετήσει σε αιγιαλό 26 σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 300 τ.μ. στερούμενος σχετικής άδειας και ένας υπεύθυνος λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 300 τ.μ. στερούμενος σχετικής άδειας.

Ακόμη, στο νησί των ανέμων συνελήφθησαν ένας υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς είχε τοποθετήσει σε αιγιαλό 133 σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 1.100 τ.μ. υπερβαίνοντας κατά 600 τ.μ. την άδεια χρήσης αιγιαλού και ένας υπεύθυνος επιχείρησης που είχε τοποθετήσει 65 σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 1.000 τ.μ., ξύλινο δάπεδο 80 τ.μ. με μπαρ επί αυτού 20 τ.μ., δύο χώρους αποθήκευσης προϊόντων 20 τ.μ. και ξύλινη πέργκολα 80 τ.μ. στερούμενος σχετικής άδειας.

Στη Σύρο συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος έκανε χρήση αιγιαλού καθ’ υπέρβαση για 10 τ.μ. της σχετικής άδειας, ενώ επιπλέον είχε τοποθετήσει επτά σετ ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5 μ. από την ακτογραμμή, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.

Επίσης, συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει δέκα σετ ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5 μ. από την ακτογραμμή, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα, αλλά και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος έκανε χρήση αιγιαλού καθ’ υπέρβαση για 10 τ.μ. της σχετικής άδειας, ενώ επιπλέον είχε τοποθετήσει δέκα σετ ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5 μ. από την ακτογραμμή, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.

Οριοθετημένη ζώνη

Στη Μήλο συνελήφθησαν προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει τοποθετήσει σε οριοθετημένη ζώνη αρχαιολογικού χώρου 41 σετ ομπρελοκαθισμάτων, 20 κατασκευές με σκίαστρο και 17 καθίσματα τύπου «πουφ» με πέντε τραπέζια, στερούμενος των σχετικών αδειών, και ένας προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει τοποθετήσει σε οριοθετημένη ζώνη αρχαιολογικού χώρου 35 σετ ομπρελοκαθισμάτων και πάγκο με δύο καρέκλες, στερούμενος των σχετικών αδειών.

Στη Σέριφο συνελήφθη ιδιοκτήτρια κινητής καντίνας να έχει αναπτύξει στην άμμο ξύλινες ομπρέλες και ανάκλιντρα στερούμενης σχετικής άδειας. Οπως προέκυψε από τους ελέγχους, στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν προσωρινά υπεύθυνος εστιατορίου-μπαρ που είχε τοποθετήσει 30 σετ ομπρελοκαθισμάτων στερούμενος σχετικής άδειας, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου-μπαρ που είχε τοποθετήσει 60 σετ ομπρελοκαθισμάτων στερούμενος σχετικής άδειας, καθώς και ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου-μπαρ που είχε τοποθετήσει 30 σετ ομπρελοκαθισμάτων στερούμενος σχετικής άδειας.

Στην Κέρκυρα συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει δέκα σετ ομπρελοκαθισμάτων στερούμενος σχετικής άδειας. Τέλος, στην Κεφαλλονιά συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει 15 σετ ομπρελοκαθισμάτων στερούμενος σχετικής άδειας.

Σε όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι συναρμόδιες υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Οι στοχευμένοι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας σε παραλίες – αιγιαλούς θα συνεχιστούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...