Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πάμε πλατεία Φίνου;

Ηταν τέλη Αυγούστου του 2022, όταν με αποκλειστικό της...

«Βροχή» τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστές νταήδες συζύγους ή πρώην συντρόφους

Ολοένα πληθαίνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα ανυπεράσπιστες...

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει...

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Κροατικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι ο αρχηγός των Bad Blue Boys είναι μέσα στους συλληφθέντες

Ανάμεσα σε εννέα Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έναν Αλβανό και τρεις Ελληνες αναζητούν τον φονιά του Μιχάλη

Με το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να είναι πλέον στραμμένο στις απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τη φονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα, οι αστυνομικές Aρχές αναζητούν κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, «χτενίζοντας» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για τη συλλογή οπτικοακουστικού υλικού και συλλέγοντας στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας!

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Ηδη, οι αστυνομικοί που διεξάγουν έρευνες για να βρεθεί το κτήνος που έκοψε βίαια το νήμα της ζωής του αδικοχαμένου οπαδού των «κιτρινόμαυρων» έχουν συλλέξει από τον τόπο του εγκλήματος αντικείμενα που είχαν πάνω τους αίμα, ανάμεσα στα οποία είναι κοντάρια, καδρόνια, σουγιάδες, φωτοβολίδες και άλλα φονικά αντικείμενα. Στα ευρήματα συγκαταλέγεται, επίσης, μια ξύλινη τάβλα μήκους 120 εκατοστών και πλάτους 10 εκατοστών, που φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος, η οποία εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ropala1108

Μέσω της εξέτασης DNA οι αστυνομικές Αρχές ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο του Μιχάλη. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η άκρη του αιματοβαμμένου νήματος, έχει ήδη ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορουμένους, ενώ αναμένεται να γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «συνεννοήσεις» που προηγήθηκαν μεταξύ των οργανωμένων οπαδών από Κροατία και Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που αναζητούν τον δολοφόνο του 29χρονου μετά την επιδρομή Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε 13 άτομα. Κατά πληροφορίες, στην ομάδα των 13 αδίστακτων χούλιγκαν που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών περιλαμβάνονται εννέα σκληροπυρηνικοί Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ένας Αλβανός και τρεις Ελληνες.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται ο δολοφόνος του Μιχάλη να βρίσκεται ανάμεσα σε περίπου 50 Κροάτες χούλιγκαν που ως αργά χθες διέφευγαν και οι οποίοι εικάζεται ότι προσπαθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με κάθε τρόπο. Για αυτόν τον λόγο, οι διωκτικές Αρχές συνεχίζουν τις σαρωτικές έρευνες με μπλόκα σε εθνικές οδούς, λιμάνια, αεροδρόμια και στα συνοριακά περάσματα της χώρας.

Ενα σκοτεινό κενό της υπόθεσης που ψάχνει απάντηση είναι αν οι Κροάτες χούλιγκαν που αιματοκύλησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια ταξίδεψαν στην Ελλάδα με ρόπαλα και μαχαίρια, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους όταν έκαναν τη δολοφονική επιδρομή, ή αν τους τα προμήθευσαν οι συνεργοί τους όταν έφτασαν στο ΟΑΚΑ και προτού επιβιβαστούν στον ηλεκτρικό για να πάνε στο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγια-Σοφιά».

bad blue boys1108

Φιάσκο

Μέχρι στιγμής, φέρεται ότι υπερισχύει το δεύτερο σενάριο, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι 50-60 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με την κροατική ομάδα, βάσει οργανωμένου σχεδίου, συμμετείχαν στα επεισόδια μαζί με τους Κροάτες χούλιγκαν. Στην περίπτωση, πάντως, που ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα ένα επιχειρησιακό φιάσκο των αστυνομικών Αρχών, καθώς δεν κατάφεραν να προβλέψουν την προεργασία των Ελλήνων οπαδών.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων των φονικών επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ φέρεται ότι είναι κορυφαία μέλη συνδέσμων φανατικών Ελλήνων οπαδών, ενώ κροατικά μέσα ενημέρωσης θέλουν ανάμεσα σε αυτούς να βρίσκεται και ο αρχηγός των Bad Blue Boys, που είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός σε μεγάλη εταιρία και ο οποίος ανήκει στη λεγόμενη «τρίτη κατηγορία» των επικίνδυνων οπαδών.

Ο κύκλος των απολογιών των 105 κατηγορούμενων χούλιγκαν, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής. Οπως έχει προγραμματιστεί, οι κατηγορούμενοι θα απολογούνται ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού, την υπόθεση των φονικών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν αναλάβει τρεις έμπειροι ανακριτές και, συγκεκριμένα, η 25η τακτική ανακρίτρια, με επίκουρους τον 14ο τακτικό ανακριτή και την 20ή τακτική ανακρίτρια, οι οποίοι υπηρετούν στο τρέχον τμήμα θερινών διακοπών. Οι τρεις τους θα προσπαθήσουν να περατώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το δύσκολο έργο της κύριας ανάκρισης, το οποίο δυσχεραίνουν έτι περαιτέρω ο μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων και η ιδιαίτερη φύση της υπόθεσης.

Ισχυρισμοί

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μετέδωσε το κροατικό κανάλι RTL, οι συλληφθέντες αναμένεται να ισχυριστούν ενώπιον των ανακριτών ότι, ως μέλη των Bad Blue Boys, δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια στις συγκρούσεις με οπαδούς άλλων ομάδων. Μάλιστα, αναμένεται να φέρουν ως παράδειγμα τα επεισόδια του Μιλάνου, κατά τη διάρκεια των οποίων ένα μέλος των BBB έφερε τραύματα από μαχαίρι, την ίδια ώρα που κανένας οπαδός της αντίπαλης ομάδας δεν δέχθηκε μαχαιριές.

hooligans09081

Σε βάρος των 105 κατηγορούμενων χούλιγκαν, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, έχει ασκηθεί δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων αυτά της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ οι συλληφθέντες βαρύνονται επιπλέον με επτά πλημμελήματα, όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία κ.ά.

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν έχει προσωποποιηθεί ακόμη από τις εισαγγελικές Αρχές, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών ερευνών και της εξέτασης DNA, καθώς και εκείνα από τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...