Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο Αυτόφωρο επιχειρηματίες στη Νάξο οι οποίοι έβγαζαν τις ξαπλώστρες από τις παραλίες και τη νύχτα τις τοποθετούσαν

Την ώρα που το «κίνημα της πετσέτας» λαμβάνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις και ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για ελεύθερες παραλίες χωρίς παραβάσεις και αυθαιρεσίες διαδέχονται η μία την άλλη, στη Νάξο υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν βάζουν μυαλό, αφού μετά τους ελέγχους και τις υποδείξεις τοποθέτησαν ξανά τις ξαπλώστρες στις παλιές τους θέσεις εν μία νυκτί!

Συγκεκριμένα, προτού προλάβουν να φύγουν οι ελεγκτές από το νησί, κάποιοι έβαλαν ξανά και μάλιστα μέσα στη νύχτα τις ξαπλώστρες σε παραλίες της Νάξου, δείχνοντας ότι το «κίνημα της πετσέτας», η κινητοποίηση των Αρχών και οι έλεγχοι δεν τους πτοούν. Ως εκ τούτου, τρεις από τους επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, αφού μετά τις καταγγελίες έγινε επανέλεγχος και διαπιστώθηκαν εκ νέου οι παραβάσεις.

Νυχτερινές… εργασίες σε παραλία της Νάξου

Σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν γίνει στη σελίδα της ομάδας «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», κάποιοι επιτήδειοι και απτόητοι από τους ελέγχους που έγιναν έβαλαν ξανά σε ακτές, στην Αγία Αννα, στην Πλάκα, στον Αγιο Γεώργιο και στον Αγιο Προκόπιο, τις ξαπλώστρες που είχαν… ξηλώσει μερικές ώρες πριν.

«Χθες το βράδυ, περίπου στη μία τα ξημερώματα κάναμε βόλτα στην παραλία της Πλάκας και βλέπαμε κόσμο με τρυπάνια να βιδώνει στη θέση τους ομπρέλες. Με το φως του ήλιου οι εργασίες συνεχίζονταν κανονικά» ανέφερε χθες σε δηλώσεις της η Γεωργία Παπαδοπούλου, σταθερή επισκέπτρια του νησιού.

«Οπως αποχωρούσαν από κάποια παραλία οι υπάλληλοι της κτηματικής, τα beach bars άρχιζαν και έστηναν ξανά τα πάντα» είπε από την πλευρά της η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος του κινήματος για ελεύθερες παραλίες στο νησί.

Ως εκ τούτου στελέχη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί ελέγχους σε δέκα επιχειρήσεις, βεβαίωσαν τρεις παραβάσεις για τον αιγιαλό και οδήγησαν τους τρεις υπευθύνους των επιχειρήσεων στο Αυτόφωρο.

Τις προηγούμενες ημέρες το νησί είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίοι διαπίστωσαν πληθώρα παραβάσεων. Ειδικότερα, στον Αγιο Αρσένιο επιχείρηση εστίασης είχε τοποθετήσει 40 ομπρέλες και 80 ξαπλώστρες σε απόσταση δέκα μέτρων από την ακτογραμμή, καταλαμβάνοντας επιφάνεια 180 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς να διαθέτει άδεια χρήσης αιγιαλού – παραλίας.

Νυχτερινές… εργασίες σε παραλία της Νάξου

Στην Αγία Αννα τουριστική επιχείρηση είχε τοποθετήσει 30 ομπρέλες και 60 ξαπλώστρες σε απόσταση 2 μέτρων από την ακτογραμμή, σε επιφάνεια 234 τ.μ., επίσης χωρίς άδεια χρήσης αιγιαλού – παραλίας. Τέλος, στον Αγιο Προκόπιο επιχείρηση εστίασης είχε εγκαταστήσει 12 ομπρέλες και 24 ξαπλώστρες, σε απόσταση 2 μέτρων από την ακτογραμμή, σε επιφάνεια 126 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς άδεια.

Βέβαια, το «κίνημα της πετσέτας» προκάλεσε κινητοποιήσεις πολιτών και στη Θάσο, όπου την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία πολιτών σε παραλία των Μαριών, η οποία φέρεται ότι έχει καταληφθεί εξ ολοκλήρου από ξαπλώστρες και ομπρέλες. Νέες κινητοποιήσεις έγιναν την ίδια ημέρα και στη Χαλκιδική, ενώ διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί και για το Σάββατο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...