Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Περίεργη αν όχι… ύποπτη η στάση της Αστυνομίας, που κοντεύει να δώσει ακόμη και… άλλοθι στους Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ψέματα, αδιανόητες παραλείψεις και λάθη που προκαλούν την κοινή λογική για το κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν «ανθρώπινα»

Με πρωτοφανή εμμονή η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί, μεθοδευμένα, να παραποιεί καθημερινά τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και στον τραυματισμό δεκάδων ακόμα φίλων της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

Συνέπεια της -τουλάχιστον περίεργης, αν όχι ύποπτης- στάσης της ΕΛ.ΑΣ., πάντα υπό την επιστασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποτελεί το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας προσφέρουν στους Κροάτες φονιάδες και στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ τη μία και μοναδική υπερασπιστική γραμμή τους εν όψει της δίκης για τον φόνο, αλλά και τυχόν ποδοσφαιρικών κυρώσεων από την UEFA.

Με κραυγαλέα ψέματα, αδιανόητες παραλείψεις και λάθη που προκαλούν την κοινή λογική για το κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν «ανθρώπινα» η Ελληνική Αστυνομία εξελίσσεται σε ανέλπιστο συνήγορο των Κροατών νεοναζί και των εν Ελλάδι συνεργών τους. «Χορηγεί» άλλοθι στους βάρβαρους επιτιθέμενους, εξομοιώνοντάς τους με τα θύματα. Δεν υπάρχει ο παραμικρός σεβασμός ούτε καν στον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσουρή, την άγρια δολοφονία του οποίου επέτρεψε με την πρωτάκουστη αδράνειά της η ΕΛ.ΑΣ.

Το παιχνίδι που κάνει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εκθέτει τόσο τους διοικητές και τα ανώτατα στελέχη της όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και, φυσικά, την κυβέρνηση που παρακολουθεί με εξοργιστική απάθεια τις παρακμιακές μεθόδους αλλοίωσης των γεγονότων. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά αυτού του τόπου που ένα τάγμα εκατοντάδων νεοναζί δολοφόνων αλώνιζε τη χώρα με στόχο να φονεύσει, σε απόλυτη γνώση της Αστυνομίας που τους άφησε να φτάσουν στην Αθήνα, να εξοπλιστούν, να πάνε στο γήπεδο, να σκοτώσουν και να επιτεθούν σε ανυποψίαστους πολίτες και γυναικόπαιδα.

Με τη στάση της Αστυνομίας κάθε απλός πολίτης αισθάνεται εντελώς ανυπεράσπιστος. Και όχι μόνο αυτό. Η ΕΛ.ΑΣ. με τις πρακτικές διαστρέβλωσης της πραγματικότητας υποδαυλίζει τα οπαδικά – συνδεσμιακά πάθη σε έναν χώρο όπου υπάρχουν ήδη άγρια ένστικτα και υψηλή παραβατικότητα.

hooligans09083
Eθνικη Oδος

Η «Espresso» αποδεικνύει σήμερα με ατράνταχτα στοιχεία ότι, δυστυχώς για όλους μας, η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί σαν το υπηρετικό προσωπικό των νεοναζί φονιάδων.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ 1: Ολα τα επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως τώρα αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε επακριβώς με τι εγκληματικά στοιχεία είχε να κάνει, πώς ταξιδεύουν και τι σκοπεύουν να πράξουν. Είχε προειδοποιηθεί εγκαίρως.
Από την ώρα που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Ζάγκρεμπ μέχρι τη στιγμή που πέρασαν τα σύνορα και στη συνέχεια έφτασαν στο γήπεδο της ΑΕΚ πάνοπλοι για να σκοτώσουν, με Ελληνες συνεργούς, δεν υπήρχε κανένα κενό πληροφόρησης για την ΕΛ.ΑΣ. Κάτι που αποδεικνύεται από:

1 Την επίσημη και έγκαιρη ενημέρωση των Αρχών Κροατίας και Μαυροβουνίου ότι είναι καθ’ οδόν για τα ελληνοαλβανικά σύνορα οι χούλιγκαν της Ντιναμό. Υπήρξε ενημέρωση από την Κροατία και για την επικινδυνότητα αυτών των κακοποιών στοιχείων.

2 Τη διαβιβαστική έκθεση 17 σελίδων της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία «περί ώρα 22.55, από τη ΣΤΑ.ΣΥ., υπήρξε ενημέρωση για 100 περίπου άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία εισήλθαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη με κατεύθυνση τον Πειραιά, ενώ επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη εντοπίσθηκαν σταθμευμένα τα οχήματα με τις κροατικές πινακίδες που αναζητούνταν. Περί ώρα 23.00, τα άτομα αποβιβάσθηκαν στον σταθμό ΗΣΑΠ Περισσός».

3 Από το έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στις 6 Αυγούστου ότι «στη χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός περίπου 100 οργανωμένων οπαδών της GΝΚ Dinamo Zagreb -BAD BLUE BOYS-, κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού».

hooligans09081
Νεα Φιλαδελφεια

Η Αστυνομία ήταν πλήρως ενήμερη ότι έρχονται οι χούλιγκαν στην Ελλάδα για να συναντηθούν με αυτούς του Παναθηναϊκού, σε έναν αγώνα που δεν επιτρεπόταν η παρουσία Κροατών οπαδών. Δεν υπήρχε καν υποψία «μεμονωμένης παρουσίας», αφού ταξίδευαν σε κομβόι, όπως φάνηκε σε άλλα βίντεο που επίσης ήταν εν γνώσει της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ 2: Οι συγκλονιστικές αποδείξεις ότι η ΕΛ.ΑΣ. έβλεπε τους Κροάτες και ουδέποτε υπήρξε εντολή να τους σταματήσει κάποια διμοιρία των ΜΑΤ είναι σοκαριστικές. Με την αδικαιολόγητη απραξία της έδωσε το πράσινο φως για να πάνε έξω από το γήπεδο να σκοτώσουν, να τραυματίσουν, να σπάσουν. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι:

1 Το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα προχθές το Star και στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα πάνω από 120-150 πάνοπλοι χούλιγκαν να κάνουν τη διαδρομή από τον σταθμό του Περισσού προς το γήπεδο. Επτά αστυνομικοί τούς ακολουθούσαν κατά πόδας, σχεδόν τους «συνόδευαν», και ενημέρωσαν άμεσα για εντολές που δεν δόθηκαν ποτέ.
«Μην εμπλακείτε, δίνετε εικόνα από μακριά» άκουσαν από τους ασυρμάτους τους όσο οι χούλιγκαν έφταναν στο γήπεδο για να σκοτώσουν.

2 Το χθεσινό ρεπορτάζ των «Νέων» ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν τη λανθασμένη βεβαιότητα πως το κομβόι των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα κατέληγε για διανυκτέρευση σε στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό και ουδέποτε υπήρξε προσπάθεια για μπλοκάρισμά τους στα διόδια της Ελευσίνας. Στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη Νέα Φιλαδέλφεια φαίνεται να δόθηκε μόνο η εγκληματική εντολή: «Ασ’ τους, πάνε να κοιμηθούνε»!

ΑΠΟΔΕΙΞΗ 3: Οπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαβίβαση του σήματος προς τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, για μετακίνηση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και κενά στη διαχείριση και την προώθηση του επίμαχου εγγράφου στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Αχαΐας.

Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ., εξάλλου, αποφεύγει να δώσει την ακριβή ώρα που βρέθηκε στις συμπλοκές. Ολες οι μαρτυρίες συγκλίνουν ότι έφτασε έπειτα από 25 λεπτά τουλάχιστον, όταν το κακό ήδη είχε γίνει. Στις 23.30 τα επεισόδια είχαν ουσιαστικά τελειώσει και μόνο τότε τα στελέχη της Δράσης και της ΟΠΚΕ έκαναν την παρουσία τους.

Αλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ήταν η ΕΛ.ΑΣ. που δεν επέτρεπε για τουλάχιστον 20 λεπτά να προσεγγίσουν το σημείο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα που ήδη είχαν ειδοποιηθεί. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο ίδιος κατάφερε να βγει στον δρόμο και να σταματήσει ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο με παρακαλετά για να παραλάβει τον άτυχο Μιχάλη, για τον οποίο ήδη είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

hooligans09082
ΗΣΑΠ Πευκακια

ΑΠΟΔΕΙΞΗ 4: Το αδιαβάθμητο έγγραφο-ντοκουμέντο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας αποδεικνύει ότι η ΕΛ.ΑΣ. ήταν εξαρχής ενήμερη ότι «ενδέχεται μικρός αριθμός των Κροατών χούλιγκαν να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ. επί της Αλεξάνδρας και από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού (εννοεί στα σπίτια τους), με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις».

Η ΕΛ.ΑΣ. τι έρευνες έχει κάνει στα γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ. (Παναθηναϊκό Κίνημα), αλλά και σε σπίτια σεσημασμένων οπαδών. Οχι μόνο από το βράδυ των επεισοδίων και μετά, αλλά και πριν από αυτό.

Το επίσημο έγγραφο είναι από τις 6 Αυγούστου και «δείχνει» τον δρόμο στην ΕΛ.ΑΣ. για το τι όφειλε να πράξει. Ποιες εφόδους έχει κάνει ως τώρα και ποια είναι τα ευρήματα της Αστυνομίας, όπως υποδείκνυε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας;

Το ένα και μοναδικό χτύπημα που στέρησε τη ζωή στον Μιχάλη πιθανόν από μαχαίρι τύπου καραμπίτ

Το στερνό «αντίο» στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε άγρια από τους χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα πουν σήμερα, στις 17.00, συγγενείς, φίλοι, αλλά και εκατοντάδες φίλαθλοι της ομάδας.

Η κηδεία του αδικοχαμένου νεαρού θα τελεστεί στην Ελευσίνα, στον τόπο όπου μεγάλωσε και έζησε. Μάλιστα, επιθυμία της οικογένειάς του, και δη της μητέρας του, η οποία πήρε χθες εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν, είναι, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές υπέρ του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» (αριθμοί λογαριασμών σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ»: Alpha Bank: IBAN: GR26 0140 1520 1520 0200 2000 515, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: IBAN: GR20 0110 0800 0000 0804 8089 836).

Στην κατάθεση χρειάζεται να δηλωθεί το ονοματεπώνυμο του δωρητή και η φράση «ΜΙΧΑΛΗΣ». Μετά την πραγματοποίηση της δωρεάς παρακαλούνται οι δωρητές να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του συλλόγου, είτε τηλεφωνικά (210-7700009, επιλ.: 1) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο [email protected], ώστε να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να σταλεί σχετική απόδειξη δωρεάς.

Μάχες σώμα με σώμα και ανελέητο ξύλο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χθες έγινε γνωστή και η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 29χρονου, ο οποίος αποδίδεται σε ακατάσχετη αιμορραγία. Το ένα και μοναδικό μοιραίο χτύπημα πιθανόν προκλήθηκε από μαχαίρι τύπου καραμπίτ, όπλο που είχε σκοτώσει τον Αλκη Καμπανό. Οπως εκτιμάται, ο 29χρονος Μιχάλης ξεψύχησε σε λιγότερο από 10 λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία, έχοντας δεχτεί το μοιραίο χτύπημα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το τραύμα στο μπράτσο ήταν βαθύ και, κατά τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, έτρωσε όλα τα αγγεία του νεαρού. Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς εντόπισε και χτυπήματα στα χέρια από την προσπάθεια του Μιχάλη Κατσουρή να προστατευθεί από τη μανία των χούλιγκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο 29χρονος περπάτησε μέχρι το περίπτερο που βρίσκεται έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Εκεί σταμάτησε, καθώς οι δυνάμεις του είχαν ήδη αρχίσει να τον εγκαταλείπουν. Περαστικοί άρχισαν να καλούν το ΕΚΑΒ για να μεταβεί ασθενοφόρο, ενόσω ο νεαρός αιμορραγούσε ακατάσχετα. Εν τέλει διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί πάνω από μία ώρα να τον επαναφέρουν στη ζωή. Δυστυχώς, όμως, ήταν πολύ αργά…

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...