Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Υπάρχει και φιλότιμο

Την πυροσβεστική παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας...

Σε -φλεγόμενη- καλοκαιρινή τροχιά η Νατάσσα Μποφίλιου

Επειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Η βεντέτα που κρύβεται πίσω από τον πυροβολισμό του Αλβανού Αντρέα Καλέμι στους Παξούς

Εκδίκηση με 10 σφαίρες!

Βγαλμένη από καλογραμμένο σενάριο ταινίας μοιάζει η βεντέτα που κρύβεται πίσω από τον πυροβολισμό ενός 51χρονου Αλβανού στους Παξούς, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον άνθρωπο που πάτησε τουλάχιστον δέκα φορές τη σκανδάλη!

Η αιματηρή συμπλοκή που έσπειρε τον πανικό στο νησί, μεσούσης της σεζόν, εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο λιμάνι της Λάκκας, με αλβανικά μέσα ενημέρωσης να επισημαίνουν πως δεν πρόκειται για ένα απλό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομοεθνών, αλλά για ολόκληρη βεντέτα.

Αλεξάντερ Σαντικάι

Ο 51χρονος Αντρέα Καλέμι, ο οποίος, σύμφωνα με το τοπικό Top Channel, ήρθε στους Παξούς στις 5 Αυγούστου από την Κακαβιά, μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του για διακοπές, δέχτηκε δέκα σφαίρες, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Ο άγνωστος δράστης πρόλαβε να εξαφανιστεί προτού καλά καλά προλάβουν όσοι ήταν παρόντες να αντιληφθούν τι είχε συμβεί!

Στο λιμάνι επικράτησε πανικός και άμεσα κατέφτασαν στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Παξών, της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον Αντρέα Καλέμι και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Παξών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στο λιμάνι Αρρίλα Πέρδικας και από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Αντρέα Καλέμι

Ο 51χρονος Καλέμι, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στη δολοφονία του Εντμοντ Πάπα, ενός εκ των ισχυρότερων εμπόρων ναρκωτικών στη χώρα, ο οποίος σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο στην περιοχή Σελίτα των Τιράνων. Ακόμη, έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία δύο ανθρώπων στο Βέλγιο το μακρινό 2001. Πίσω από τη δολοφονία του Εντμοντ Πάπα και κατ’ επέκταση τους πυροβολισμούς του Αντρέα Καλέμι φέρεται ότι βρίσκεται ένα μεγάλο κουβάρι υποθέσεων, στο οποίο εμπλέκεται η αλβανική μαφία και στο επίκεντρο βρίσκεται το εμπόριο ναρκωτικών. Η δολοφονία του Πάπα, για την οποία κατηγορείται ο Καλέμι, ήρθε ως απάντηση στην εξάρθρωση συμμορίας «αντιπάλου» του κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού στα Τίρανα.

Το στοιχείο αυτό που έλαβε υπ’ όψιν της η Αστυνομία για να καταλήξει να συνδέσει τις δύο δολοφονίες είναι το γεγονός ότι ο Εντμοντ Πάπα και ο αντίπαλός του συναντήθηκαν στους Αγίους Σαράντα δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του. Εικάζεται δε ότι αυτή η συνάντηση δεν είχε την έκβαση που έπρεπε, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη φρικτή κατάληξη που είχε ο 49χρονος Πάπα.

Ο ίδιος εκτελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022 σε μπαρ στην περιοχή Σελίτα, την ώρα που έπινε τον καφέ του. Αν και χαμηλών τόνων ο 49χρονος θεωρούνταν ένας από τους ισχυρότερους εμπόρους ναρκωτικών από την Τουρκία στην Αλβανία και από την Αλβανία στην Αγγλία. Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες ότι είχε εμπλακεί και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Αλβανία και όχι μόνο.

Εντμοντ Πάπα

Οπως έγινε γνωστό, ο Πάπα στη γενέτειρά του ζούσε κυρίως μεταξύ των Αγίων Σαράντα και του Φιέρ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά συχνά ταξίδευε και στο εξωτερικό. Από την άλλη, ο Αντρέα Καλέμι, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς στους Παξούς, είναι ξάδερφος του Αλεξάντερ Σαντικάι, ενός 27χρονου ο οποίος δολοφονήθηκε στις 11 Ιουνίου στα Τίρανα με βόμβα στο αυτοκίνητό του από ανθρώπους του Πάπα. Μάλιστα, σημαντικό στοιχείο για την εξιχνίαση της υπόθεσης αποτέλεσε και το γεγονός ότι ο Αλεξάντερ Σαντικάι είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο του 49χρονου δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του.

Λίγες ημέρες μετά, ο πατέρας του Σαντικάι, φανερά συντετριμμένος, είχε δηλώσει πως ο λόγος για τον οποίο δολοφόνησαν το παιδί του ήταν ένα χρέος που είχε προς τον Πάπα. Συγκεκριμένα, είχε αγοράσει περίπου 100 κιλά χασίς χωρίς να τα ξεχρεώσει, κάτι που πιθανολογείται πως εξόργισε τα μέλη της μαφίας και πήραν εκδίκηση, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά τους προς τους «αντιπάλους» τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...