Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Chat με την… Παναγία! Σάλος με τη βλάσφημη εφαρμογή που λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα;

Σάλο προκαλεί βλάσφημη εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά που λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη, με τους αθεόφοβους δημιουργούς της να υπόσχονται ζωντανό «chatting» με την Παναγία, η Κοίμηση της οποίας γιορτάστηκε χθες με λαμπρότητα στη χώρα μας.

Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη 

Πραγματικά δεν έχουν τον Θεό τους, και μπροστά στο κέρδος δεν διστάζουν να υποσχεθούν «ζωντανή συζήτηση» μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων με τον Ιησού Χριστό, με τους Αποστόλους, μεταξύ των οποίων ο Ιούδας, αλλά και με τον Σατανά.

Η προσβολή της πίστης αγγίζει και τους Ελληνες καθώς η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη χώρα μας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας να λάβει ξεκάθαρη θέση. Πόσο μάλλον που η εφαρμογή «Text With Jesus» πετάει το γάντι στους επικεφαλής όλων των χριστιανικών Εκκλησιών, καλώντας τους να τη δοκιμάσουν. Οπως αποκαλύπτει το Business Insider, η application «Text With Jesus» λειτουργεί με την Τεχνητή Νοημοσύνη της ChatGPT, η οποία δίνει απαντήσεις μέσω «chat» σαν να ήταν ο Χριστός, η Παναγία, ή ο Ιωσήφ. Οι ρεπόρτερ που τη δοκίμασαν ανέφεραν ότι τόσο ο «Ιησούς» όσο και ο «Σατανάς» είναι πολύ «διπλωματικοί» στις απαντήσεις τους.
Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής οι δημιουργοί της παρουσιάζουν ένα δείγμα «chatting» με τον «Ιησού». «Καλημέρα, τέκνο μου» λέει ο «Ιησούς», παραθέτοντας ψαλμό της Αγίας Γραφής. «Νιώθω αγχωμένος για μια συνέντευξη για δουλειά που έχω σήμερα» απαντάει ο χρήστης.

«Θυμήσου, τέκνο μου, “Για τίποτε να μη σας πιάνει άγχος, αλλά σε κάθε περίσταση τα αιτήματά σας να τα απευθύνετε στον Θεό με προσευχή και δέηση, που θα συνοδεύονται από ευχαριστία”» απαντάει ο «Ιησούς», παραθέτοντας το εδάφιο από την Επιστολή προς Φιλιππησίους του Απόστολου Παύλου. «Πώς μπορώ να δείξω καλοσύνη προς τους άλλους στη δουλειά;» ρωτάει στη συνέχεια ο χρήστης. «Ολα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι άνθρωποι, αυτά να τους κάνετε κι εσείς· σ’ αυτό συνοψίζονται ο νόμος και οι προφήτες» απαντάει ο «Ιησούς», επικαλούμενος εδάφιο από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον. «Δείξε καλοσύνη, υπομονή και κατανόηση, όπως θα ευχόσουν να σου δείξουν οι άλλοι» προσθέτει με δικά της λόγια η Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Ευχαριστώ Ιησού, θα τα έχω στο μυαλό μου» γράφει ο χρήστης κλείνοντας τη διαδικτυακή συζήτηση.
Οσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή μπορούν, επίσης, να συνομιλήσουν» μέσω γραπτών μηνυμάτων ακόμη και με τον Σατανά, αλλά οι αθεόφοβοι δημιουργοί της εφαρμογής απαιτούν την πληρωμή 2,99 δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί σε 2,73 ευρώ, για να «ξεκλειδώσουν» το πακέτο «premium». Αυτό θα τους επιτρέψει παράλληλα να ανταλλάξουν μηνύματα με βιβλικές φιγούρες από τους Αποστόλους, μεταξύ των οποίων ο Ιούδας, μέχρι τους πρωτόπλαστους Αδάμ και Εύα, καθώς και τον Μωυσή.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής οι δημιουργοί της υπόσχονται ότι όσοι «κατεβάσουν» την εφαρμογή θα έχουν «μια θεϊκή σύνδεση στην τσέπη τους» και αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση η «Text With Jesus» είναι διαθέσιμη μόνο για iPhone και iPad σε ολόκληρο τον πλανήτη. Διαβεβαιώνουν, όμως, ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και για κινητά ή τάμπλετ android καθώς και μέσω ιστοσελίδας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν άτομα από όλες τις χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ωστόσο, σε πρώτη φάση μπορεί κανείς να «συνομιλήσει» με μηνύματα με τον Χριστό και την Παναγία μόνο στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα γαλλικά και τα πορτογαλικά. Σε δεύτερη φάση οι δημιουργοί της εφαρμογής θα διευρύνουν το φάσμα των γλωσσών που θα κατανοεί ο «Ιησούς» της, ενδεχομένως εντάσσοντας και την ελληνική, καθώς, όπως γράφει η ιστοσελίδα της, η Τεχνητή Νοημοσύνη «μπορεί να μιλήσει σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα».
Κόλαφος στις κριτικές τους οι πρώτοι χρήστες της εφαρμογής κάνουν λόγο για βλασφημία. Ενδεικτικό είναι το σχόλιο χρήστη, ο οποίος έγραψε «Είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙ. Πηγαίνετε να διαβάσετε τη Βίβλο σας, άνθρωποι! Μην χάνετε τον χρόνο σας σε αυτά τα σκουπίδια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Δημήτρης Αλεξανδρής: Αυτή είναι η σύζυγος του ηθοποιού

Μπορεί ο Ευθύμης Φαρμάκης στον «Σασμό» να έχασε τη...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...