Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το άλλοθι που προέβαλε ο οπαδός του Παναθηναϊκού που συνελήφθη για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ταυτοποιήθηκε από βίντεο στο οποίο φαίνεται να καθοδηγεί το «τάγμα εφόδου» των Κροατών χούλιγκαν

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο Ελληνας σκληροπυρηνικός οπαδός του Παναθηναϊκού, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στα σοκαριστικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό, με «πλούσιο» παρελθόν, που εντοπίστηκε στο σπίτι του, στην οδό Καρολίδου, στου Γκύζη.

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

Ο 43χρονος έμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια μαζί με μία κοπέλα, και όταν οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, χτύπησαν την πόρτα του, τους άνοιξε ο ίδιος. Τον συνέλαβαν χωρίς να προβάλει αντίσταση και στη συνέχεια τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Ο ίδιος αρνείται από την πρώτη στιγμή τη συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση. Υποστήριξε ακόμα και ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία πήρε αναβολή, ότι τη μοιραία βραδιά βρισκόταν στην Κεφαλλονιά και πως μπορεί να αποδείξει χωρίς αμφιβολία το άλλοθί του.

Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη οι γείτονές του ανέφεραν ότι είναι «κλειστός χαρακτήρας που δεν επεδίωκε επαφές», εκφράζοντας ωστόσο το σοκ που υπέστησαν με αυτήν την εξέλιξη. Το ιδιαίτερο βάδισμα, ο σωματότυπος, η αναγνώριση από αστυνομικό και η «έπαρσή» του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δολοφονία του Κατσουρή ήταν μερικά από τα στοιχεία που ανέδειξαν την ταυτότητα του 43χρονου. Μάλιστα, ο ίδιος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Προ λίγων μηνών είχε ανάμειξη σε επεισόδια χούλιγκαν έξω από το Πρωτοδικείο, κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης οπαδικής βίας.

hooligans09084
Οι αιμοσταγείς οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ωστόσο, το υλικό από το οποίο ταυτοποιήθηκε φέρεται ότι είναι ένα βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται να καθοδηγεί το «τάγμα εφόδου» των Κροατών χούλιγκαν προς το γήπεδο της ΑΕΚ, εκεί όπου εκτυλίχθηκαν τα αιματηρά επεισόδια. Οπως προκύπτει από το βίντεο, ο αδυσώπητος άνδρας είναι ο καθοδηγητής και μπροστάρης στα επεισόδια, με ρόπαλο στα χέρια. Δείχνει τον δρόμο στην ομάδα των χούλιγκαν της Ντιναμό και όλοι μαζί εφορμούν έξω από το γήπεδο. Σταματά την κυκλοφορία και έναν διερχόμενο οδηγό. Τον αναγκάζει με νοήματα να κάνει όπισθεν και να φύγει. Συνεχίζει να καθοδηγεί τον όχλο και λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται στο βάθος η συμπλοκή που ξεκινά. Αυτά τα πλάνα αποτελούν για την Αστυνομία ακόμη μία επιβεβαίωση για το ραντεβού και τη στενή συνεργασία Ελλήνων και Κροατών χούλιγκαν το βράδυ των επεισοδίων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα όπου έμενε, στο αυτοκίνητο και στη δίκυκλη μοτοσικλέτα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας, δύο μεταλλικά μπαστούνια μπέιζμπολ, δύο κράνη, χρώματος μαύρο, συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ξύλινο στειλιάρι και κράνος, χρώματος μαύρο.

O 43χρονος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών. Ακόμη, κατηγορείται για βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, «φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού».

hooligans09081
Νεα Φιλαδελφεια

Ο συλληφθείς παρουσιάστηκε προχθές ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Ως εκ τούτου, αναμένεται να απολογηθεί για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια αύριο Τρίτη.

«Ξεσκονίζουν» τα δύο κινητά τηλέφωνα του 43χρονου

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι Αρχές τα δύο κινητά τηλέφωνα του 43χρονου οπαδού που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για τη συμμετοχή του στην αιματηρή επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που στοίχισε τη ζωή στον Μιχάλη Κατσουρή. Οι έρευνες επικεντρώνονται στα σβησμένα βίντεο, στις σβησμένες επαφές και στις κλήσεις που μπορεί να είχε στο κινητό του ο άνδρας.

Για τον λόγο αυτό τα εγκληματολογικά εργαστήρια εργάζονται με φρενήρη ρυθμό, ώστε να εντοπίσουν όλα όσα ενδεχομένως ήθελε να κρύψει ο 43χρονος. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 43χρονος είχε επικοινωνίες λίγο νωρίτερα με άλλους συλληφθέντες και δεν αποκλείουν να έχει τραβήξει και βίντεο, τα οποία θεωρούν απόλυτα λογικό να έσβησε στη συνέχεια, πιστεύοντας ότι εξαφάνιζε τα ίχνη του. Στα εργαστήρια όμως μπορεί να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων και άρα να έχουν νέο υλικό στα χέρια τους οι Αρχές, τόσο για τη δράση του συγκεκριμένου όσο και για νέα πρόσωπα που αναζητούν από την ημέρα της τραγωδίας. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα και στα υπόλοιπα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν άτομα από τον περίγυρό του.

opados pao2108 jpg

Στο πλαίσιο αυτό, οι Αρχές έχουν ευρήματα στα χέρια τους, τα οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και σε νέα εντάλματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, μετά το ένταλμα σε βάρος οπαδού του ΠΑΟ, φέρεται ότι θα είναι σε θέση τις επόμενες ημέρες να διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια, εκδίδοντας νέα εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα για τα οποία προκύπτει εμπλοκή τους σε όσα σοκαριστικά έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους μία σειρά από συγκεκριμένα ευρήματα, κυρίως από βίντεο, τα οποία εξετάζονται και η αξιοποίηση των οποίων αναμένεται ότι θα φέρει ενώπιον της δικαστικής λειτουργού νέους κατηγορουμένους που θα ταυτοποιηθούν.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...