Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Ο Έβρος φλέγεται – «Μας καίνε μετανάστες, θα τους κάψουμε και εμείς»!

Στα όπλα κάτοικοι της ακριτικής πόλης που «πολιορκείται»

Η Αλεξανδρούπολη σε εμπόλεμη κατάσταση, με αγανακτισμένους κατοίκους να απειλούν να κάψουν κάθε λαθρομετανάστη που θα βρουν στον δρόμο τους.

  • Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

Η αυτόφωρη σύλληψη ενός εκ των δύο που -σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες- επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά χθες το βράδυ στη Μάκρη, στην περιοχή του Αη-Γιώργη πυροδότησε την αγανάκτηση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης, η οποία ζει εδώ και μέρες τον πύρινο εφιάλτη!

evros fotia23081 jpg

Πολλοί μάλιστα κάτοικοι στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε πως οι φωτιές μπήκαν λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι θα υιοθετηθούν μέτρα ασφαλείας (αλυσίδες με καρφιά) στην Εγνατία Οδό που θα αναχαιτίζουν τη διέλευση λαθρομεταναστών. Περπατώντας στους δρόμους της πόλης, βλέπαμε παντού σπίτια με κλειστά παράθυρα και παντζούρια! Ελάχιστοι κάτοικοι κυκλοφορούν στην πόλη, ενώ αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, με τη μάχη να γίνεται για μια εξάδα φιάλες νερού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι άπαντες αναζητούν αντιασφυξογόνες μάσκες, ενώ αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε συγκρότηση ομάδων για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών επίδοξων Νερώνων!

evros fotia23084 jpg

«Θα κάψουν την Αλεξανδρούπολη τα σκυλιά!» Αυτό ακούγεται απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης, με την πόλη να κινδυνεύει να γίνει παρανάλωμα τους πυρός από λαθρομετανάστες “καμικάζι”, τους οποίους -πλέον- συλλαμβάνουν οι πολίτες, αφού πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Τελευταίο περιστατικό αυτό που συνέβη στην περιοχή πίσω από τα Lidl, ελάχιστα χιλιόμετρα πιο έξω από την Αλεξανδρούπολη, όπου οι λαθρομετανάστες «συνελήφθησαν» από κατοίκους της πόλης μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν δύο λαθρομετανάστες με γκαζάκια στην περιοχή του γαλλικού σταθμού (στην περιοχή εξόδου της πόλης προς τα σύνορα της Τουρκίας) κι άλλοι τέσσερις στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, στο κέντρο της πόλης.

«Βάλθηκαν να κάψουν την Αλεξανδρούπολη» δηλώνει η Κατερίνα Χ. στην «Espresso»! «Τα δύο παιδιά μου βρίσκονται σε ομάδες για να προστατεύσουν την πόλη μας. Σεβόμαστε τους ανθρώπους, προστατεύουμε όμως τους εαυτούς μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας κάψει σαν τα ποντίκια».

Η Δήμητρα Ζ. (φωτό κάτω) λέει χαρακτηριστικά: «Οι κάτοικοι του ακριτικού Εβρου έχουν ξεσηκωθεί. Το εξοχικό μας βρίσκεται στην περιοχή του σκοπευτηρίου, δίπλα ακριβώς στην Εγνατία Οδό. Αποτελεί τόπο διέλευσης εκατοντάδων μεταναστών.

evros fotia23083

Περισσότερους από 200 μετρήσαμε μέσα σε ελάχιστους μήνες. Ηδη τους προηγούμενους δύο μήνες εντοπίσαμε οκτώ λαθρομετανάστες ηλικίας από 18 έως 22 ετών και λίγες εβδομάδες αργότερα άλλους τέσσερις και ειδοποιήσαμε αμέσως τις Αρχές. Δεν ήρθε κανείς να τους μαζέψει» λέει και συνεχίζει: «Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα όταν ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα μπουν οδοφράγματα στην Εγνατία Οδό με καρφιά. Τότε ξεκίνησαν και οι μεγάλοι εμπρησμοί! Τυχαίο;»

Βαδίζοντας στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, συναντάμε στο κατώφλι του σπιτιού ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να συζητάει με έναν κύριο απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρουπόλεως. Συζητούν για μεθοδευμένες κινήσεις εμπρησμών των διακινητών λαθρομεταναστών.

evros fotia23082

«Οι λαθρομετανάστες γνωρίζουν καλά τους δρόμους και τα κατατόπια. Οταν όμως κινδυνεύουν να συλληφθούν, για αντιπερισπασμό, έχουν έτοιμα όλα τα μέσα για να δημιουργήσουν εμπρησμό, προκειμένου να στρέψουν την προσοχή των διωκτών τους στην περιοχή της πυρκαγιάς». Ο Σ.Π., απόστρατος αστυνομικός, είναι χειμαρρώδης: «Ζούμε σε πόλεμο. Χιλιάδες λαθρομετανάστες περνάνε στην πατρίδα μας για να μας σκοτώσουν. Ελάχιστοι είναι οι οικογένειες και τα παιδιά. Ολοι είναι νέοι άντρες από 18 μέχρι 26 χρονών. Ενας έτοιμος στρατός! Τώρα θα μας βρουν απέναντί τους για να τους πολεμήσουμε».

Απίστευτο μπάχαλο με την εξακρίβωση του αριθμού των απανθρακωμένων μεταναστών στο Δάσος της Δαδιάς

Ενα απίστευτο μπάχαλο ήταν σε εξέλιξη έως αργά χθες αναφορικά με την εξακρίβωση του αριθμού των απανθρακωμένων πτωμάτων που εντοπίστηκαν στο Δάσος της Δαδιάς, στις παρυφές του οποίου έφτασαν και φέτος οι φλόγες εξαιτίας της απουσίας αντιπυρικού σχεδιασμού και της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος επαναπαύεται στο ευκαιριακό «αντίδοτο» των εκκενώσεων οικισμών μέσω του «112»!

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση στις 14.50, στελέχη της Πυροσβεστικής, που πραγματοποιούσαν επιτόπιο έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του Αβαντα, βρέθηκαν αντιμέτωπα με το μακάβριο θέαμα των απανθρακωμένων πτωμάτων 18 ανθρώπων, πιθανότατα μελών του ίδιου «καραβανιού» μεταναστών, που κατάφερε να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ακολουθούσε το δρομολόγιό του, προκειμένου να φτάσει στο σημείο συνάντησης με άλλον διακινητή!

evros fotia2308

Λίγες ώρες αργότερα τα μέσα ενημέρωσης «βοούσαν» ότι άλλοι οκτώ μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή της Λευκίμμης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 26. Παρόλα αυτά, έως αργά το βράδυ ουδείς αρμόδιος είχε ενδιαφερθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ούτε υπήρξε επίσημη ενημέρωση για τον συνολικό αριθμών των ατόμων που χάθηκαν στην πύρινη κόλαση!

Οργανωμένο σχέδιο;

Οι πυρκαγιές, που καίνε ανεξέλεγκτες στον Εβρο τα τελευταία 24ωρα, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις Αρχές ασφαλείας της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι οι 15 από τις συνολικά 65 πυρκαγιές, που ξέσπασαν ταυτόχρονα προχθές, Δευτέρα, σε όλη τη χώρα, εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Εβρου, όπου τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται έντονη κινητικότητα παράτυπων μεταναστών! Σε περιοχές, μάλιστα, όπως το Δάσος της Δαδιάς, όπου υπάρχουν πολλά μονοπάτια διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Την ίδια ώρα, κάθε άλλο παρά σύμπτωση θεωρείται το γεγονός ότι έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 75.000 στρέμματα στην περιοχή και, την ίδια ώρα, 900 μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να περάσουν τα σύνορα καθοδηγούμενοι από διακινητές. Παράλληλα, δηλαδή, με τις καταστροφικές πυρκαγιές, γίνονται προσπάθειες «εισβολής» στα ενδότερα της χώρας από καθοδηγούμενα «καραβάνια» παράνομων μεταναστών!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φέρεται ότι έχουν συνεχή παρουσία στις έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στις πυρκαγιές, παράλληλα με την Πυροσβεστική.

evros fotia2308 kentriki jpg

Aφύλακτες διαβάσεις

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής συνηγορούν υπέρ της εφιαλτικής εκδοχής ότι πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές κρύβεται οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, οι οποίοι αποσκοπούσαν είτε στο να πλήξουν τον Εβρο είτε στο να προκαλέσουν αντιπερισπασμό, ώστε να συγκεντρωθούν στα νότια του νομού πυροσβέστες και αστυνομικοί, και να μείνουν αφύλακτες διαβάσεις και περάσματα των παράνομων μεταναστών!

Ενδεικτική είναι η χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, ο οποίος τόνισε ότι μέσα από τις έρευνες αποτυπώνεται το σενάριο του εμπρησμού, αν και απέφυγε να μιλήσει για οργανωμένο σχέδιο! Το εύλογο ερώτημα στο οποίο καλούνται να δώσουν απάντηση οι Αρχές είναι αν οι δουλέμποροι έβαλαν τις φωτιές, ώστε να εκμεταλλευτούν το χάος που θα προκαλούσαν οι πυρκαγιές και να περάσουν επί ελληνικού εδάφους. Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί έχουν ήδη αρχίσει εκτεταμένες έρευνες για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, με τις δυνάμεις της Συνοροφυλακής και του Στρατού να βρίσκονται, επίσης, σε αυξημένη επαγρύπνηση!

Τα κύρια πύρινα μέτωπα εντοπίζονταν χθες στους οικισμούς της Πλάκας, της Αμφιθέας, της Πυλαίας, της Κοίλας, των Δικέλλων και της Μεσημβρίας. Το μεγαλύτερο μέτωπο, το οποίο ήταν εντός του πευκοδάσους της Κίρκης, ήταν σε εξέλιξη έως αργά το βράδυ και κινούνταν είτε νότια είτε δυτικά, προς τη Συκορράχη.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...