Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Φωτιά στον Έβρο: Ξεπηδούν συνεχώς νέες διάσπαρτες εστίες φωτιάς

Συνεχίστηκε και χθες η καταστροφική επέλαση των φονικών πυρκαγιών στον Εβρο, όπου τα τελευταία 24ωρα το πύρινο θηρίο που έπιασε στον ύπνο τον κρατικό μηχανισμό έχει κατασπαράξει στο διάβα του ζωές, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους!

Ως αργά το βράδυ υπήρχαν ενεργά στην περιοχή τρία μεγάλα μέτωπα, με νέες διάσπαρτες εστίες να ξεπηδούν συνεχώς. Η φωτιά που έκαιγε από προχθές στην Κίρκη και τη Συκορράχη είχε κατέβει προς την περιοχή της Αύρας, όπου επιχειρούσαν πυροσβεστικές δυνάμεις. Επίσης, το μέτωπο που προερχόταν από τη Δαδιά κινούνταν προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας, για τους οποίους δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας, στη Μάνθεια. Τέλος, ως αργά παρέμενε ενεργό το μέτωπο στην περιοχή της Μαυρόπετρας, το οποίο κινούνταν νοτιοδυτικά, προς τη Συκορράχη και τον νομό Ροδόπης.

evros fotia23084 jpg

Παράλληλα, ως αργά το βράδυ μαινόταν η φωτιά στην περιοχή της Ροδόπης με διαρκείς αναζωπυρώσεις. Γι΄ αυτόν τον λόγο το απόγευμα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση της περιοχής Γρατινή προς Κομοτηνή, ενώ νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση του χωριού Κιζάρι και του χωριού Κασσιτέρα προς τις Σάπες.

Τέλος, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν τιτάνιο αγώνα για να αποτρέψουν τη σύνδεση με το μέτωπο Αλεξανδρούπολης – Δαδιάς. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση επίγειων και εναέριων μέσων στα μέτωπα. Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Αλεξανδρούπολη επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, στις οποίες συνέδραμαν 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από τη Ρουμανία, καθώς και επτά αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα.

«Η πυρκαγιά καλύπτει σχεδόν όλο τον νομό Εβρου με τρόπο περίεργο. Προσπαθώ με λογική να αντιληφθώ πώς έγινε αυτό το γεγονός» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και πρόσθεσε πως «από τους 40 οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχουν εκκενωθεί οι 30»! Για «μέτωπο 60 χιλιομέτρων, που εκτείνεται από το Δάσος της Δαδιάς μέχρι την παραλία των Δικέλλων» μίλησε από την πλευρά του ο εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης.

evros fotia2308 kentriki jpg

Παράλληλα, τόνισε: «Μιλάμε για μια φωτιά που ξεκίνησε από ένα μικρό δασάκι στη Μελία Αλεξανδρούπολης και εξαπλώθηκε σε δύο ημέρες σε καλλιέργειες και σκληροφυλλική βλάστηση. Μετά είδαμε ακόμα μία μεγάλη εστία στο δάσος της Δαδιάς. Περίπου στα ίδια σημεία που έκαψε πέρυσι. Τα δύο μέτωπα ενώθηκαν και χθες είδαμε μια φωτιά ασύλληπτου μεγέθους. Οι φλόγες ταξίδεψαν πάνω από 22 χιλιόμετρα…».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...