Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Πυροσβέστες από τα Ιωάννινα πηγαινοέρχονται καθημερινά στον Εβρο

Λογική του παραλόγου

Λογική του παραλόγου για 20 πυροσβέστες από τα Ιωάννινα, οι οποίοι πηγαινοέρχονται καθημερινά στον Εβρο, συμμετέχοντας στην κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς. Οι 10 από αυτούς μαζί με πέντε πυροσβεστικά οχήματα έχουν σταλεί στην Αλεξανδρούπολη για την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης.

Τα πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν στα πύρινα μέτωπα. Ομως οι πυροσβέστες αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται σε 24ωρη βάση από τα Ιωάννινα στον Εβρο! Επιστρέφοντας στα Ιωάννινα, τους αντικαθιστούν στα πύρινα μέτωπα άλλοι 10 συνάδελφοι τους από την Ηπειρο.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί οι 20 πυροσβέστες που εναλλάσσονται δεν διαμένουν στον Εβρο κατά τις ώρες ανάπαυσής τους, ώστε να μην πηγαινοέρχονται άσκοπα και να κουράζονται περισσότερο κατά τις μετακινήσεις, ενώ θα έπρεπε να αναπαύονται μετά τις μάχες με τις φωτιές. Αντίθετα, οι πυροσβέστες από διάφορες χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στην κατάσβεση στον Εβρο παραμένουν εκεί κατά τις ώρες ανάπαυσής τους, ώστε μετά να επανέρχονται στη δράση. Για τους ξένους πυροσβέστες υπάρχει μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φιλοξενία τους, αλλά όχι για τους Ελληνες που συνδράμουν από άλλες περιοχές της χώρας…

pyrosvestes30083

Την καθημερινή μετακίνηση των 20 πυροσβεστών από τα Ιωάννινα στον Εβρο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Πυροσβεστών Ηπείρου με ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητώντας να λάβει τέλος ο παραλογισμός.

«Εδώ και 10 ημέρες από την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς στον Εβρο έχουμε αλλαγές του προσωπικού, διανύοντας σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ αποστάσεις άνω των 1.200 χλμ. Συνολικά, οδηγώντας μάλιστα τις πρώτες μέρες της πυρκαγιάς το όχημα αλλαγής οι ίδιοι οδηγοί που θα αναλάμβαναν τα πληρώματα, απαιτώντας δε οι συνάδελφοι να αποδώσουν και έργο μετά από τόση καταπόνηση. Αλήθεια, οδήγησε ποτέ κανείς τόσα χιλιόμετρα να δει πώς είναι με όλη αυτή την καταπόνηση από τις πυρκαγιές και τις υψηλές θερμοκρασίες; Θα νιώθατε ασφάλεια αν επιβαίνατε σε ένα τέτοιο όχημα; Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για στέγαση και διπλά πληρώματα λόγω τις απόστασης;» διερωτώνται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών, οι οποίοι καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, απευθυνόμενοι στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Σώματος: «Συνεχίζετε το ρίσκο του ατυχήματος, δεν είμαστε αναλώσιμοι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...