Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ανείπωτη τραγωδία με τρίχρονο αγοράκι στην Τήνο που πνίγηκε από σταφύλια

Γιατί, Θεέ μου;

Πιο αδυσώπητο χτύπημα δεν θα μπορούσε να καταφέρει η σκληρή μοίρα στους γονείς ενός τρίχρονου αγοριού, το οποίο πνίγηκε μπροστά στα έντρομα μάτια της κοπέλας που το πρόσεχε –μιάμιση ώρα αργότερα εξέπνευσε-, την ώρα που έτρωγε σταφύλια στο σπίτι της οικογένειας στην Τήνο!

Μάλιστα, η τραγική ειρωνεία είναι ότι η μητέρα του παιδιού έχασε πρόσφατα τον αδελφό της, ενώ πριν από μία εβδομάδα είχε τελεστεί το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο της πεθεράς της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άτυχος Γιαννάκης κατέρρευσε προχθές το πρωί, όταν ρώγες από το σταφύλι έφραξαν τον λαιμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Βλέποντας τη σοκαριστική σκηνή η νταντά του 3χρονου έτρεξε γρήγορα να ειδοποιήσει τον πατέρα του, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση με ποδήλατα ακριβώς κάτω από το διαμέρισμα της οικογένειας. Μόλις εκείνος αντίκρισε το παιδί του να πνίγεται, το πήρε έντρομος στα χέρια του και το πήγε στο αστυνομικό τμήμα που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν από τον λαιμό του αγοριού τουλάχιστον δύο ρώγες σταφυλιού.

Εν συνεχεία, το παιδί μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Κέντρο Υγείας, όπου, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί επί μία ώρα προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή το αγοράκι, άφησε την τελευταία του πνοή. Η είδηση του τραγικού θανάτου του μικρού Γιάννη «πάγωσε» την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, σε ένδειξη πένθους πολλές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν, ενώ αναβλήθηκε και ένα πανηγύρι σε χωριό του νησιού.

mikros giannakis31083
Ο άτυχος Γιαννάκης

Πέντε ρώγες

«Κλαίμε όλοι και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Μια εξαιρετική οικογένεια, με δύο υπέροχα παιδάκια. Το μωράκι κατάπιε πέντε ρώγες σταφύλι. Ο πατέρας του κατάφερε να βγάλει τις δύο. Πήγε το παιδί στο Κέντρο Υγείας, αλλά, δυστυχώς, δεν υπήρχε παιδίατρος και ανέλαβε το μωρό ένας έμπειρος παθολόγος του νησιού. Ομως, ήταν αργά. Ο πόνος είναι αβάσταχτος. Η μητέρα έχασε πολύ πρόσφατα τον αδελφό της και ο πατέρας τη μητέρα του.

Ολα αυτά το τελευταίο τρίμηνο. Ολος ο Κάμπος θρηνεί και συμπαραστέκεται στην οικογένεια» ανέφερε συγχωριανή της οικογένειας. Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή στο άψυχο κορμάκι του παιδιού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το αγοράκι να αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα που, συνδυαστικά με την πνιγμονή, επέφεραν τον θάνατό του:

«Διαπιστώθηκαν ευρήματα οξέα και χρόνια που σχετίζονται με τον θάνατο και θα γίνει περαιτέρω διερεύνηση με ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Με απλά λόγια, διαπιστώθηκαν πολλά ευρήματα και ζητήθηκαν στοχευμένες ιστολογικές εξετάσεις για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου και των περιστατικών που συνέβησαν περιθανατίως» τόνισε ο κ. Τσαντίρης. Επεσήμανε, δε, ότι η νόσος που οδήγησε το παιδάκι στον θάνατο εξελίχθηκε σε μία με μιάμιση ώρα. Ο παππούς του 3χρονου Γιαννάκη, από την πλευρά του, τόνισε ότι ο εγγονός του ήταν ένα γερό και ζωηρό παιδί. «Δεν είχε κάποια ασθένεια ούτε άλλα προβλήματα υγείας. Ηταν πιο καλά από καλά. Ηταν με την κοπέλα που τα πρόσεχε μαζί με το αδελφάκι του, γιατί είναι κλειστός ακόμα ο παιδικός σταθμός» ανέφερε.

Ο πατέρας του παιδιού έκανε λόγο για υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας: «Αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα. Οι γιατροί που ήρθαν για να βοηθήσουν ήταν όλοι ιδιώτες, εξωτερικοί» είπε μέσα στον αφόρητο πόνο του. Η αυλαία του δράματος έπεσε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία σε κλίμα βαθιάς θλίψης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...