Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πύρινος εφιάλτης για 14η (!) μέρα στον Εβρο!

Η ένταση των ανέμων βοήθησε στην επέκταση του μετώπου προς τη Γιαννούλη Σουφλίου

Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι στον Εβρο, με τις πυρκαγιές να μαίνονται εκτός ελέγχου για 14η συνεχή ημέρα, στη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη φωτιά από συστάσεως Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μετά την Αλεξανδρούπολη και το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, οι πύρινες γλώσσες έφτασαν στο Σουφλί, με τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν νέες μάχες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η ένταση των ανέμων βοήθησε στην επέκταση του πύρινου μετώπου προς τη Γιαννούλη Σουφλίου, με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες να στήνουν αντιπυρικές ζώνες περιφερειακά του οικισμού για να κόψουν την καταστροφική μανία της φωτιάς. Ομως ανεξέλεγκτο παραμένει και το δεύτερο ενεργό μέτωπο, αυτό στην Κοτρωνιά, καθώς οι νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή ενίσχυσαν την επέκτασή του.

Παράλληλα, μάχη αναχαίτισης έδιναν επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης και για τη διαφύλαξη του Μικρού (βόρειου) Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου.

fotia evros01093

Προχθές οι κάτοικοι των οικισμών Γιαννούλη και Σιδηρώ ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν από τις περιοχές, ενώ αργά το βράδυ προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη και στους κατοίκους της Δαδιάς και του Σουφλίου, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν χθες 582 πυροσβέστες, με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ εκ περιτροπής στη διάρκεια της ημέρας συνέδραμαν από αέρος 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Στις δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβάνονται και οι ξένες αποστολές.

Στήλη καπνού

Τις δυσκολίες στην κατάσβεση της φωτιάς μετά την αλλαγή της έντασης των ανέμων επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. «Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία λόγω της άπνοιας που υπάρχει, της πολύ ασθενούς έντασης των ανέμων. Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι στο πεδίο αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια επαγωγική στήλη καπνού, η οποία υπάρχει πάνω από την πλευρά από την περιοχή της περιοχής Γιαννούλη και Σιδηρώ, οι δύο οικισμοί τώρα που μιλάμε δεν κινδυνεύουν, έχουν θωρακιστεί, δεν υπάρχει καμία απειλή για κατοικημένη περιοχή» επεσήμανε.

«Ωστόσο αυτή η επαγωγική στήλη που βλέπετε να επικάθεται ουσιαστικά πάνω από την πυρκαγιά δημιουργεί πρόβλημα, διότι δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα και για τα εναέρια μέσα, τα αεροσκάφη και για τα ελικόπτερα, προκειμένου να επιχειρήσουν με ασφάλεια τις βολές» πρόσθεσε.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως οι προβλέψεις δεν κάνουν λόγο για βροχή, ούτε καν για βελτίωση των καιρικών συνθηκών από πλευράς ανέμων. Μάλιστα, προϊδέασε για ακόμα πιο δυνατούς ανέμους την Κυριακή προς Δευτέρα. «Θα έχουμε έναν βορειοανατολικό άνεμο της έντασης των 7 μποφόρ σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, εμείς θα παλέψουμε αυτά τα δεδομένα» συμπλήρωσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...