Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

«Οχι» στα 20.000.000 ευρώ του Ιρλανδού Μίδα Paul Richard Coulson είπε ο ιδιοκτήτης της ιστορικής «Ταβέρνας της Γιαγιάς»

Στέκι γαλαζοαίματων, εφοπλιστών και λοιπών σκαφάτων, το εστιατόριο βρίσκεται σήμερα στα χέρια του εγγονού Γιώργου Αντωνίου

Talk of the town σε Πόρτο Χέλι, Κρανίδι αλλά και σε όλη την Αργολίδα έχει γίνει η φημολογούμενη είδηση ότι ο Ιρλανδός billionaire Paul Richard Coulson προσέφερε 20.000.000 ευρώ στον επιχειρηματία Γιώργο Αντωνίου, ιδιοκτήτη του ιστορικού μαγαζιού «Η ταβέρνα της Γιαγιάς», για να την αγοράσει, εισπράττοντας ένα μεγαλοπρεπές «όχι».

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Φήμες ή φούμαρα, το σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής, οι μεσίτες αλλά και οι διάσημοι πελάτες της ταβέρνας συζητούν για τη μυθική προσφορά. Οχι βέβαια και τόσο αστρονομική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», καθώς το μαγαζί βρίσκεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα, πουλάει τις ψητές καραβίδες, τις αστακομακαρονάδες του και τα μεγάλα φρέσκα ψάρια σαν να είναι «χρυσός» στους Ελληνες εφοπλιστές, στους ξένους σκαφάτους και τους γαλαζοαίματους, ενώ ακριβώς δίπλα από την ταβέρνα ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του το πεντάστερο resort «One & Only».

Η ιστορική «Ταβέρνα της Γιαγιάς»

Παράδεισος

Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το πράσινο και οι δαντελωτές ακτές έκαναν το Πόρτο Χέλι να θεωρείται τα τελευταία χρόνια ο παράδεισος Ελλήνων και ξένων billioniares. Από το 1955 όμως η κυρα-Ελένη ετοίμαζε στους ντόπιους της περιοχής αλλά και στους λιγοστούς σκαφάτους, όπως ο Νάσος Μπότσης και ο Δημήτρης Καρέλλας, τα φρέσκα ψάρια τους, όταν έφταναν στο ταβερνάκι της στα τιρκουάζ νερά της Χηνίτσας. Με τα χρόνια το ιστορικό ταβερνάκι της Ερμιονίδας επισκέφθηκαν στην όλοι: βασιλείς και γαλαζοαίματοι, εφοπλιστές, σταρ του Χόλιγουντ, ξένοι μεγιστάνες.

Η γιαγιά Ελένη με τον εγγονό της

Τα τσιπς κολοκυθιού και τη μελιτζανοσαλάτα του, το κριθαρότο με θαλασσινά την αστακομακαρονάδα και τη γαριδομακαρονάδα του έχουν γευτεί από τον βασιλιά της Ολλανδίας ως τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, τον αείμνηστο βασιλιά Κωνσταντίνο, τη βασίλισσα Αννα Μαρία, ενώ εκεί συχνά δίπλα στο κύμα γευματίζουν ο πρίγκιπας Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους.

Γιώργος Αντωνίου

Εξήντα οκτώ χρόνια μετά την κυρα-Ελένη το κλασικό ταβερνάκι βρίσκεται σε φάση δεύτερης νιότης, καθώς το έχει αναλάβει ο εγγονός της Γιώργος Αντωνίου, σεβόμενος την παράδοση και την ποιότητα, στον οποίο φημολογείται ότι προτάθηκε η εξαγορά, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

ο Ιρλανδός billionaire Paul Richard Coulson

Την πρόταση λέγεται στην περιοχή ότι του την έκανε ο Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος Paul Richard Coulson (μέτοχος του ομίλου Ardagh Group που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία χάλυβα και γυαλιού), ο οποίος λάτρεψε την περιοχή κι έτσι, αφού αγόρασε αρχικά σπίτι, προχώρησε στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων. Πρόκειται για τα «AKS Hinitsa Bay» και «AKS Porto Heli», που βρίσκονται το ένα στον παραλιακό, μέσα στο Πόρτο Χέλι, και το άλλο στην παραλία της Χηνίτσας. Ο Ιρλανδός επιχειρηματίας έχει ακόμα αγοράσει και το ιστορικό «Κτήμα Αλεξίου», έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων, αντί 50.000.000 ευρώ.

Παλάτια και ισχυρά ονόματα στην περιοχή

Το Πόρτο Χέλι υπήρξε πάντα πόλος έλξης των πλούσιων Ελλήνων και ξένων, που είδαν εκεί τον επίγειο παράδεισό τους και θέλησαν να χτίσουν τις πολυτελείς κατοικίες τους. Ανάμεσα στα σημαντικά ονόματα που διατηρούν χολιγουντιανού τύπου βίλες στην περιοχή είναι οι οικογένειες Βαρδή Βαρδινογιάννη, Μπλούη Μαυρολέων, Γιώργου Ραφαήλ, Διαμαντή Διαμαντίδη, Νίκου Ευθυμίου, Βίλλυ Παναγιωτίδη. Αλλες ιστορικές επαύλεις υψηλής αισθητικής είναι της Φωτεινής Λιβανού, του Γιάννη Χανδρή, του Ντίνου Γουλανδρή.

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Τις τιμές στα σπίτια της περιοχής εκτόξευσαν το παλατάκι του αείμνηστου βασιλιά Κωνσταντίνου, που περίπου ένα χρόνο πριν φύγει από τη ζωή πουλήθηκε στον Βούλγαρο μεγιστάνα Σπας Ρούσεφ, και τα «θερινά ανάκτορα» του βασιλιά της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, που όταν ήταν ακόμα πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου, κατέβαλε σε βοσκό της περιοχής στην Κοιλάδα 7.000.000 ευρώ για να αγοράσει 20 στρέμματα και να χτίσει τη βίλα του.

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος

Υπάρχουν όμως και τα μυθικά σπίτια που άλλαξαν χέρια αντί πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως το κτήμα του Γιώργου Κόβα και της αείμνηστης συζύγου του Ηρώς Κόβα, που αγόρασε πριν από μερικά χρόνια ο Νικόλαος Γουλανδρής, του Σταύρου Ψυχάρη, που αγόρασε ο Ελβετός μεγιστάνας Νιλ Ρίμερ, του αείμνηστου βιομηχάνου Απόστολου Πίτσου, της οικογένειας Σαραντοπούλου, ενώ αγοραστή αναζητά και το υπερπαραγωγή σπίτι του πτωχευμένου εφοπλιστή Γιάννη Φράγκου.

Ο Αλεξάντερ της Ολλανδίας

Γιάννης Φράγκος

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...