Κυριακή, 23 Νοεμβρίου, 2025

Ρενέ Αγέρη: Διασκέδασε στον Σαντικάι και προκάλεσε ντελίριο onstage με τις μαντινάδες...

Αν και η Ρενέ Αγέρη σαρώνει κάθε Τετάρτη και Σάββατο στο «Simion» στον...

Δυνατή «πρωτιά» για την Evangelia

Η Evangelia σημείωσε ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην καλλιτεχνική...

Τα φλας στην Ελσα Τόλη και στον σύζυγό της, στο περιθώριο σόου...

Eνα εντυπωσιακό σόου παρακολούθησε η λαμπερή Eλσα Τόλη με...

Όπου γης και… πατρίς για τον Κέβιν Σπέισι που έχει μείνει χωρίς...

Δεν έχει σπίτι να μείνει ο Κέβιν Σπέισι, επτά...

Εμφύλιος στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη μήνυση ανώτερου αξιωματικού που «ξηλώθηκε» για τα επεισόδια στη Ν.Φιλαδέλφεια

«Ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα»

«Γνώριζαν, αλλά εντούτοις ουδέν έπραξαν», είναι «η μοναδική αιτία των θλιβερών γεγονότων της 7ης Αυγούστου 2023, που οδήγησαν στον οδυνηρό θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, την οποία κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του Γιάγκου Λαμπίρη στην Eισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην ηγεσία του Σώματος.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που μέχρι πρότινος υπηρετούσε σε θέση προϊσταμένου στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αποπέμφθηκε στις καρατομήσεις και τέθηκε υπό έρευνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου. Ωστόσο οι καρατομήσεις φαίνεται πως έγιναν η αφορμή για έναν εμφύλιο στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ ανώτατων αξιωματικών.

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

Στη μήνυσή του ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, του προϊσταμένου του επιτελείου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Ελευθέριου Γκαρίλα και του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγου Νικόλαου Σπανουδάκη για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης».

Ο ανώτερος αξιωματικός, όπως ο ίδιος παραθέτει, είχε προβεί στις δέουσες ενέργειες και είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν και τον επαπειλούμενο κίνδυνο. Ενώ καταγγέλλει τους συγκεκριμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι «καταχρώμενοι των ιδιοτήτων τους, κατέστρωσαν, κατά παράβαση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, σχέδιο δράσης, προκειμένου αφενός μεν να αποσείσουν και δολίως να αποκρύψουν βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν και τα οποία αποτελούν τη μοναδική γενεσιουργό αιτία επί όσων θλιβερών γεγονότων διαδραματίστηκαν την 07/08/2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Ποινική δίωξη

Οι εν λόγω ανώτατοι αξιωματικοί ήθελαν «να τον βλάψουν», όπως σημειώνει, «διά τη σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη για ανύπαρκτο πειθαρχικό παράπτωμα», ενεργώντας κατά «παραβίαση της μυστικότητας της διενεργούμενης Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Νεα Φιλαδελφεια

Οπως προκύπτει και παρατίθεται στη μηνυτήρια αναφορά του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., από τις 3 Αυγούστου 2023 η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους απέστειλε στη Διεύθυνση του Αρχηγείου, στην οποία είχε τοποθετηθεί ως προϊστάμενος, έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε για τον «κίνδυνο απειλής» που υπήρχε.

Οπως αναφέρεται από τον συγκεκριμένο αξιωματικό, αν και γνώριζαν, εντούτοις «ουδέν έπραξαν ως κατά νόμο όφειλαν… δηλαδή εγγράφως να ενημερώσουν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να εισηγηθούν την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Πολιτικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων ή για τη σύγκληση του Συμβουλίου Συντονισμού και Στρατηγικής».

ΗΣΑΠ Πευκακια

Επίσης, ο καταγγέλλων αξιωματικός περιγράφει στη μηνυτήρια αναφορά όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη υπηρεσιακά, καθώς επισυνάπτεται έγγραφο από τις κροατικές Αρχές. Ο ίδιος σημειώνει ότι, κατόπιν ενεργειών του, ενημερώθηκαν όσοι έπρεπε. Ωστόσο, όπως λέει, αντί να ενημερώσουν και εκείνοι την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συγκληθεί το Συμβούλιο Συντονισμού και Στρατηγικής Δημοσίας Τάξης ή το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων, επέδειξαν «εκκωφαντική αδράνεια και αδιαφορία».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε χωριστούς δρόμους έπειτα από δύο χρόνια γάμου Γιάννης Κεντ και Μαρί Κωνσταντάτου

Χωρίς τη σύζυγό του Μαρί Κωνσταντάτου παρακολούθησε τη φαντασμαγορική...

Τους χωρίζουν 24 χρόνια αλλά ζουν τον απόλυτο έρωτα – Τα παθιασμένα φιλιά του ζευγαριού

Τον περασμένο Ιανουάριο έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του ο γοητευτικός 53χρονος

Τσιμτσιλή σε διπλό ταμπλό από του… χρόνου

Αλλη μία εκπομπή για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή το 2026!...

Τα φλας στην Ελσα Τόλη και στον σύζυγό της, στο περιθώριο σόου στην Athens Fashion Week

Eνα εντυπωσιακό σόου παρακολούθησε η λαμπερή Eλσα Τόλη με...

Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Σαν βόμβα έσκασε, λοιπόν αποκάλυψη για τον νέο έρωτα του