Αναδρομικά στις 27 (!)

Ο Σταϊκούρας ανακοίνωσε χθες στις ενώσεις στρατιωτικών τι θα περιλαμβάνει η τροπολογία

Στις 27 Νοεμβρίου αναμένεται να πάρουν τα αναδρομικά έξι μηνών οι στρατιωτικοί, σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία για την αποκατάσταση των περικοπών που τους έγιναν, η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη συνάντηση που είχε με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών.

Στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και οι βουλευτές Δ. Κυριαζίδης, Η. Βλαχογιάννης και Θ. Νταβλούρος. Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τις ενώσεις σχετικά με τα βασικά στοιχεία της τροπολογίας, η οποία θα πάει την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η τροπολογία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

– Την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν με τον Ν. 4093/2012 στα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από 1/8/2012. Ειδικότερα, με τη μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2014 θα καταβληθούν και τα αναδρομικά έξι μηνών, από 1/7/2014. Από 1/1/2015 θα συνεχιστεί η καταβολή των υπόλοιπων αναδρομικών για τους 23 μήνες (από 1/8/2012 έως 30/6/2014) σε 36 μηνιαίες δόσεις. Τα αναδρομικά ποσά έως και 250 ευρώ θα καταβληθούν άπαξ με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2015.
– Την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων κατά 50%, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014.

Οπως τονίζει η ΠΟΑΣΥ σε ανακοίνωσή της: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την αρχή της δικαίωσης του αγώνα μας για την οποία δώσαμε σκληρές μάχες και αποτελεί ένα ενθαρρυντικό δείγμα γραφής, αναλογιζόμενοι τη σκληρή δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί ως την πλήρη δικαίωση, αλλά και με τη θέσπιση ενός αξιοπρεπούς μισθολογίου, σύμφωνα με το διεκδικητικό μας πλαίσιο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ