Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Θύμα παιδεραστών ο μικρός Μπεν; – Τα τρομακτικά σενάρια για την τύχη του έπειτα από την ανακάλυψη σορού παιδιού στον Δούναβη

Η εξαφάνιση στην Κω το 1991, η μαρτυρία εγκλείστου στις Φυλακές Λάρισας, η εμπλοκή Αθιγγάνων και ο Βρετανός πρόξενος

Σοκ προκαλούν οι νέες εξελίξεις στο θρίλερ παγκόσμιου επιπέδου που άρχισε στην Ελλάδα πριν από 32 χρόνια με την εξαφάνιση του μικρού Μπεν Νίνταμ στην Κω και δεν σταμάτησε να απασχολεί τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης ούτε λεπτό. Η μητέρα του, που δεν πίστευε στη «γερμανική τροπή» που πήρε πρόσφατα η υπόθεση, άλλαξε γνώμη, όταν θυμήθηκε όσα είπε έγκλειστος στις Φυλακές της Λάρισας, ανοίγοντας τρομακτικά σενάρια για την τύχη του παιδιού της.

mikros ben13093
Ο μικρός Μπεν

Μιλώντας στη βρετανική «Mirror» η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, αναφέρθηκε στα πρόσφατα ευρήματα της Interpol για το μυστήριο της σορού μικρού παιδιού που ανακαλύφθηκε στον ποταμό Δούναβη, στη Γερμανία, τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο και δεμένη σε μια κοτρόνα. Η σορός βρέθηκε πέρυσι τον Μάιο, όμως μόλις προ ημερών ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής. Στην ανακοίνωσή της η Interpol αναφέρει ότι το παιδί ήταν πέντε ή έξι ετών, είχε ύψος 1,1 μ. και βάρος 15 κιλά, πιθανόν δεν ήταν Γερμανός, ενώ είχε ζήσει εκτός Γερμανίας. Αφηνε, δε, μεταξύ άλλων, ανοιχτό παράθυρο το παιδί να έχει πέσει θύμα trafficking, όπως αποκαλείται στα αγγλικά το σκλαβοπάζαρο παιδιών για σεξ.

mikros ben130931
Σκίτσο που τον δείχνει σε μεγαλύτερη ηλικία

Δημοσίευσε, μάλιστα, φωτογραφία από το πώς ήταν το πρόσωπο του παιδιού και πολλοί πρόσεξαν ότι έμοιαζε εντυπωσιακά με το πώς θα ήταν ο Μπεν σε αυτή την ηλικία. Ο Μπεν ήταν μόλις 21 μηνών όταν τον Ιούλιο του 1991 εξαφανίστηκε από το σπίτι των παππούδων του στην Κω, ενώ έπαιζε με αυτοκινητάκια στην αυλή, φορώντας τα σανδάλια του. Αν το πτώμα που βρέθηκε στον ποταμό στη Γερμανία ανήκε σε αυτόν θα σήμαινε ότι ήταν ζωντανός το 1996, όταν θα ήταν έξι με επτά ετών.

Είχε αμφιβολίες

Η μόνη ίσως που δεν ήθελε να πιστέψει ότι το πτώμα ανήκε στο παιδί της ήταν η μητέρα του. «Αυτό το παιδί το πέταξαν με τον πιο φριχτό τρόπο» δήλωσε η Κέρι στην εφημερίδα. Είχε όμως αμφιβολίες, καθώς -όπως ομολόγησε- «σκέφτηκα ότι το πρόσωπο που δημοσιεύτηκε είχε ομοιότητες με τον Μπεν, αλλά πολλά μικρά παιδιά μοιάζουν με τον Μπεν». Αντίθετα, οι γονείς της, Κριστίν και Εντι, επέμεναν ότι «η φωτογραφία τούς φαίνεται οικεία», διότι «έχουν παρόμοιο σχήμα ματιών και ένα από τα μάτια πέφτει λίγο προς τα κάτω».

«Και μετά, το βράδυ της (περασμένης) Τρίτης, το στομάχι μου ανακατεύτηκε όταν συνειδητοποίησα: “Ω, Θεέ μου, είχαμε μια σύνδεση με τη Γερμανία πριν από χρόνια”» ανέφερε η Κέρι Νίνταμ, περιγράφοντας τη στιγμή που άλλαξε γνώμη για την πιθανή ταυτότητα της παιδικής σορού στη Γερμανία. Τόνισε, δε, ότι το 1996 ένας άνδρας, με το όνομα Αντώνης Μπέντζιος (Andonis Bedzios), μέσα από τις Φυλακές της Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή για εμπόριο «μαϊμού» ανταλλακτικών για φορτηγά, τηλεφώνησε σε ελληνική εκπομπή, στην οποία είχαν πάει οι γονείς της.

mikros ben13093 kentriki
Η μητέρα του Μπεν με τη φωτογραφία του παιδιού της

Υποστήριξε ότι «έχει στα χέρια του τον Μπεν», καθώς τον είχε δει με Αθίγγανους στη Βέροια και τον παρέδωσε σε έναν συγγενή του στη Γερμανία. Εκείνη την εποχή, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, στην υπόθεση ενεπλάκη ο Βρετανός πρόξενος στην Αθήνα Γκόρντον Μπερνάρ. Αντίθετα με τις υποθέσεις ότι ο μικρός Μπεν καταπλακώθηκε από εκσκαφέα, ο Μπερνάρ πάντα πίστευε ότι το παιδί έπεσε θύμα trafficking και μεταφέρθηκε σε χώρες του εξωτερικού για να βιαστεί από παιδεραστές. Ο Μπερνάρ, που τώρα είναι 81 ετών, αποκάλυψε ότι το 1996 άνθρωποι του Μπέντζιου του έκλεισαν ραντεβού για να του παραδώσουν τον Μπεν, αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Οι μαρτυρίες για τον τάφο του και οι άκαρπες έρευνες

Η Κέρι Νίνταμ και η Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ αναζητούν τον Μπεν από τις 24 Ιουλίου 1991, όταν σε ηλικία μόλις 21 μηνών εξαφανίστηκε από το χωριό Ηρακλής, στην Κω, όπου περνούσε το καλοκαίρι μαζί με τους παππούδες του!

mikros ben130932

Παρά τις πολυάριθμες μαρτυρίες ανθρώπων που ανέφεραν ότι τον είδαν, κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια, εξανεμίζοντας τις ελπίδες ότι μπορεί να βρεθεί ζωντανός. Τον Οκτώβριο του 2012, σε μία πρώτη προσπάθεια να διαπιστωθεί τι συνέβη στον 21 μηνών Μπεν, η ΕΛ.ΑΣ., επικουρούμενη από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων αναζήτησης από την Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ, άρχισε μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου να εξεταστεί το έδαφος του μικρού αγροκτήματος στην Κω, όπου το παιδί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 32 χρόνια, χωρίς, όμως, να βρεθεί το παραμικρό.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Αστυνομία ενημέρωσε τη μητέρα του μικρού αγοριού πως ένας άνδρας από την Κω είχε αναφέρει πως ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, χειριστής εκσκαφέα που πέθανε το 2015, είχε πει ότι ο Μπεν πέθανε σε ατύχημα και ότι ο Μπάρκας είχε καλύψει τη σορό σε ένα πηγάδι. Ετσι, άρχισαν εκ νέου έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν λειψάνων, σε διαφορετική περιοχή από αυτή που οι Αρχές είχαν ψάξει τέσσερα χρόνια νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκε ένα αντικείμενο που αναγνωρίστηκε από την οικογένεια Νίνταμ ότι ανήκε στο αγοράκι, με τη μητέρα του να δηλώνει τότε ότι η Αστυνομία του Γιορκσάιρ τη διαβεβαίωσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι στην Κω που ξέρουν τι έγινε και πιθανότατα ξέρουν ακριβώς πού είναι θαμμένος ο Μπεν»!

mikros ben130933

Στο μεταξύ, όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναφερθεί περισσότερες από 300 θεάσεις αγοριών που ταιριάζουν στην περιγραφή του Μπεν, τόσο στην ελληνική ηπειρωτική χώρα όσο και στα ελληνικά νησιά. Στα τέλη του 1995, ο ιδιωτικός ερευνητής Στράτος Μπακιρτζής βρήκε ένα ξανθό αγόρι, ηλικίας περίπου έξι χρόνων, που ζούσε με μια οικογένεια Τσιγγάνων σε έναν καταυλισμό στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί ισχυρίστηκε ότι είχε δοθεί στους Τσιγγάνους –αφού εγκαταλείφθηκε από τους βιολογικούς γονείς του και τη θετή μητέρα του-, οι οποίοι, από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι το αγόρασαν από άλλους Τσιγγάνους.

Ωστόσο, δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχειά ότι ήταν ο Μπεν. Το μυστήριο με την εξαφάνιση του κατάξανθου αγοριού εντάθηκε ακόμη περισσότερο τον Ιούλιο του 2017, όταν η Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν ίχνη αίματος σε ένα κομμάτι από σανδάλι, καθώς και σε χώμα μέσα σε ένα αυτοκινητάκι, αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκουν στον Μπεν. Ωστόσο, το αίμα που συνέλεξαν οι Αρχές από το παιχνίδι δεν ταυτοποιήθηκε τελικά με το DNA του παιδιού. «Τα 27 χρόνια των αργών μας βασανιστηρίων συνεχίζονται. Είναι ατελείωτη η θλίψη και το μαρτύριο» είχε δηλώσει έπειτα από αυτήν την εξέλιξη η Κέρι Νίνταμ.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...