Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Ο Ακης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου και η 11χρονη κόρη τους είναι πολίτες του κόσμου

Ενα ταξίδι σε τέσσερις τροχούς από το 2019 έως σήμερα!

Δύο ήπειροι, 32 χώρες και 74.000 χιλιόμετρα συνθέτουν μέχρι στιγμής το σκηνικό των ταξιδιών που έχει κάνει μέσα σε τέσσερα χρόνια ένα ζευγάρι, το οποίο μάλιστα πήρε την απόφαση να συνεχίσει τον γύρο του κόσμου, αυτήν τη φορά με την κόρη του!

polites kosmou160936

Ο δημοσιογράφος Ακης Τεμπερίδης, η δασκάλα χορού και χορογράφος Βούλα Νέτου, ένα όχημα, και τούτη τη φορά μαζί τους η έφηβη Αναστασία μόλις γιόρτασαν τα τέσσερα χρόνια από την έναρξη της μεγάλης τους διαδρομής.

polites kosmou160939
Μαμά και κόρη στον Παναμά

«Είναι διαδρομή, ούτε περιπέτεια, ούτε “αγώνας”. Ενα ταξίδι πάνω σε τέσσερις τροχούς πάνω σε έναν πλανήτη που τόσο άλλαξε κι αλλάζει από το 2019 έως σήμερα, μια εξερεύνηση με έναν ταπεινό προϋπολογισμό, με εργασία και διαρκείς μάχες με τις δυσκολίες. Αυτό το δεύτερο World Offroad είναι κάτι εντελώς διαφορετικό» σχολίασε ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος οργάνωσης και των δύο αποστολών Ακης Τεμπερίδης από τη νότια Αμερική όπου βρίσκεται η οικογένεια αυτή τη στιγμή, και συνέχισε:

polites kosmou160938
Πόλη Tikal, Πετέν, Γουατεμάλα

«Τα νούμερά μας είναι 1.461 ημέρες, 74.000 χιλιόμετρα σε 32 χώρες, σε Ευρώπη και Αμερική. Αυτά είναι τα στατιστικά μας από τότε που ξεκινήσαμε, στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με το τετρακίνητο αυτοκινούμενό μας. Αν συγκρίνουμε αυτό μας το ταξίδι με τον πρώτο μας γύρο του κόσμου, που κάναμε από το 2007 έως το 2010, τα χιλιόμετρα είναι πολύ λιγότερα, όπως και οι χώρες. Οι εμπειρίες, από την άλλη, που έχουμε αποκομίσει είναι ακόμη πιο δυνατές, καθώς όλα αυτά τα χρόνια νιώθαμε συχνά ότι ζούμε σε κάθε χώρα, παρά ότι είμαστε περαστικοί. Και αυτή τη φορά το κάνουμε σαν οικογένεια, όχι απλώς σαν ζευγάρι».

polites kosmou160937

Οπως περιέγραψε ο κ. Τεμπερίδης, αγόρασαν σε χαμηλή τιμή ένα πρώην στρατιωτικών προδιαγραφών όχημα, το «έχτισαν» με τα χέρια τους και μοιράζονται με βίντεο και live συνεντεύξεις τους όσα ζουν.

polites kosmou160935
Πόλη Κανκούν, Μεξικό

Στους -24 βαθμούς.

«Στο ξεκίνημα η πανδημία μάς γύρισε πίσω από τα βάθη της Ανατολίας. Η Ελλάδα ήταν ήδη σε lockdown. Μετά την καραντίνα βάλαμε πλώρη για το βόρειο Ακρωτήρι, το πιο μακρινό και πιο εξωτικό σημείο στο οποίο μπορούσαμε να φτάσουμε στα τέλη του 2020, όταν η Ευρώπη έμπαινε σε δεύτερο lockdown» υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας πως τελικά βίωσαν έναν χειμώνα στη Σκανδιναβία, χωρίς να βλέπουν τον ήλιο να ανατέλλει και με θερμοκρασία που έπεφτε στους -24 βαθμούς.

polites kosmou160934

Από την πλευρά της, η 11χρονη Αναστασία υποστήριξε πως από τον Σεπτέμβριο του 2024 θέλει να έχει η οικογένειά της ένα σπίτι και να πάει γυμνάσιο σε κανονικό σχολείο. «Το είχαμε ξεκαθαρίσει αυτό από την αρχή ότι το ταξίδι θα κρατήσει όσο το δημοτικό της μικρής. Και τώρα που έφτασε στα έντεκα καταλαβαίνουμε πόσο χρειάζεται ένα σπίτι, μια τάξη και σταθερές φιλίες» πρόσθεσε η μητέρα της.

polites kosmou16093
Νησια Γκαλαπαγκος

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν πλάνα για το μέλλον, ο κ. Τεμπερίδης απαντά: «Αυτό είναι μόνο ένα κεφάλαιο που κλείνει. Ωστόσο το “The World Offroad” δεν είναι μόνο τρεις άνθρωποι, αλλά μία ολόκληρη κοινότητα ρομαντικών που τώρα το ακολουθούν νοερά και με συνέπεια. Κι εμείς τους χρωστάμε την ευκαιρία να το ζήσουν, έστω για λίγο, από μέσα. Ετσι, το ’24 μπορεί εμείς να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή ίσως κάπου στην Αφρική, όμως το “The World Offroad” θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί με άλλη μορφή».

polites kosmou160933 polites kosmou160932 polites kosmou160931

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Δημήτρης Αλεξανδρής: Αυτή είναι η σύζυγος του ηθοποιού

Μπορεί ο Ευθύμης Φαρμάκης στον «Σασμό» να έχασε τη...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...