Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εκτός της εκπομπής «Νωρίς νωρίς» για δεύτερη ημέρα η Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής.

«Άγιος έρωτας»: Ο Μαρκόπουλος κατηγορεί τη Χριστίνα για τον φόνο της Κατρίν

Ο Παύλος ετοιμάζει το πιο ύπουλο χτύπημα λέγοντας στον Νικηφόρο ότι η Χριστίνα σκότωσε την Κατρίν, και ο ίδιος απλώς της έδωσε άλλοθι στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».

Η άδεια του «εργοστασίου» παραγωγής βρεφών στα Χανιά ανακλήθηκε για έξι μήνες

«Λουκέτο»

Με απόφαση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπαίνει εξάμηνο «λουκέτο» στην κλινική «εργοστάσιο παραγωγής βρεφών» στα Χανιά, που απευθυνόταν σε άτεκνα ή ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και σε μοναχικούς άνδρες που δυσκολεύονταν να αποκτήσουν παιδιά.

Η προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αποφασίστηκε με δεδομένο ότι βρίσκεται στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, της απάτης και της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, στη σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 14ης Σεπτεμβρίου, με αριθμό φύλλου 5466, ορίζεται, ακόμα, η άμεση μεταφορά του γενετικού υλικού της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για τη μεταφορά των αρχείων της κλινικής, όσων συνδέονται με το εργαστήριο, καθώς και των αρχείων όλων των ενδιαφερομένων που είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, προκειμένου όλα να φυλαχθούν σε ασφαλή χώρο, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τη συγκεκριμένη κλινική υπήρχε ήδη από το 2019 απόφαση εξάμηνης ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της, που δεν εφαρμόστηκε (σ.σ.: ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Αρχής φέρεται ότι έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος!)

Στη νέα απόφαση αναφέρεται πως για τη συγκεκριμένη κλινική διαπιστώθηκε «έλλειψη της απαιτούμενης από τον νόμο διοικητικής και επιστημονικής στελέχωσης» και «δεν συντρέχουν πλέον οι απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης».

Αναμενόμενη εξέλιξη

Όπως τόνισε η δικηγόρος Χανίων Μαρία Παπαδάκη, η οποία εκπροσωπεί ζευγάρια και άτομα που θεωρούν ότι ζημιώθηκαν από τη δράση των υπευθύνων της κλινικής, αυτή ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού οι αποκαλύψεις έχουν πλήξει καίρια την εμπιστοσύνη του κόσμου στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στον θεσμό της παρένθετης μητρότητας, τόσο εντός Ελλάδας όσο και διεθνώς.

«Το ζητούμενο τώρα είναι να διαφυλαχθεί το γενετικό υλικό που είχε αναλάβει να συντηρεί η συγκεκριμένη κλινική» πρόσθεσε και αποκάλυψε πως συντάσσεται ήδη δεύτερη δικογραφία, η οποία θα αφορά τη θυματοποίηση των πελατών τής εν λόγω κλινικής. Να σημειωθεί ότι για την πολύκροτη υπόθεση του «εργοστασίου παραγωγής βρεφών» έχουν κατηγορηθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή. Ανάμεσά τους και ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, και ένας 44χρονος εμβρυολόγος, ο οποίος φέρεται ότι είχε τον ρόλο του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο παράνομων λήψεων ωαρίων ή εμφύτευσης εμβρύων σε παρένθετες μητέρες, κάνοντας «χρυσές» δουλειές.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα