Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Η άδεια του «εργοστασίου» παραγωγής βρεφών στα Χανιά ανακλήθηκε για έξι μήνες

«Λουκέτο»

Με απόφαση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπαίνει εξάμηνο «λουκέτο» στην κλινική «εργοστάσιο παραγωγής βρεφών» στα Χανιά, που απευθυνόταν σε άτεκνα ή ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και σε μοναχικούς άνδρες που δυσκολεύονταν να αποκτήσουν παιδιά.

Η προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αποφασίστηκε με δεδομένο ότι βρίσκεται στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, της απάτης και της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, στη σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 14ης Σεπτεμβρίου, με αριθμό φύλλου 5466, ορίζεται, ακόμα, η άμεση μεταφορά του γενετικού υλικού της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για τη μεταφορά των αρχείων της κλινικής, όσων συνδέονται με το εργαστήριο, καθώς και των αρχείων όλων των ενδιαφερομένων που είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, προκειμένου όλα να φυλαχθούν σε ασφαλή χώρο, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τη συγκεκριμένη κλινική υπήρχε ήδη από το 2019 απόφαση εξάμηνης ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της, που δεν εφαρμόστηκε (σ.σ.: ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Αρχής φέρεται ότι έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος!)

xania vrefoi22081 jpg

Στη νέα απόφαση αναφέρεται πως για τη συγκεκριμένη κλινική διαπιστώθηκε «έλλειψη της απαιτούμενης από τον νόμο διοικητικής και επιστημονικής στελέχωσης» και «δεν συντρέχουν πλέον οι απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης».

Αναμενόμενη εξέλιξη

Όπως τόνισε η δικηγόρος Χανίων Μαρία Παπαδάκη, η οποία εκπροσωπεί ζευγάρια και άτομα που θεωρούν ότι ζημιώθηκαν από τη δράση των υπευθύνων της κλινικής, αυτή ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού οι αποκαλύψεις έχουν πλήξει καίρια την εμπιστοσύνη του κόσμου στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στον θεσμό της παρένθετης μητρότητας, τόσο εντός Ελλάδας όσο και διεθνώς.

xania vrefoi22082 jpg

«Το ζητούμενο τώρα είναι να διαφυλαχθεί το γενετικό υλικό που είχε αναλάβει να συντηρεί η συγκεκριμένη κλινική» πρόσθεσε και αποκάλυψε πως συντάσσεται ήδη δεύτερη δικογραφία, η οποία θα αφορά τη θυματοποίηση των πελατών τής εν λόγω κλινικής. Να σημειωθεί ότι για την πολύκροτη υπόθεση του «εργοστασίου παραγωγής βρεφών» έχουν κατηγορηθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή. Ανάμεσά τους και ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, και ένας 44χρονος εμβρυολόγος, ο οποίος φέρεται ότι είχε τον ρόλο του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο παράνομων λήψεων ωαρίων ή εμφύτευσης εμβρύων σε παρένθετες μητέρες, κάνοντας «χρυσές» δουλειές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...