Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Παναγιώτης Ζαφειριάδης: O προγραμματιστής Η/Υ που τα βρόντηξε όλα και αποφάσισε να ανακαλύψει τον κόσμο πάνω σε ένα ποδήλατο

«Πενταλ Travel»

Από προγραμματιστής πλήρους απασχόλησης μετατράπηκε σε σύγχρονο Φιλέα Φoγκ και κάνει ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό με ένα… ποδήλατο! Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ζαφειριάδη, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά γραφείου και να ταξιδεύει πάνω σε δύο ρόδες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας άρχισε να κάνει ημερήσιες εκδρομές σε απομακρυσμένα μέρη. Παράλληλα, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τη δουλειά του ως προγραμματιστής. «Εφτασα σε ένα σημείο που δεν άντεχα άλλο και ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω ένα reset. Επέλεξα να κάνω μια νέα αρχή στην Ιρλανδία, καθώς μου ταίριαζαν το μέρος, η ενέργεια, ο κόσμος.

panagiotis zafiriadis200932

Ξεκίνησα με κάποιες οικονομίες και από εκεί και πέρα άρχισα να αναζητώ κάποιες εξ αποστάσεως δουλειές στο παλιό μου αντικείμενο» δήλωσε αρχικά ο Παναγιώτης Ζαφειριάδης και συνέχισε: «Την ίδια στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεται κάποιος και τόσο πολλά για να ζήσει. Οσα χρειάζομαι υπάρχουν πάνω στο ποδήλατο. Αισθάνομαι ελεύθερος, επανασυνδέομαι με τη φύση, νιώθω καλύτερα, γιατρεύω τις εσωτερικές μου πληγές και ανακαλύπτω τον εαυτό μου».

panagiotis zafiriadis20093

Σε ό,τι αφορά το μεταφορικό του μέσο, αυτό είναι εφοδιασμένο με όλα όσα χρειάζεται: αντίσκηνο, στρωματάκι, υπνόσακος, τρόφιμα, σκεύη για να μαγειρεύει, ρούχα διαφορετικών εποχών, εξοπλισμός αναρρίχησης, πεζοπορίας και κολύμβησης, εργαλεία, φαρμακείο και φυσικά οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρειάζεται για να εργάζεται εξ αποστάσεως και να καταγράφει το ταξίδι. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει το προσωπικό του blog, μέσα από το οποίο μοιράζεται με το κοινό όλη την εμπειρία του από το ταξίδι και πληροφορίες για τα μέρη που επισκέπτεται.

«Γράφω όσα μαθαίνω από τον κόσμο που συναντώ και ίσως κάποια στιγμή το blog γίνει πολύ δημοφιλές ώστε να μου δώσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσω» δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε: «Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να ξεχωρίσω κάποια εμπειρία. Αυτό συμβαίνει γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ζήσω πράγματα που διαφορετικά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα ζούσα ή θα έπρεπε να πληρώσω πάρα πολλά γι’ αυτά. Η κάθε μέρα είναι μοναδική».

panagiotis zafiriadis200931

Στο ερώτημα αν θα συνιστούσε ένα τέτοιο είδος ζωής σε άλλους ανθρώπους, απάντησε θετικά, παρότι, όπως επεσήμανε, και ο ίδιος δυσκολεύτηκε να ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα, αφού δεν ήταν αθλητής, ούτε έκανε προπονήσεις. «Το σημαντικότερο είναι καθένας να ξεκαθαρίσει αρχικά τι δεν θέλει. Από εκεί και πέρα μπορεί να δοκιμάζει πράγματα που πιθανότατα θα ήθελε. Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς. Αυτό το μότο είναι πλέον ο οδηγός μου. Αλλωστε, όπως μου έχει πει ένας πολύ καλός φίλος από τους ανθρώπους που συνάντησα στο ταξίδι, μας μένει μόνο μια ακόμη ζωή, όπως και στα βιντεοπαιχνίδια… Οπότε ας τη ζήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για εμάς και τους γύρω μας» υπογράμμισε.

Επόμενο βήμα για τον ίδιο είναι η εξερεύνηση της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης με το ποδήλατο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει πιθανότατα για ένα ταξίδι ανατολικότερα, προς την Ασία. Ως τότε ετοιμάζει και εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό των ταξιδιών του και μετά την προσθήκη μιας πτυσσόμενης καρέκλας, σκέφτεται να αποκτήσει και ένα γιουκαλίλι, ώστε να τον συντροφεύει η μουσική όπου και αν βρίσκεται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...