Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Τσαμπουκάς με συνταγή από τα Ιμια

Ο Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση και επιχειρεί να μετατρέψει την κυπριακή ΑΟΖ σε «γκρίζα ζώνη»

Κλεισμένος μέσα στο νέο «παλάτι» του ο Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να επενδύσει στην αδιαλλαξία που του διασφαλίζει η ανοχή της διεθνούς κοινότητας και συνεχίζει να προκαλεί στο θέμα της εισβολής στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τούρκος πρόεδρος σε επαφές που είχε με Ελληνες πολιτικούς έστειλε το μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο. Από τη μεριά του ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου κλιμακώνοντας την επιθετικότητα δήλωσε ότι οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς σε περίπτωση που τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, ως γραμμή… άμυνας η Τουρκία εφαρμόζει το «δόγμα» των Ιμίων, θέλοντας να μετατρέψει σε «γκρίζα ζώνη» την περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγκυρα πρότεινε το «πάγωμα» των ερευνών που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΑΟΖ της, ώστε να αποχωρήσουν τα τουρκικά πολεμικά και το «Μπαρμπαρός».
Οι Τούρκοι επιχειρούν να βαφτίσουν την κίνησή τους «συνταγή αποκλιμάκωσης», κάτι που θα οδηγήσει σε «ισοδύναμης αξίας» αποτέλεσμα. Αυτήν την πρόταση έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και την έθεσε υπόψη και των Ηνωμένων Εθνών η Αγκυρα, με στόχο να «παγώσει» τις έρευνες η Κυπριακή Δημοκρατία και να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη κίνηση, για παράδειγμα, νέος γύρος αδειοδότησης.

Ως «αντάλλαγμα» η Τουρκία θα αναστείλει τις έρευνές της, που διεξάγει δήθεν με εξουσιοδότηση του ψευδοκράτους, στην περιοχή νοτίως της νήσου, στα τεμάχια που βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οπως είναι γνωστό, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» συνεχίζει να διενεργεί σεισμογραφικές έρευνες, ενώ στην Αγκυρα, εν όψει της ολοκλήρωσής τους, προετοιμάζονται για το επόμενο βήμα, που, σύμφωνα με τις διαρροές που γίνονται από Τουρκία και Κατεχόμενα, είναι η εγκατάσταση πλατφορμών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...