Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Συμμορίες ανηλίκων σκορπούν τον τρόμο σε όλη τη χώρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τα παιδία δεν... παίζει

Μορφή «Λερναίας Υδρας» έχουν πάρει τα κρούσματα εγκληματικότητας, με ληστείες και ξυλοδαρμούς, με δράστες και θύματα ανηλίκους. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα περιστατικά βίας από ανηλίκους έχουν αυξηθεί σε όλη τη χώρα, προκαλώντας έντονο προβληματισμό.

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε η σύλληψη εννέα ανηλίκων, ηλικίας από 14 έως 16 ετών, που συμμετείχαν στην άγρια συμπλοκή το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Κηφισιά, έπειτα από ραντεβού ανάμεσα σε δύο συμμορίες που αποτελούνται από εφήβους οι οποίοι μένουν στην Κηφισιά και σε περιοχές των δυτικών προαστίων.

Το ραντεβού

Για τα μάτια μιας κοπέλας, δεκάδες μέλη των δύο ανήλικων συμμοριών χτυπιούνταν επί ώρα σε δρόμους της Κηφισιάς. Το ραντεβού είχε κλειστεί από το διαδίκτυο και κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο παιδιά ηλικίας 15 ετών. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έξι ρόπαλα που βρέθηκαν στην κατοχή των εμπλεκομένων.

Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για την απαγγελία διώξεων, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ανηλίκων. Στον Πειραιά, θύμα ληστείας έπεσε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ανήλικος έξω από δημοτικό σχολείο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μητέρα 12χρονου μαθητή στην Αστυνομία, μια ομάδα ανηλίκων με χρήση σωματικής βίας χτύπησε το παιδί και του πήρε ό,τι χρήματα είχε πάνω του.

Μάλιστα, δεν δίστασαν να καταγράψουν σε βίντεο το «κατόρθωμά» τους με τα κινητά τους τηλέφωνα, το οποίο «ανέβασαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην Ακρόπολη σημειώθηκε ληστεία προχθές το βράδυ με θύματα τρεις ανηλίκους. Αγνωστοι πλησίασαν τα παιδιά και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου τα ακινητοποίησαν και τους απέσπασαν δύο κινητά τηλέφωνα.

simories anilikon27093

Στη Θεσσαλονίκη αλλάζει σχολείο ο 17χρονος μαθητής ο οποίος δέχτηκε επίθεση το μεσημέρι της Δευτέρας από ομάδα 10 νεαρών, ανάμεσά στους οποίους και συμμαθητές του, έξω από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Τον χτύπησαν αλύπητα με κλοτσιές και μπουνιές στο σώμα, ενώ το παιδί έφερε εκδορές και στο πρόσωπο. Οι γονείς του 17χρονου κατέθεσαν αίτηση μετεγγραφής του παιδιού σε άλλο σχολείο, η οποία έγινε δεκτή.

Εξάλλου, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας σε 18χρονο, την ώρα που έκανε βόλτα μαζί με τη 19χρονη αδερφή του στην περιοχή Λητή. Οι δράστες χρησιμοποίησαν διάφορα αντικείμενα και κηπευτικά εργαλεία, χτυπώντας τον σε όλο του το σώμα. Στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή. Ενα τρίτο περιστατικό, με άγρια συμπλοκή ανηλίκων, είχε σημειωθεί το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ανήλικοι από άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης παρενόχλησαν κοπέλες που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Κονταξοπούλειου Αθλητικού Κέντρου, κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα, μαχαίρι και κατσαβίδι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με δεύτερη παρέα ανηλίκων, με ξύλα και πέτρες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στον Βόλο, θύμα άγριας επίθεσης από ανήλικους μαθητές έπεσε ένα 12χρονο αγόρι που περπατούσε στο πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής» στη Νέα Ιωνία. Το παιδί περπατούσε το απόγευμα της Δευτέρας έχοντας φύγει από το σπίτι του με προορισμό το κολυμβητήριο της περιοχής για την καθιερωμένη απογευματινή του προπόνηση, όταν τον ακολούθησε και τον σταμάτησε η συμμορία.

Πέντε ανήλικοι τον ρώτησαν τι ομάδα είναι. «Εμείς είμαστε ΠΑΟΚ, εσύ;» του είπαν. Φοβισμένος ο 12χρονος, θέλοντας να αποφύγει την όποια παρεξήγηση, απάντησε ότι δεν ασχολείται και άρχισε να τρέχει για να τους ξεφύγει. Οι πέντε ανήλικοι τον καταδίωξαν και δύο από αυτούς τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν. Μετά έφτασαν και οι άλλοι τρεις, που τον χτυπούσαν με κλοτσιές και γροθιές, ενώ παράλληλα έψαχναν την τσάντα και τις τσέπες. Αφού δεν βρήκαν χρήματα ή κινητό, έφυγαν.

Ο παθών περιέγραψε την περιπέτεια που έζησε στη μητέρα του, η οποία κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Οι αστυνομικοί είχαν ήδη ενημερωθεί και για άλλο ξυλοδαρμό παιδιού λίγο αργότερα, πιθανότατα από τους ίδιους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη συμμορία ανηλίκων περιτριγύριζε το πάρκο τις τελευταίες ημέρες.

Στο Ηράκλειο, ένας 17χρονος μαθητής επιτέθηκε με σουγιά σε συνομήλικη συμμαθήτριά του την ώρα του μαθήματος και έσκισε τη φόρμα της. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε εργαστηριακό κέντρο όπου κάνουν τα εργαστήριά τους μαθητές από διαφορετικά σχολεία. Μετά την πράξη του ο 17χρονος συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Την περασμένη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ένας 16χρονος δέχτηκε επίθεση από παρέα τριών ανηλίκων σε ίντερνετ καφέ του Ηρακλείου. Το παιδί έπαιζε στον υπολογιστή, όταν οι τρεις ανήλικοι το πλησίασαν και άρχισαν να το τραμπουκίζουν.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...