Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη του Αναγνωστόπουλου

«Ο θεός της εκδίκησης»!

Ξεκάθαρες αιχμές ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ενδέχεται να παραιτήθηκε από τη δίκη του στο Εφετείο, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν μύχιες πτυχές της χειριστικής και ναρκισσιστικής προσωπικότητάς του άφησε χθες αγορεύοντας στη δίκη του καταδικασμένου πιλότου ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς, τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά.

anagnostopoulos karolain1506

Με αγόρευση «καταπέλτη» ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου όπως και πρωτόδικα και αν η πρότασή του γίνει δεκτή από το δικαστήριο (σ.σ.: σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της τελικής ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων) ο κατηγορούμενος θα βρεθεί αντιμέτωπος ξανά με ισόβια και πολυετή κάθειρξη, όπως και πρωτοδίκως. Μάλιστα, ο εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του απέδωσε «κίνητρο εκδίκησης» στον κατηγορούμενο πιλότο και τόνισε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως Θεό και πίστευε πως μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες.

Η δίκη για το πολύκροτο έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα τη νεαρή γυναίκα και μητέρα Καρολάιν Κράουτς συνεχίστηκε χθες στο Εφετείο έπειτα από συνεχείς διακοπές. Ωστόσο, ο καταδικασμένος ως συζυγοκτόνος πιλότος δεν εμφανίστηκε ούτε αυτή τη φορά στο δικαστήριο. Αντίθετα, με επιστολή του ενημέρωσε εκ νέου την έδρα ότι παραιτείται από τη δίκη του, ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους που του είχε ορίσει το δικαστήριο και πως πλέον έχει μεταχθεί στις Φυλακές Μαλανδρίνου.

karolain

Απόρριψη των αιτημάτων

Το δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας παρά την παραπάνω δήλωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, με τον εισαγγελέα μάλιστα να ζητεί την απόρριψη των αιτημάτων που είχε υποβάλει αρχικά ο κατηγορούμενος για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και για κατάθεση στη δίκη του πατέρα της Καρολάιν. «Ο πατέρας της Καρολάιν δεν έχει να προσφέρει τίποτα με μία κατάθεση. Είναι κατάκοιτος και έχει μεταφερθεί από την Αλόννησο σε κέντρο φροντίδας στον Βόλο» ανέφερε ο δικηγόρος προς υποστήριξη της κατηγορίας (εκπροσωπεί την οικογένεια Κράουτς) Αθανάσιος Χαρμάνης. Το δικαστήριο, πάντως, επιφυλάχθηκε να κρίνει τα συγκεκριμένα αιτήματα.

karolain lydia copy 1
Η άτυχη Καρολάιν με την μικρή Λυδία

Αγορεύοντας στη συνέχεια στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας στάθηκε ιδιαίτερα στην παραίτηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από τη δίκη του στο Εφετείο, παρότι σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν καθώς και σε 11,5 χρόνια κάθειρξης. «Αυτό κάτι δείχνει» είπε ο εισαγγελέας, για να συνεχίσει απευθυνόμενος προς τους δικαστές και τους ενόρκους: «Πρέπει να λάβετε υπόψη σας τη χρονική στιγμή που ο κατηγορούμενος δήλωσε παραίτηση. Το έκανε μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Αν θυμάστε, δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευτεί κάποια επιστολή που μας ανέφερε η κυρία Ηγουμενάκη (σ.σ.: μάρτυρας στην υπόθεση), την οποία της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών και μύχιων στοιχείων του χαρακτήρα του; (…) Με αυτή την επιστολή προσπαθεί να προσεταιριστεί τη μητέρα του θύματος και κάνει και ο ίδιος μια προσπάθεια θυματοποίησής του».

karolain mpampis

Υφαινε σχέδιο εξόντωσης της Καρολάιν γιατί πήγαινε κόντρα στα σχέδιά του

Κατά την αγόρευσή του, πάντως, ο εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στον χαρακτήρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και στη σχέση του με την Καρολάιν. «Ηθελε να εκδικηθεί το θύμα γιατί πήγαινε κόντρα στα σχέδιά του, είχε την αίσθηση ότι μπορούσε να κοροϊδεύει τους πάντες» είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος, επικαλούμενος στη συνέχεια την κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου, τόνισε: «Ο κατηγορούμενος δεν επέτρεπε να μιλήσει η Καρολάιν με την κυρία Μυλωνοπούλου. Μιλούσε εκείνος μαζί της στο πλαίσιο της χειριστικής του συμπεριφοράς.

Πέρα όμως από τα ψυχογραφήματα του κατηγορουμένου υπάρχουν και οι πράξεις του, τις οποίες έχει μάλιστα ομολογήσει. Επί 37 μέρες ξεγελούσε την Αστυνομία και τις Αρχές, είχε αίσθηση μεγαλείου, νόμιζε ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες».

f6 karolain

Συνεχίζοντας ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να απορριφθεί ο ισχυρισμός του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι τέλεσε το έγκλημά του εν βρασμώ ψυχικής ορμής και αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση του ζευγαριού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Καρολάιν θαμπώθηκε και μετά εγκλωβίστηκε και χειραγωγήθηκε από τον κατηγορούμενο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πηγαίνει με ελικόπτερα στο σχολείο της και να της δίνει ανθοδέσμη.

Το θύμα γνώρισε τον κατηγορούμενο στα 16 και στα 17 τον παντρεύτηκε, ενώ οι γονείς της διαφωνούσαν. Ο γάμος έγινε τρεις μέρες μετά την ενηλικίωσή της. Απέκρυψε δε τον γάμο και την αρχική της εγκυμοσύνη από τους γονείς της. Ο κατηγορούμενος την έκανε να νιώθει ενοχές που απέτυχε η πρώτη εγκυμοσύνη. Τον ρώτησα γιατί υπήρξε και δεύτερη εγκυμοσύνη αμέσως μετά την πρώτη αποτυχημένη και δεν μου απάντησε. Μήπως ήταν και αυτός ένας τρόπος να την κάνει κτήμα του; Ηταν μόνη με ένα παιδί χωρίς χρήματα.

anagnostopoulos29093

Και παρότι ελάμβανε από τους γονείς της 1.000 ευρώ, τα χρήματα αυτά κατέληγαν στον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν δίστασε να πάρει το 11 μηνών μωρό στην κηδεία της μητέρας του, την οποία είχε σκοτώσει ο ίδιος. Δεν δίστασε ακόμη να ζητήσει από τη μητέρα της Καρολάιν 2.000 ευρώ για το φέρετρο. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας και της χειριστικής συμπεριφοράς, τότε τι είναι; Τιμώρησε την Καρολάιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού, αυτού του ίδιου, όπως αντιλαμβανόταν τον εαυτό του».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...